• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řeznická sekaná
Napište svůj komentář k receptu

Řeznická sekaná

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 26
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řeznická sekaná
Řeznická sekaná
Řeznická sekaná
Řeznická sekaná
Řeznická sekaná
Řeznická sekaná
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • cibule
    • sůl
    • česnek
    • voda
    • majoránka
    • pepř mletý
    • 1,50
      kg mleté maso - vepřové a hovězí
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Smícháme všechny suroviny mimo vody a promícháme. Poté masovou hmotu hněteme asi 10-15 minut. Vodu přidáváme postupně dle potřeby. Směs po dokončení hnětení nesmí být příliš suchá(rozpadá se). Když má moc vody, nedrží tvar. Než vytvarujeme šišku sekané je dobré s vypracovanou masou několikrát bouchnout o pracovní desku, aby se z ní vytlačil vzduch.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Pokud chcete, aby sekaná na řezu byla červená, přidáme sanitr nebo pragandu (používá se při nakládání masa na uzení). Nakonec vypracujeme šišku, uhladíme rukou namočenou ve vodě a dáme péct do zlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sekaná pečeně s paprikou

Sekaná pečeně s paprikou

Sekaná podle Itala

Sekaná podle Itala

Pečená sekaná v zelenině

Pečená sekaná v zelenině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dennis | 23. 4. 2017 04:45

    Tohle je nejblbjejsi recept ktery jsem kdy videl. "Pokud chcete, aby sekaná na řezu byla červená, přidáme sanitr nebo pragandu". Kolik - 2 gramy, dvacet deka ? Maso - veprove a hovezi. Ktere druhy a kolik ktereho. My goodness kdyz se chci neco dozvedet z ceskyho receptu, to abych si tam prijel a nechal se najmout do reznictvi jako ucednik.

  • Ludmila | 21. 10. 2014 10:58

    Prosím, kolik na toto množství Pragandy? Abych to nepřehnala. Dík .

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 22. 3. 2011 09:57

    Sekanou dělám podobně, místo vody můžete dát mléko, peču přikryté kolem 1 hod., pak odkryté kolem 20 minut, do pekáče dávám trochu vody a sekanou během pečení podlévám. Je dobré přidat i bylinky nebo červenou papriku nebo kečup.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Hovězí Uzeniny & mleté maso Sekaná
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kmín Majoránka Mleté maso Pepř mletý Sůl Voda

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí filé v těstíčku

Rybí filé v těstíčku

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Špenátová polévka s krutony

Špenátová polévka s krutony

Čokoládový krém II.

Čokoládový krém II.

Asijské smažené kuličky (šišky)

Asijské smažené kuličky (šišky)

Přírodní krkovička se zelím

Přírodní krkovička se zelím

Houskové knedlíky - pečené

Houskové knedlíky - pečené

Ovesné cookies s brusinkami

Ovesné cookies s brusinkami

Pórková polévka s cizrnou

Pórková polévka s cizrnou

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

56
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
17
Pikantní výpečky z vepřového ořezu
Pikantní výpečky z…
15
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
14
Jablečná buchta s pudinkem
Jablečná buchta s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Řepová pomazánka s brynzou
Řepová pomazánka s brynzou
Řez obližprst
Řez obližprst
Řez s jogurtem a šlehačkou
Řez s jogurtem a šlehačkou
Řezy Balaton
Řezy Balaton
Řezy Margot
Řezy Margot
Řezy Pribiňáček
Řezy Pribiňáček
  • Recepty.cz
  • Řeznická sekaná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact