• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Risotto s chřestem
Napište svůj komentář k receptu

Risotto s chřestem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Krémové risotto s chřestem je výtečnou večeří, na které si pochutnají nejen milovníci delikátních pazochů. Servírujte jej nejlépe se sklenkou suchého bílého vína.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stonek řapíkatý celer
    • 1
      l zeleninový vývar
    • olivový olej
    • 300
      g rýže na risotto (Arborio nebo Carnaroli)
    • 150
      ml bílé víno suché
    • 100
      g parmazán
    • 10
      ks chřest zelený
    • 60
      g máslo
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Cibuli i řapíky celeru nasekejte nadrobno. Dejte ohřát vývar. V hluboké pánvi nebo v litinovém hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a na středním plameni orestujte zeleninu dosklovita. Vsypte rýži a 2–3 minuty restujte. Zalijte vínem a nechte pár minut odvařit.

RADA: Krájení cibule

2
Začněte přilévat vývar, postupně a vždy tak po dvou naběračkách. Přilijte, promíchejte, nechte vývar vsáknout do rýže a přilijte další. Tak během 15 minut byste měli spotřebovat většinu vývaru. Rýže by měla být takřka hotová, ale stále ještě na skus.
3
Během přilévání vývaru nastrouhejte parmazán a připravte chřest: odlomte dřevnaté konce a stonky pokrájejte asi na 2 cm dlouhé špalíky. K takřka hotové rýži přidejte chřest, máslo a tak 3 parmazánu. Dochuťte solí a pepřem, promíchejte, odstavte, přiklopte a nechte 5 minut. Chřest se lehce „dovaří“, máslo a parmazán rozpustí. Podávejte posypané parmazánem.

RADA: Nahořklý chřest

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rigatoni s chřestem

Rigatoni s chřestem

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Chřestová omeleta

Chřestová omeleta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Chřest Cibule Máslo Olivový olej Parmazán Řapíkatý celer Rýže Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hlávkový salát s avokádem

Hlávkový salát s avokádem

Kotlíkový guláš II.

Kotlíkový guláš II.

Arašídové cukroví

Arašídové cukroví

Rybí pomazánka od Moni

Rybí pomazánka od Moni

Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Čočka s vejcem a párkem

Čočka s vejcem a párkem

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Avokádovo-bazalkové pesto

Avokádovo-bazalkové pesto

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

155
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…
81
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
46
Tousty do školy
Tousty do školy
41
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…
29
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Těstovinový salát s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Ricottový piškotový dortík (Ricotta…
Rigatoni s chřestem
Rigatoni s chřestem
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
Risotto s masem a zeleninou
Risotto s masem a zeleninou
Risotto s medvědím česnekem
Risotto s medvědím česnekem
  • Recepty.cz
  • Risotto s chřestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact