• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Restované brambory s petrželkou
Napište svůj komentář k receptu

Restované brambory s petrželkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Restované brambory s petrželkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g brambory
    • 1
      špetka sůl
    • 40
      g máslo
    • 1
      svazek petželka

Postup přípravy receptu

1
Oloupeme a omyjeme brambory. Zalijeme vroucí vodou, osolíme a vaříme doměkka asi 25 minut. Slijeme a necháme okapat. Opereme petrželku, otrháme lístky a jemně nasekáme. Brambory orestujeme na másle, smísíme s petrželkou a rozdělíme na talíře.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Restované brambory s česnekem

Restované brambory s česnekem

Restované brambory-paprikové

Restované brambory-paprikové

Restované brambory - zázvorové

Restované brambory - zázvorové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jitka horakova | 19. 5. 2009 23:23

    Nejlepsi jsou nove (tedy malinke) brambory, ktere se tedy nekraji. A jsou pekne krupave, ale kdyz se petrzelka da az do konecne faze ma to jinou chut (ale obe varianty dobre :-)), davam za 1.

  • Lucka | 26. 7. 2007 18:47

    Brambory s petrželkou dělám trochu jinak.Nejprve uvařím brambory ve slupce, po té je nakrájím na měsíčky přidám máslo a dám do trouby péct cca 10 min, nakonec přidám nakrájenou čerstvou petrželku, je lepší, když jí přidáte do konečné fáze, nevysušší se a petrželka brambory krásně ovoní.

  • KatkaR | 19. 6. 2007 12:25

    Dobrota :-)

  • Miroslava Severová | 11. 10. 2006 12:47

    Neloupané brambory, přibližně stejně velké omyji hrubou stranou houbičky, nakrájím na plátky na a vložím na gril do trouby. Gril jsem předtím nechala asi 10 minut zahřát . Brambůrky jsou hotové asi za 10-15 minut - mírně zhnědnou a naskáčou puchýřky. Mezitím v misce utřu rostl. máslo se solí , prolisovaným česnekem a rozsekanou kudrnatou petřželkou. Horké brambory nasypu do této směsi zamíchám a mňam. K tomu je dobré podmáslí nebo kefír.Petrželku mám nasekanou v krabičce v mrazáku i na zimu.

  • Veronika Rezkova | 27. 6. 2005 22:43

    se to nezda, ale je to moc dobry, na bramborach se udela krupava vrstva!Ja tedy nove brambory neloupala a pak jsem je na to restovani nakrajela na nejaky sestinky, osminky, hodi se treba k rizecku:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pozdní večeře Smažení Vaření Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Máslo Petželka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Papriky plněné hermelínem

Papriky plněné hermelínem

Jarní pomazánka

Jarní pomazánka

Mrkvánky

Mrkvánky

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou omáčkou

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou…

Vaječná omeleta se zeleninou

Vaječná omeleta se zeleninou

Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou

Sorrentinos, ravioly se sýrovou…

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Přírodní plátek s fazolkami

Přírodní plátek s fazolkami

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

20
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
18
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát…
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
15
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Potlučený kuchař Jiří Babica (64): Zmlátili ho na derby! Dvakrát...

Potlučený kuchař Jiří Babica (64): Zmlátili ho na derby! Dvakrát...

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

  • Recepty.cz
  • Restované brambory s petrželkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact