• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Napište svůj komentář k receptu

Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pochoutka pro všechny milovníky hub - to jsou žampiony restované na bílém víně spolu se slaninou, cibulí a česnekem. Nejlepší jsou se šťouchanými bramborami vylepšenými o kadeřávek.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 100
      g uzená slanina
    • 300
      g žampiony
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 100
      ml bílé víno
    • 4
      lžíce balzamikový ocet
    • 1
      lžička třtinový cukr
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na šťouchané brambory:
    • 800
      g brambory varný typ B nebo C
    • 200
      g kadeřávek
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Nejprve dejte vařit brambory. Oloupejte je a překrojte na čtvrtiny. Vložte do hrnce s osolenou vodou a vařte do změknutí, asi 20 minut. Ve druhém hrnci mezitím přiveďte k varu osolenou vodu. Kadeřávek rozdělte na jednotlivé listy a na 2 minuty je do ní vložte, pak je prudce zchlaďte v ledové vodě.
2
Cibuli a česnek nakrájejte najemno, slaninu na drobné kostičky. Větší žampiony rozřízněte napůl a menší nechte v celku. Rozpalte hlubokou pánev s olejem a cibuli nechte zesklovatět. Pak přidejte česnek, slaninu, žampiony a vše ještě 4 minuty restujte.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Do pánve přilijte víno a nechte odpařit alkohol. Ochuťte balzamikem, cukrem, solí, pepřem a ještě 5 minut povařte. Pánev odstavte z plotny a vmíchejte máslo.
4
Uvařené brambory sceďte, rozšťouchejte společně s máslem a přidejte na kousky natrhaný kadeřávek.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žampionové bramboráčky

Žampionové bramboráčky

Žampionové paštičky

Žampionové paštičky

Žampionový chlebíček

Žampionový chlebíček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Šťouchané FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bílé víno Brambory Česnek Cibule Kadeřávek Máslo Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Třtinový cukr Uzená slanina Žampiony

Zdravé jídlo do krabičky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Musaka z cuket

Musaka z cuket

Plněné papriky jinak

Plněné papriky jinak

Nové brambory s česnekem

Nové brambory s česnekem

Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a…

Plněné smažené žampiony

Plněné smažené žampiony

Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem

Nepečené ovesné placičky s arašídovým…

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Nepečené BeBe řezy

Nepečené BeBe řezy

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Zdravé jídlo do krabičky

Poslední sledované recepty

51
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
43
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Lasagne se zelím a (nejen) telecím masem
Lasagne se zelím a …

Zajímavé články

Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
AHA.cz Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Zemřela hvězda Pulp Fiction Peter Greene (†60): Našli ho bez známek života

Zemřela hvězda Pulp Fiction Peter Greene (†60): Našli ho bez známek života

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Další doporučené recepty:

Restované brambory s česnekem
Restované brambory s česnekem
Restované brambory-paprikové
Restované brambory-paprikové
Restované kari brambory
Restované kari brambory
Restovaný bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha
Restovaný bramborový salát podle Zdeňka…
Restovaný losos se šťouchanými brambory a tvarohovým dipem
Restovaný losos se šťouchanými brambory…
Reuben sendvič s červeným zelím
Reuben sendvič s červeným zelím
  • Recepty.cz
  • Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact