• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řezy z červeného vína
Napište svůj komentář k receptu

Řezy z červeného vína

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 17
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezy z červeného vína
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hera
    • 250
      g cukr
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžička skořice
    • 0,50
      lžička hřebíček
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 125
      ml červené víno
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • tuk
  • Poleva
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      špetka hřebíček nebo skořice
    • červené víno trochu

Postup přípravy receptu

1
Máslo, cukr a vejce utřeme nejlépe ve šlehači. Do ušlehané hmoty přidáme ostatní přísady a promícháme. Menší plech s vyšším okrajem nebo pekáček vymažeme tukem a vysypeme strouhankou a vlijeme těsto.
2
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30-40 minut. Po upečení nalijeme na vlahý koláč polevu, po částečném zaschnutí krájíme na menší čtverečky. Na polevu všechny přísady utřeme asi po dobu 15 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Cukroví z vína

Cukroví z vína

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 3. 1. 2011 16:01

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 29. 12. 2010 14:18

    Nejak moc vina... :-\

  • Vepřeková | 1. 12. 2007 10:48

    výborné, udělám jako řezy na vánoce. Přidala jsem čokoládu mandlovou hořkou. Mňam.

  • iva nemcova | 28. 11. 2007 15:35

    Recept me lakal,nechtelo se mi cekat az do vikendu s pecenim,tak jsem upekla polovicni davku uz dnes...Vyborne!Cast mouky jsem nahradila Solamylem,toho vina jsem dala vic(testo bylo moc huste),krehoucke,nadychane,vonave....Komu chutna svarene vino-puste se do toho.davam 1

  • Karina | 27. 11. 2007 16:40

    Tak upřímně, jak jsem se na tento recept těšila, tak výsledek mě nějak neuchvátil...moc sladký, chutná to jak svařený víno..

  • Dana | 26. 11. 2007 10:43

    Řezy byly opravdu výborné, jen ta konzistence těsta byla příliš tuhá na to, abych těsto vlila na plech. Musela jsem přidat více vína. Možná příště tuk rozpustím, nebo mi dá někdo jinou radu? Ale chuťově za 1.

  • Karlina | 25. 11. 2007 19:51

    Tak jsem se nechala nalákat hodnocením a stálo to za to, udělám jako řezy na Vánoce, nakrájím malé kostičky a mezi cukrovím to bude bájo

  • Hela - | 25. 11. 2007 00:11

    Dávám 1. Čokoláda se ni nechtěla strouhat, tak jsem jí rozehřála a víno jsem tam dala "krabicový svařák". Bála jsem se aby to nebyl jen perník, ten my nemusíme, ale bylo to opravdu dobré.

  • zuza | 20. 11. 2007 21:58

    jsou dobroučké ale čelaka jsem že budou více chutnat po vínu jinak opravdu příjemná chut i vůně

  • zuza | 19. 11. 2007 13:26

    mám upečeno a nádherně to voní jdu dělat polevu a ozvu se jak chutnají-- ale nemůžou než být super

  • Fleur | 17. 11. 2007 20:00

    velmi dobré, neměla jsem čokoládu, tak jsem tam nasatrouhala čokoládovou polevu tmavou, krásně kořeněné, příjemná vůně, poleva jako led, moc dobré

  • Jana Vencková | 16. 11. 2007 22:39

    Upekla jsem na víkend a před chvílí ochutnala. Jsou vážně moc dobré, příjemně kořenené a vláčné. Přitom recept není pracný a je rychlý. Optimální :-)) Určitě jsem je nedělala naposled, díky za inspiraci.

  • Vepřeková | 19. 6. 2007 22:19

    Dělala jsem přesně podle receptu i s polevou. Byly krásně kořeněné . Růžovou vinnou polevu jsem ještě ozdobně pocákala čokoládovou polevou a byly výstavní, vláčné a chutné

  • Alina | 18. 6. 2005 11:12

    Moc mě chutnaly, po vychladnutí s neslazenou šlehačkou lehce posypané skořicí. Je to takový vláčný pernícek, ale červené víno jim dává oopravdu dobrou chuť

  • Anonym | 15. 6. 2005 16:18

    Delala jsem rezy podle receptu, neni to zadny zazrak!

  • Hana Janů | 10. 6. 2005 19:35

    Tenhle recept znám, dělám ho dlouho a ráda jako řezy i jako dort

  • Anonym | 10. 6. 2005 19:23

    Chci se zeptat, nedá se to dělat s vínem bílým??

  • Karlina | 9. 6. 2005 09:32

    To je žúžo

  • Vlastimila Vacková | 4. 6. 2005 19:57

    Moc nám chutnalo, zařadím do moučníků, které budu dělat pravidelně. Nešel by z toho dort? Příště vyzkouším do dortové formy, promazat a polít polevou

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Citronová šťáva Čokoláda na vaření Cukr Hera Hřebíček Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boršč

Boršč

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Pečené brambory s anglickou slaninou

Pečené brambory s anglickou slaninou

Halušky podle Martinky

Halušky podle Martinky

Palačinky pečené na sucho

Palačinky pečené na sucho

Sýrová pomazánka Eli

Sýrová pomazánka Eli

Nočky se špenátem a slaninou

Nočky se špenátem a slaninou

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Beskydský králík

Beskydský králík

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

48
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
37
Brokolice se slaninou (nejen) z remosky
Brokolice se slaninou …
36
Švestkový koláč bez lepku s drobenkou
Švestkový koláč bez…
20
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
16
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Hana Zagorová (†75) by slavila 79: Dojemný vzkaz od Margity!

Hana Zagorová (†75) by slavila 79: Dojemný vzkaz od Margity!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

  • Recepty.cz
  • Řezy z červeného vína
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact