• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Řeznické koleno
Napište svůj komentář k receptu

Řeznické koleno

autor: Uživatel (#121882)
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řeznické koleno
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vepřové maso
    • 1
      ks česnek
    • 2
      lžíce sůl
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks nové koření
    • 1
      ks cibule
    • slunečnicový olej
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Do vetšího hrnce vložíme kolena, přidáme česnek, sůl, nové koření, bobkový list a zahřejeme na teplotu 80 °C - voda nesmí vařit, jinak by byla kolena vysušená. V této teplotě udržovat maso 2 hodiny. Potom maso vyjmeme, vložíme na pekáček, do kterého jsme dali na kostičky nakrájenou cibuli, povrch kolen potřeme olejem, posypemem celým kmínem, podlejeme vývarem z kolene a dáme ještě na půl hodiny péct.
2
Je to sice časově náročnější, ale ochutnala jsem takto připravené koleno nedávno u známých(řezníci) a moc jsem si pochutnala a hned jsem mámila recept pro Vás, milovníky kolen :o)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno marinované

Vepřové koleno marinované

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Kutačová | 21. 2. 2007 09:14

    Janka:česnek namačkat do vody.Jinak určitě to je pro více lidí.My jsme tři a stejně jsem dala dělat kolena dvě,protože já přílohy moc nemusím,tak si raději pěkně naložím horu masíčka.Myslím,že chlebem a okurkou jako přílohou nemůžete nic zkazit.:o)

  • Janka | 20. 2. 2007 22:46

    Jde to udělat i jako mňamku pro víc lidí jen tak s chlebem a kyselými okurkami? A stroužky česneku mám do té vody rozmačkat, nebo dát celé?

  • Jana Kutačová | 28. 1. 2007 00:04

    Hanko: ještě jsem chtěla napsat,že zůstala šťávička z podmasa a tu jsemi se zybtkem masíčka namazala na chleba a návštěva,která přišla opravdu nečekaně,měla radost a chutnalo jim:o))

  • Hana Rožníčková | 27. 1. 2007 17:24

    Jano,mám recept v oblíbených, už delší dobu se na něj chystám, takže v nejbližší době příjde na řadu. Udělám tu samou variantu, zelí a bramb. knedl.

  • Jana Kutačová | 27. 1. 2007 17:06

    Dnes jsem koleno upekla a mohu jen říct,že i mě se povedlo,ale je to opravdu dlouhá příprava-skoro 3 hodiny,ale maso krásně natáhlo všechny vůně a chuť koření.K tomu jsem udělala moravské zelí a brambor.knedlík a nezbylo vůbec,ale vůbec nic.:o)

  • Naďa Lhotáková | 7. 1. 2007 19:37

    Připravila jsem na silvestra k večeři.vynikající!Dávám 1

  • Martina S. | 7. 10. 2006 18:15

    Tak toto je naprosto na jedničku. Moc jsme si pochutnali a na jiný způsob je už dělat nebudu. A do zbylého vývaru jsem dala vařit jako přílohu brambory - nepředstavitelně dobré. Všem doporučuji. A za jedna** ***.

  • Jana Kutačová | 11. 9. 2006 08:33

    Kamil: až když jsou hotová.Dělají se vcelku s kostí.

  • Kamil Krybus | 9. 9. 2006 21:59

    Kdy se kolena vykosťují? Až při porcování?

  • pupen Hons | 8. 9. 2006 12:15

    Super, to je ono! Za 1*****

  • Jana Kutačová | 8. 9. 2006 11:14

    Bylo mi řečeno,že je proto tak šťavnaté,že si tu šťávu v sobě maso udrží,pokud nedojde k varu-jinak je to vše v tom vývaru.Ještě jsem myslím zapomněla na pepř,ten určitě neuškodí.:o)

  • Marie Horáková | 8. 9. 2006 11:08

    Já taky koleno předem vařím, dávám jen víc koření. Suché opravdu není, ale tohle je vychytávka, kterou vyzkouším, protože řezníci se určitě vyznají.

  • Sísa | 8. 9. 2006 10:55

    Kolena taky takhle děláme, jen kůži před pečením nařezeme na kostičky jako pečený bůček.A maso 1 hodinu vaříme. Suché není nikdy.

  • Kuchařka on-line | 8. 9. 2006 09:28

    Hotovo :-)

  • Jana Kutačová | 8. 9. 2006 09:25

    Zase jsem se zapomněla podepsat..o(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Kmín Nové koření Slunečnicový olej Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík jako od babičky

Králík jako od babičky

Léčivý sirup z jitrocele

Léčivý sirup z jitrocele

Mleté maso s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Velikonoční mrkvový beránek

Velikonoční mrkvový beránek

Česnekové špagety

Česnekové špagety

Kokosové řezy - krémové s polevou

Kokosové řezy - krémové s polevou

Salát Nicoise

Salát Nicoise

Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

Houbové roštěnky

Houbové roštěnky

Doporučujeme

35 minut
Pórkový krém s gorgonzolou

Pórkový krém s gorgonzolou

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Poslední sledované recepty

393
Kokosky
Kokosky
160
Caprese ala Míša
Caprese ala Míša
68
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
32
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
24
Bun bo Nam Bo
Bun bo Nam Bo

Zajímavé články

Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně změknou
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně…
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s čokoládou, ořechy i netradiční s mákem
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s…
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
AHA.cz Dejdar se chvěje hrůzou: Je to přehlídka zloby a nenávisti

Dejdar se chvěje hrůzou: Je to přehlídka zloby a nenávisti

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz Katka Říhová o zpěvu na Hezuckého († 55) pohřbu: Proč byla součástí obřadu!

Katka Říhová o zpěvu na Hezuckého († 55) pohřbu: Proč byla součástí obřadu!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

  • Recepty.cz
  • Řeznické koleno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact