• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řezání z bílků (nejen Vánoční)
Napište svůj komentář k receptu

Řezání z bílků (nejen Vánoční)

autor: Jarmilkaa
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezání z bílků (nejen Vánoční)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks sníh z bílku
    • 120
      g cukr
    • 120
      g mouka (hladká a polohrubá - půl na půl)
    • 120
      g ořechy (vlašské, mandle) = neloupané!!

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme sníh, do kterého vmícháme cukr. Pak lehce vmícháme smíchanou mouku. Nakonec dáme ořechy. Nelekejte se, těsto je tuhé! Hotové těsto leju do vymazané formy na srnční hřbety. Ingredience by měly být na jeden hřbet. Peču na cca 150-200 °C cca 30 minut. Po vychladnutí nebo druhý den nakrájíme na tenké plátky a sušíme v troubě (cca 50 °C cca 20 min.).
2
Moje babička kdysi vyhrála s tímto receptem první místo v nějaké soutěži, použila mandle. Je to výborný recept a hlavně se lehce zbavíme přebytečných bílků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Mandlový dort z bílků

Mandlový dort z bílků

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 29. 11. 2013 17:07

    My tomu říkáme "křupinky" a zmizí vždycky jako první z cukroví!

  • Alena Hatláková | 16. 12. 2009 23:37

    Recept je moc dobrý, ale nelekejte se toho množství těsta. Ve finále vyběhne jen tak do půlky formy, ale alespon je pak cukroví hezčí na vánoční stůl. (jinak se do jednoho hřbetu vejde klidně dvojnásobná dávka).

  • Alena Hatláková | 15. 12. 2009 20:47

    Do jednoho srnčího hřbetu se klidně vejde i dvojnásobná dávka. Těsto vyběhne jen tak do půlky formy, ale alespon je pak cukroví menší. Dávám cukr krystal a o něco méně než je uvedeno v receptu.Do receptu možno nakombinovat i různé druhy ořechů.

  • Olga Zehnalová | 8. 1. 2009 13:50

    Ano, môžem potvrdiť, najlepšie sem pasujú mandle. Tento "Mandľový suchár" - takýto názov tohto receptu mám od mojej svokry. Ona ho robievala na každé Vianoce a veľmi nám chutil. Ja som ho ale nerobila dosť dávno, akosi som na tento recept pozabudla, musím to napraviť a upiecť čo najskôr.

  • Gábina H | 8. 1. 2009 13:14

    Toto znám jako "Suchárky"

  • Eva Walová | 28. 12. 2008 14:51

    Jé, to znám, tohle pravidelně dělával tchán, dával lískové oříšky. Opravdu mňamka, u nás to bylo vždycky snězeno okamžitě. Dávám jedničku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Šlehání Vánoce Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mouka Ořechy Sníh z bílku
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketa v sýrovém těstíčku

Cuketa v sýrovém těstíčku

Zapečená polenta se sýrem

Zapečená polenta se sýrem

Mrkvový salát trochu jinak

Mrkvový salát trochu jinak

Sladká rýže s jahodami

Sladká rýže s jahodami

Čerstvé těstoviny s chřestem

Čerstvé těstoviny s chřestem

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Jednoduché karamelové řezy

Jednoduché karamelové řezy

Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem

Penne s kuřecím masem, listovým…

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

376
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
338
Bramborový guláš s fazolemi a hovězím masem
Bramborový guláš s…
43
Vaječný koňak II.
Vaječný koňak II.
29
Jednoduché kokosové řezy ala Bounty
Jednoduché kokosové řezy…
26
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese)…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 20.–21. 9. 2025: Kdo zažije romantiku a kdo si užije rodinnou pohodu?

Horoskop na víkend 20.–21. 9. 2025: Kdo zažije romantiku a kdo si užije rodinnou pohodu?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Michaela Bakala Maláčová: Pohřbila tatínka!

Michaela Bakala Maláčová: Pohřbila tatínka!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

  • Recepty.cz
  • Řezání z bílků (nejen Vánoční)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact