• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řezání z bílků (nejen Vánoční)
Napište svůj komentář k receptu

Řezání z bílků (nejen Vánoční)

autor: Jarmilkaa
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezání z bílků (nejen Vánoční)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks sníh z bílku
    • 120
      g cukr
    • 120
      g mouka (hladká a polohrubá - půl na půl)
    • 120
      g ořechy (vlašské, mandle) = neloupané!!

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme sníh, do kterého vmícháme cukr. Pak lehce vmícháme smíchanou mouku. Nakonec dáme ořechy. Nelekejte se, těsto je tuhé! Hotové těsto leju do vymazané formy na srnční hřbety. Ingredience by měly být na jeden hřbet. Peču na cca 150-200 °C cca 30 minut. Po vychladnutí nebo druhý den nakrájíme na tenké plátky a sušíme v troubě (cca 50 °C cca 20 min.).
2
Moje babička kdysi vyhrála s tímto receptem první místo v nějaké soutěži, použila mandle. Je to výborný recept a hlavně se lehce zbavíme přebytečných bílků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Mandlový dort z bílků

Mandlový dort z bílků

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 29. 11. 2013 17:07

    My tomu říkáme "křupinky" a zmizí vždycky jako první z cukroví!

  • Alena Hatláková | 16. 12. 2009 23:37

    Recept je moc dobrý, ale nelekejte se toho množství těsta. Ve finále vyběhne jen tak do půlky formy, ale alespon je pak cukroví hezčí na vánoční stůl. (jinak se do jednoho hřbetu vejde klidně dvojnásobná dávka).

  • Alena Hatláková | 15. 12. 2009 20:47

    Do jednoho srnčího hřbetu se klidně vejde i dvojnásobná dávka. Těsto vyběhne jen tak do půlky formy, ale alespon je pak cukroví menší. Dávám cukr krystal a o něco méně než je uvedeno v receptu.Do receptu možno nakombinovat i různé druhy ořechů.

  • Olga Zehnalová | 8. 1. 2009 13:50

    Ano, môžem potvrdiť, najlepšie sem pasujú mandle. Tento "Mandľový suchár" - takýto názov tohto receptu mám od mojej svokry. Ona ho robievala na každé Vianoce a veľmi nám chutil. Ja som ho ale nerobila dosť dávno, akosi som na tento recept pozabudla, musím to napraviť a upiecť čo najskôr.

  • Gábina H | 8. 1. 2009 13:14

    Toto znám jako "Suchárky"

  • Eva Walová | 28. 12. 2008 14:51

    Jé, to znám, tohle pravidelně dělával tchán, dával lískové oříšky. Opravdu mňamka, u nás to bylo vždycky snězeno okamžitě. Dávám jedničku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Šlehání Vánoce Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mouka Ořechy Sníh z bílku
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka s česnekem

Sýrová pomazánka s česnekem

Višňový šlehačkový dort

Višňový šlehačkový dort

Česnečka po česku

Česnečka po česku

Mufínky

Mufínky

Naložený hermelín s olivami

Naložený hermelín s olivami

Obložená vejce

Obložená vejce

Kuře pečené na medu a citronu

Kuře pečené na medu a citronu

Proužky  portobello ve strouhance

Proužky portobello ve strouhance

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Strouhaný koláč s…
16
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
14
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
14
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Sexy upíří návrat Míši Noskové: Domina v korzetu!

Sexy upíří návrat Míši Noskové: Domina v korzetu!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Řezání z bílků (nejen Vánoční)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact