• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řeznická sekaná
Napište svůj komentář k receptu

Řeznická sekaná

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 26
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řeznická sekaná
Řeznická sekaná
Řeznická sekaná
Řeznická sekaná
Řeznická sekaná
Řeznická sekaná
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • cibule
    • sůl
    • česnek
    • voda
    • majoránka
    • pepř mletý
    • 1,50
      kg mleté maso - vepřové a hovězí
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Smícháme všechny suroviny mimo vody a promícháme. Poté masovou hmotu hněteme asi 10-15 minut. Vodu přidáváme postupně dle potřeby. Směs po dokončení hnětení nesmí být příliš suchá(rozpadá se). Když má moc vody, nedrží tvar. Než vytvarujeme šišku sekané je dobré s vypracovanou masou několikrát bouchnout o pracovní desku, aby se z ní vytlačil vzduch.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Pokud chcete, aby sekaná na řezu byla červená, přidáme sanitr nebo pragandu (používá se při nakládání masa na uzení). Nakonec vypracujeme šišku, uhladíme rukou namočenou ve vodě a dáme péct do zlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sekaná pečeně s paprikou

Sekaná pečeně s paprikou

Sekaná podle Itala

Sekaná podle Itala

Pečená sekaná v zelenině

Pečená sekaná v zelenině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dennis | 23. 4. 2017 04:45

    Tohle je nejblbjejsi recept ktery jsem kdy videl. "Pokud chcete, aby sekaná na řezu byla červená, přidáme sanitr nebo pragandu". Kolik - 2 gramy, dvacet deka ? Maso - veprove a hovezi. Ktere druhy a kolik ktereho. My goodness kdyz se chci neco dozvedet z ceskyho receptu, to abych si tam prijel a nechal se najmout do reznictvi jako ucednik.

  • Ludmila | 21. 10. 2014 10:58

    Prosím, kolik na toto množství Pragandy? Abych to nepřehnala. Dík .

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 22. 3. 2011 09:57

    Sekanou dělám podobně, místo vody můžete dát mléko, peču přikryté kolem 1 hod., pak odkryté kolem 20 minut, do pekáče dávám trochu vody a sekanou během pečení podlévám. Je dobré přidat i bylinky nebo červenou papriku nebo kečup.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Hovězí Uzeniny & mleté maso Sekaná
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kmín Majoránka Mleté maso Pepř mletý Sůl Voda

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Olomoucká tvarohová pomazánka

Olomoucká tvarohová pomazánka

Bramborák z chleba

Bramborák z chleba

Báječné špízy

Báječné špízy

Pomazánka "hned pryč"

Pomazánka "hned pryč"

Bramborové housky

Bramborové housky

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Bramborový bochánek (mazanec)

Bramborový bochánek (mazanec)

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Chobotničky ze špaget

Chobotničky ze špaget

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

44
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
43
Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...
Kynuté těsto na Buchty,…
38
Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo
Čočková polévka ze zbylé…
33
Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou
Bramborový špíz s…
29
Bramborovo-žampionová polévka se špenátem
Bramborovo-žampionová…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Řepová pomazánka s brynzou
Řepová pomazánka s brynzou
Řez obližprst
Řez obližprst
Řez s jogurtem a šlehačkou
Řez s jogurtem a šlehačkou
Řezy Balaton
Řezy Balaton
Řezy Margot
Řezy Margot
Řezy Pribiňáček
Řezy Pribiňáček
  • Recepty.cz
  • Řeznická sekaná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact