• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu
Napište svůj komentář k receptu

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

autor: proko
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 51
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu
Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu
Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 500
      g mascarpone
    • 6
      ks vejce
    • 120
      g cukr
    • 1
      balíček kakao
    • piškoty Savoiardi
    • 1
      hrnek káva mokka

Postup přípravy receptu

1
Mě tiramisu naučila kamarádka ze Sicílie.
2
Mascarpone jsem koupil v Kauflandu, potřebuji 500 g, takže mascarpone Kaufland 250 g za 38 Kč je nejlepší volba. Dále 400 g savojskych piškotů v Tescu 2×200 g za 35 jedno balení. 6 vajec, 120 g cukru, pravé kakao nebo nastrouhanou hořkou čokoládu z ledničky. 1 hrnek kafe Lavazza z presovaru Mocca se dvěma lžičkami cukru.
3
Oddělit žloutky od bílků, žloutky rozmícháme ve velké míse s 60 g cukru a poté s postupným rozmícháváním přidáváme mascarpone. Bílky šleháme elektrickým šlehačem a v polovině procesu přidáme zbylých 60 g cukru.
4
Poté bílky ve fázi sněhu smícháme se žloutky typickým cukrářským mícháním (velmi pomalým otáčením cukrářské vařechy po směru hod. ručiček). Důležité je promíchávat velmi pomalu, jinak se sníh srazí a v tiramisu se poté bude objevovat tekutina (nebude to kafe).
5
Kafe máme v misce a postupně namáčíme savoiardi z obou stran asi 0,5 s a skládáme do mísy obdélníkového tvaru, poté vlijeme asi půl cm silnou vrstvu směsi, rozetřeme vařechou, posypeme kakaem a opět skládáme namáčené savoiardi. Pozor, tentokrát ve směru otočeném o 90°.
6
Nakonec necháme přes noc (nebo ekvivalentní čas) v lednici a jíme.
7
Pozn.: Kafe může být s cukrem nebo nemusí, záleží na chuti, jestli děláme „zvednimě“ pro děti apod.
8
Když jsem své sicilské kamarádce prozradil, že přidáváme do Tiramisu likér nebo rum, zeptala se mě, jestli náhodou nejsme šílení (pokud vyloženě likér potřebujete, přidejte ho do žloutků s cukrem ještě před přidáním mascarpone). Kakao také může být pouze až na poslední vrstvě, rozhodněte se sami.
9
Přidám také recept ženy, které Italové přezdívají bohyně vaření (myslím, že ve videu je recept stejný, jako ten, co jsem napsal): http://www.youtube.com/watch?v=at3lDNBGJlA
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept

Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto)…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 5. 9. 2019 23:23

    Velmi jednoduché, velmi jedlé!

  • Kristýna | 28. 10. 2016 11:15

    Dělala jsem toto tiramisu příteli k narozeninám. Mohli jsme se po něm utlouct, nejlepší, co jsem kdy jedla! A to srovnávám i s různými kavárnami a cukrárnami.

  • Angelika11
    Angelika11 | 19. 5. 2015 16:19

    zkusila jsem to je to opravdu jednoduche a straaasne dobre

  • Leosa | 14. 12. 2014 22:32

    použila jsem jen 3 vejce a bylo to moc dobré, povedlo se, byl úspěch :-)

  • Di | 2. 11. 2014 10:39

    Správně by to měl být mandlový likér Amaretto, ale když není, taky si vypomáhám rumem ale lepší je mandlová nebo ořechová medovina.

  • mysalin | 1. 11. 2014 19:15

    Já dělám stejné Tiramisu, na 500 g dávám pouze 3 žloutky a 3 bílky vyšlehané.

  • lulahomiska280
    lulahomiska280 | 22. 2. 2014 18:43

    Tiramisu jsem vyhledavala dlouho ale je opravdu báječný,jen jsem do kávy pridala trochu rumu.A je fakt skvělý .Doporučuji všem.A cukr jsem si trochu přidala ten bych dala podle chuti.

  • Jana Mikesková | 3. 2. 2014 19:26

    super..:-)

  • proko | 13. 1. 2014 22:31

    Pokud jste někdy navštívili Itálii a dali si espresso, jistě jste zjistili, že je malé. 1 hrnek silného pressa z presovaru Moka je uvařen ze dvou konviček standardní velikosti, což se rovná objemu asi 6 italských espresso (300ml) a asi 8 lžiček mleté kávy, pokud chcete připravit espresso jinak. 300 ml kávy je dostačující na množství Tiramisù, které je popsáno v receptu. Více kávy = Tiramisù bude doslova plavat v kávě.

  • proko | 13. 1. 2014 22:11

    Správně, kafe musí být vychladlé, pracujeme přeci se syrovými vejci. Veškeré ingredience musí být studené a moučník vytahujeme z ledničky pouze při servírování a konzumaci. Nepřečetla jste celý text, zmiňuji se o přidávání cukru do kafe a alkoholu na konci. Pojem „pravé” je velmi sporný, jak je napsáno v textu, přidávat likér do Tiramisù je neslýchané přinejmenším na Sicílii. Tady, jak je zřejmé – nutnost. Mimochodem, původně bylo Tiramisù určeno pro děti a bylo bez alkoholu. Pokud umíte italsky, na Google nenajdete recept na původní Tiramisù, ve kterém by bylo Amaretto nebo jakýkoliv jiný alkohol.

  • meg | 6. 1. 2014 23:01

    Kávu bych určitě nesladila. Jinak do pravého Tiramisú patří i malý panáček amaretta, které přidáme právě do kávy (ta mimochodem musí být vychladlá, což zde uvedeno také není).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty Tiramisu
Moučníky Nepečené Zákusky Dezerty Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kakao Káva mokka Mascarpone Piškoty Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na cibuli

Kotlety na cibuli

Švestkový koláč II.

Švestkový koláč II.

Sněhové pečivo

Sněhové pečivo

Špagety se sojovým masem

Špagety se sojovým masem

Zapečené těstoviny s pudinkem

Zapečené těstoviny s pudinkem

Čokoládový dort IV.

Čokoládový dort IV.

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Doporučujeme

40 minut
Houbové ragú s nudlemi

Houbové ragú s nudlemi

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

31
Nudle Bami Goreng
Nudle Bami Goreng
30
Dresing hami mňami
Dresing hami mňami
26
Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta
25
Mrkvovo-cuketové placičky
Mrkvovo-cuketové placičky
24
Kouzelný vaječný koňak
Kouzelný vaječný koňak

Zajímavé články

Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
AHA.cz Zpověď nemocné Konvičkové z vozíčku: Nadávají mi kvůli vzhledu!

Zpověď nemocné Konvičkové z vozíčku: Nadávají mi kvůli vzhledu!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Nestárnoucí divoška Kate Mossová (51): Z večírku ji museli táhnout!

Nestárnoucí divoška Kate Mossová (51): Z večírku ji museli táhnout!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Další doporučené recepty:

Reuben sendvič s červeným zelím
Reuben sendvič s červeným zelím
Reveňová zavařenina
Reveňová zavařenina
Rib eye steak se sušenými rajčaty
Rib eye steak se sušenými rajčaty
Ricottové lívance
Ricottové lívance
Ricottové lívance s avokádovým dipem
Ricottové lívance s avokádovým dipem
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
  • Recepty.cz
  • Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact