• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řezy z červeného vína
Napište svůj komentář k receptu

Řezy z červeného vína

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 17
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezy z červeného vína
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hera
    • 250
      g cukr
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžička skořice
    • 0,50
      lžička hřebíček
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 125
      ml červené víno
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • tuk
  • Poleva
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      špetka hřebíček nebo skořice
    • červené víno trochu

Postup přípravy receptu

1
Máslo, cukr a vejce utřeme nejlépe ve šlehači. Do ušlehané hmoty přidáme ostatní přísady a promícháme. Menší plech s vyšším okrajem nebo pekáček vymažeme tukem a vysypeme strouhankou a vlijeme těsto.
2
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30-40 minut. Po upečení nalijeme na vlahý koláč polevu, po částečném zaschnutí krájíme na menší čtverečky. Na polevu všechny přísady utřeme asi po dobu 15 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Cukroví z vína

Cukroví z vína

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 3. 1. 2011 16:01

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 29. 12. 2010 14:18

    Nejak moc vina... :-\

  • Vepřeková | 1. 12. 2007 10:48

    výborné, udělám jako řezy na vánoce. Přidala jsem čokoládu mandlovou hořkou. Mňam.

  • iva nemcova | 28. 11. 2007 15:35

    Recept me lakal,nechtelo se mi cekat az do vikendu s pecenim,tak jsem upekla polovicni davku uz dnes...Vyborne!Cast mouky jsem nahradila Solamylem,toho vina jsem dala vic(testo bylo moc huste),krehoucke,nadychane,vonave....Komu chutna svarene vino-puste se do toho.davam 1

  • Karina | 27. 11. 2007 16:40

    Tak upřímně, jak jsem se na tento recept těšila, tak výsledek mě nějak neuchvátil...moc sladký, chutná to jak svařený víno..

  • Dana | 26. 11. 2007 10:43

    Řezy byly opravdu výborné, jen ta konzistence těsta byla příliš tuhá na to, abych těsto vlila na plech. Musela jsem přidat více vína. Možná příště tuk rozpustím, nebo mi dá někdo jinou radu? Ale chuťově za 1.

  • Karlina | 25. 11. 2007 19:51

    Tak jsem se nechala nalákat hodnocením a stálo to za to, udělám jako řezy na Vánoce, nakrájím malé kostičky a mezi cukrovím to bude bájo

  • Hela - | 25. 11. 2007 00:11

    Dávám 1. Čokoláda se ni nechtěla strouhat, tak jsem jí rozehřála a víno jsem tam dala "krabicový svařák". Bála jsem se aby to nebyl jen perník, ten my nemusíme, ale bylo to opravdu dobré.

  • zuza | 20. 11. 2007 21:58

    jsou dobroučké ale čelaka jsem že budou více chutnat po vínu jinak opravdu příjemná chut i vůně

  • zuza | 19. 11. 2007 13:26

    mám upečeno a nádherně to voní jdu dělat polevu a ozvu se jak chutnají-- ale nemůžou než být super

  • Fleur | 17. 11. 2007 20:00

    velmi dobré, neměla jsem čokoládu, tak jsem tam nasatrouhala čokoládovou polevu tmavou, krásně kořeněné, příjemná vůně, poleva jako led, moc dobré

  • Jana Vencková | 16. 11. 2007 22:39

    Upekla jsem na víkend a před chvílí ochutnala. Jsou vážně moc dobré, příjemně kořenené a vláčné. Přitom recept není pracný a je rychlý. Optimální :-)) Určitě jsem je nedělala naposled, díky za inspiraci.

  • Vepřeková | 19. 6. 2007 22:19

    Dělala jsem přesně podle receptu i s polevou. Byly krásně kořeněné . Růžovou vinnou polevu jsem ještě ozdobně pocákala čokoládovou polevou a byly výstavní, vláčné a chutné

  • Alina | 18. 6. 2005 11:12

    Moc mě chutnaly, po vychladnutí s neslazenou šlehačkou lehce posypané skořicí. Je to takový vláčný pernícek, ale červené víno jim dává oopravdu dobrou chuť

  • Anonym | 15. 6. 2005 16:18

    Delala jsem rezy podle receptu, neni to zadny zazrak!

  • Hana Janů | 10. 6. 2005 19:35

    Tenhle recept znám, dělám ho dlouho a ráda jako řezy i jako dort

  • Anonym | 10. 6. 2005 19:23

    Chci se zeptat, nedá se to dělat s vínem bílým??

  • Karlina | 9. 6. 2005 09:32

    To je žúžo

  • Vlastimila Vacková | 4. 6. 2005 19:57

    Moc nám chutnalo, zařadím do moučníků, které budu dělat pravidelně. Nešel by z toho dort? Příště vyzkouším do dortové formy, promazat a polít polevou

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Citronová šťáva Čokoláda na vaření Cukr Hera Hřebíček Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný hermelín II.

Plněný hermelín II.

Kapustové karbanátky s uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Jogurtovo-mléčný jahodový koktejl

Jogurtovo-mléčný jahodový koktejl

Kuřecí maso na žampionech

Kuřecí maso na žampionech

Salát s rukolou a olivami

Salát s rukolou a olivami

Koláčky s drobenkou

Koláčky s drobenkou

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

Biskupský chlebíček - hrnkový

Biskupský chlebíček - hrnkový

Utopenci podle Gajzy

Utopenci podle Gajzy

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

342
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
39
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
30
Philadelphsko-kyjevský řízek
Philadelphsko-kyjevský…
22
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
22
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…

Zajímavé články

Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
AHA.cz Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

  • Recepty.cz
  • Řezy z červeného vína
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact