• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řezy s povidly a ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Řezy s povidly a ořechy

autor: Rendulinka
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezy s povidly a ořechy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 4
      žloutek
    • 200
      g hera
    • 120
      g moučkový cukr
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Na těsto navršit
    • povidla
    • 4
      ks sníh z bílku
    • vlašské ořechy nakrájené
    • 1
      lžíce pudinkový prášek vanilkový
  • Krém
    • 300
      ml mléko
    • 4
      lžíce dětská krupice
    • 125
      g máslo
    • moučkový cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, žloutků, Hery, moučkového cukru, kysané smetany a prášku do pečiva vytvoříme rukama na vále těsto, které rozválíme na plech, vyložený pečícím papírem.
2
Rozválené těsto (výška asi 1 cm) potřeme povidly, na která navršíme sníh ze zbývajících 4 bílků (do sněhu přidávám trochu cukru a lžíci vanilkového pudinkového prášku) - to vše posypeme nakrájenými vlašskými ořechy a vložíme do trouby. Pečeme na mírném stupni asi 30 min. - dokud okraje řezů a sníh z bílků nezrůžoví.
3
Mezitím uvaříme z mléka a dětské krupičky kaši, kterou po vychlazení smícháme s máslem a cukrem, vznikne tak běloučký krém.
4
Po upečení a vychladnutí rozdělíme placku v polovině na 2 shodné díly, které k sobě přilepíme vyšlehaným krémem (doslova je na sebe posadíme, od spoda: těsto - povidla - sníh - ořechy - krém - těsto - povidla - sníh - ořechy).
5
Je ale možné upéct i 2 shodné menší placky - to záleží na počtu "mlsounů". Povrch řezů není třeba přizdobovat, sníh s vlašskými ořechy vypadá velice dobře.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vdolky s povidly a tvarohem

Vdolky s povidly a tvarohem

Mřížkový koláč s povidly a tvarohem

Mřížkový koláč s povidly a tvarohem

Rohlíčky s povidly

Rohlíčky s povidly

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Wendy | 23. 6. 2007 19:23

    Moc dobré, dávám za 1. Těsto bylo trochu řídké, tak jsem ho vyválela přes mikrotenový sáček přímo na pečícím papíře a pak přenesla na plech. Pekla jsem 30´ na 160 stupňů.

  • Renata Mlejnková | 13. 6. 2007 09:23

    Ano, ano je to přesně tak, jak píše paní Zuzka - na dva menší obdélníky a ty posadit na sebe. Omlouvám se za nedorozumění. Mírný stupeň - tak odhadem asi 150 až 175 stupňů, ale záleží to na zkušenostech s vaší troubou, já mám bohužel teď starší plynovou.

  • Zuzana Šindlerová | 12. 6. 2007 14:49

    Hani, to nebude rozkrojení jako když chceme plnit dort, ale jako když ho chceme už hotový krájet. Prostě celý obdélník rozkrojit na dva menší obdélníky a posadit je na sebe.

  • Anonym | 12. 6. 2007 13:25

    Já myslím, že placku rozříznu na půlku, ne jako dort podélně, ale napříč přes plech ...

  • Hana Rožníčková | 12. 6. 2007 13:23

    Joj, už to chápu, fakt jsem si seděla na vedení.

  • Jana P. | 12. 6. 2007 12:43

    Když na dva shodné díly, tak v půlce, ne? Tam není rozřízneme, ale rozdělíme.

  • Hana Rožníčková | 12. 6. 2007 10:19

    Také jsem si je dala do oblíbených. Ale nějak mě to mate - mám vyválenou 1 vyšší placku, nahoru dám sníh, ořechy atd. Po upečení jí rozříznu, tudíž ten sníh mám jen na horní placce, ale v závoce to máte napsáno tak, jako kdyby ten sníh byl na dvou plackách (doslova je na sebe posadíme, od spoda: těsto - povidla - sníh - ořechy - krém - těsto - povidla - sníh - ořechy). Možná, že si dneska sedím na vedení, ale můžete mi ještě 1x napsat jak to mám chápat?

  • ELA | 12. 6. 2007 10:00

    paní Renato, to je výzva , vypadá to úžasně - jen se zeptám - mírný stupeň, to je tak odhadem +-150 stupňů?

  • Jana P. | 12. 6. 2007 09:41

    Tak tohle vypadá nádherně a jelikož mě čeká svatba, myslím, že by to bylo vhodné vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dětská krupice Hera Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Povidla Prášek do pečiva Pudinkový prášek Sníh z bílku Vlašské ořechy Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Jihočeské Kosmatice

Jihočeské Kosmatice

Fenyklový salát

Fenyklový salát

Pomazánka z tuňáka

Pomazánka z tuňáka

Banánový dort

Banánový dort

Pórková "malovaná" polévka

Pórková "malovaná" polévka

Guláš s hráškem

Guláš s hráškem

Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
13
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Řezy s povidly a ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact