• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Risi e bisi
Napište svůj komentář k receptu

Risi e bisi

autor: zdravy mlsal
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Risi e bisi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 4
      lžíce máslo lze vynechat
    • 3
      sklenice hrášek mladý, může být i mražený
    • 5
      lžíce strouhaný parmazán
    • 1
      ks cibule malá, nadrobno nakrájená
    • 3
      lžíce petrželka
    • 1
      sklenice krátkozrnná rýže jako na italské risoto
    • 6
      sklenice vývar kuřecí

Postup přípravy receptu

1
V kastrole usmažíme na lžíci másla 1 sklenici hrášku (1-2 minuty). Ten pak rozmixujeme s lžící parmezánu a lžící másla.
2
Na zbylém tuku usmažíme cibuli 1 min., přidáme petrželku a smažíme 2 minuty. Přidáme 2 sklenice hrášku a rýži. Mícháním obalíme v másle. Přidáme hráškové pyré a vývar. Vaříme 15 minut.
3
Podáváme posypané petrželkou a místo soli přichucujeme parmezánem.
4
Tato hustá polévka nebo řídké rizoto, může být večeří sama o sobě, nebo můžeme přidat desert. A protože je tento recept z Benátek, tak třeba Benátský mrkvový zákusek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí hrudí plněné risi-pisi

Telecí hrudí plněné risi-pisi

Risi e Bisi II.

Risi e Bisi II.

Risi-Bisi po mém

Risi-Bisi po mém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lidka Kábrtová | 19. 10. 2005 10:30

    I mně občas ujede myš... :-))).

  • Jana z VM | 19. 10. 2005 10:27

    Před naším kocourem myš utíká ....

  • Kuchařka on-line | 19. 10. 2005 10:22

    Omlouvám se za to zařazení, ujela mi myš...

  • Helena Abouzeidova Mudr | 19. 10. 2005 10:14

    Risi e bisi je smostatny chod,neni to polevka,ma konsistenci ridciho rizota.Velci kuchari tvrdi,ze se ma pouzivat jen uplne cerstvy hrasek,jinak to nebude ono,ale cerstvy hrasek se da sehnat tezko.Z casti hrasku ale delaji krem(rozmackanim,rozmixovanim,prepasirovanim).Pomer ryze a vyvaru zavisi na kvalite ryze jak moc nabobtna a nakolik se rozpadne,to se musi vyzkloset s ryzi kterou mame k disposici.

  • Lidka Kábrtová | 18. 10. 2005 19:13

    Skutečně si nejsem jistá, ale Risi e bisi se považovalo vždy za vrchol italského kulinárního umění - prostě speciální rizoto s hráškem. Ale nikdy jsem neslyšela, že by se hrášek mixoval a také toho vývaru mi přijde trochu moc. Rizoto má být mazlavé, tekutejší, ale rozhodně se nejedná o polévku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Z rýže Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vaření Mixování Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hrášek Krátkozrnná rýže Máslo Olivový olej Petrželka Strouhaný parmazán Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Kuřecí plátky v alobalu

Kuřecí plátky v alobalu

Ovocný koláč III.

Ovocný koláč III.

Tvarohový švestkový koláč

Tvarohový švestkový koláč

Salát Coleslaw light

Salát Coleslaw light

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Olomoucká pomazánka s mascarpone - zdravě a chutně

Olomoucká pomazánka s mascarpone -…

Lahodné vafle

Lahodné vafle

Makovník, Makovec

Makovník, Makovec

Doporučujeme

45 minut
Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

98
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
38
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
36
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…

Zajímavé články

Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Ženy.cz Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Blesk.cz Dara Rolins šťastná jako blecha: Svatba!

Dara Rolins šťastná jako blecha: Svatba!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček a co to on něm vypovídá?

Kočičí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček a co to on něm vypovídá?

  • Recepty.cz
  • Risi e bisi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact