• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řízečky s pórkem a žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Řízečky s pórkem a žampiony

autor: Zuzka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řízečky s pórkem a žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřové maso Libové
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 3
      ks pórek
    • 300
      g žampiony
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 200
      ml vepřový vývar
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • sůl
    • 1
      lžička kari
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájet na proužky, opepřit a zaprášit moukou. Pórek nakrájet na kolečka, žampiony na tenké plátky. Na pánvi rozpálit olej, maso zprudka opéct. Potom přidat pórek, žampiony a společně opéct asi 3 minuty. Přidat prolisovaný česnek, sojovou omáčku a zalít vývarem. Dusit asi 15 minut. Ochutit pepřem, kari kořením a osolit.
2
Lepší je maso nechat odležet asi 2 hodiny v marinádě ze sojové omáčky, lžíce hladké mouky, rozdrceného česneku, pepře a lžíce oleje. Výborné s rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

Noky s pórkem a žampiony dle mamky

Noky s pórkem a žampiony dle mamky

Kedlubnové řízečky s dipem

Kedlubnové řízečky s dipem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miloš | 2. 10. 2016 17:33

    Vyzkoušel jsem a mohu doporučit, vynikající :-)

  • Vlasta | 9. 2. 2016 11:26

    Vyzkoušela jsem a vynikající.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 19. 3. 2012 10:58

    Z receptu jsem byla trochu zmatená. Jmenuje se "řízky" a hned první věta je "nakrájejte na proužky" :) Tak jsem zvolila proužky. Jinak je opravdu moc dobrý, já jsem ani nenakládala, zapomněla jsem, ale i tak nám chutnalo moc. Žampiony jsou v tom obvzlášť delikátní :)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 19. 3. 2012 10:58

    Z receptu jsem byla trochu zmatená. Jmenuje se "řízky" a hned první věta je "nakrájejte na proužky" :) Tak jsem zvolila proužky. Jinak je opravdu moc dobrý, já jsem ani nenakládala, zapomněla jsem, ale i tak nám chutnalo moc. Žampiony jsou v tom obvzlášť delikátní :)

  • mishanecka | 5. 2. 2012 16:02

    Připravovala jsem ze stehenních řízků a předem nakládala, kari jsem přidala už při nakládání a chutnalo nám moc.

  • Ren | 9. 5. 2006 15:02

    Výborné, ale doporučuji nechat odležet. Masíčko pak bude chutnější:)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Kari Pepř mletý Pórek Rostlinný olej Sojová omáčka Sůl Vepřové maso Vepřový vývar Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Omáčka Guacamole

Omáčka Guacamole

Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Hovězí maso na pivu

Hovězí maso na pivu

Avokádová pomazánka II.

Avokádová pomazánka II.

Sekaná pečeně s paprikou

Sekaná pečeně s paprikou

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

Citronovo-hruškový koláč

Citronovo-hruškový koláč

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

33
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
29
Milionářské řezy se slaným karamelem
Milionářské řezy se…
21
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
20
Domácí kečup
Domácí kečup
18
Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Kapustová polévka s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Římský salát s rajčaty a olivami
Římský salát s rajčaty a olivami
Řízečky k obědu i na cesty
Řízečky k obědu i na cesty
Řízečky naruby
Řízečky naruby
Řízečky v bílkovém kabátku
Řízečky v bílkovém kabátku
Řízečky v chlebové strouhance
Řízečky v chlebové strouhance
Řízek bez vajec
Řízek bez vajec
  • Recepty.cz
  • Řízečky s pórkem a žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact