• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Napište svůj komentář k receptu

Restovaná zelenina s bulgurem a dipem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 11
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tato rychlá a chutná večeře potěší nejen milovníky zdravého stravování. Bulgur smíchaný s orestovanou paprikou, cibulkou a česnekem chutná výborně. K dokonalosti pak už stačí jen jogurtový dip s kapary a olivami.

Suroviny

4 porce
    • 300
      g bulgur
    • 3
      ks paprika
    • 1
      ks červená cibule
    • 4
      ks česnek
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      svazek tymián
    • 300
      g bílý jogurt
    • 1
      lžíce kapary
    • 1
      hrst olivy

Postup přípravy receptu

1
Bulgur uvařte podle návodu na obalu. Papriky očistěte, zbavte semínek a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky. Oloupaný česnek pokrájejte na plátky.

RADA: Jak loupat česnek? Koukněte na video!

2
Na troše olivového oleje začněte restovat papriky, poté přidejte tymián, cibuli a nakonec česnek, ten by měl být na pánvi jen krátce. Zeleninu osolte a opepřete, měla by změknout, ale stále zůstat křehká. 3. Skyr promíchejte s nasekanými kapary a olivami, dochuťte ho solí, čerstvě mletým pepřem a trochou olivového oleje. Zeleninu promíchejte s bulgurem a podávejte s kaparovým dipem. Tip: Když místo skyru použijete předem namočené kešú ořechy rozmixované s trochou vody, můžete mít jídlo ve veganské verzi. Tip: Kešu ořechy do pesta namočte, budou se lépe mixovat. Ty na posypání zase na sucho opražte, jejich chuť bude intenzivnější.

RADA: Co s nespotřebovanou zeleninou

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bulgur s kuřecím masem

Bulgur s kuřecím masem

Bulgurové rizoto s hlívou

Bulgurové rizoto s hlívou

Bulgurové placky s červenou řepou

Bulgurové placky s červenou řepou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Bulgur FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Oběd Večeře Vaření Restování Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Bulgur Červená cibule Česnek Kapary Olivový olej Olivy Paprika Pepř mletý Sůl Tymián

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Rybízový koláč IV.

Rybízový koláč IV.

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

Alenčin rychlý skládaný salát

Alenčin rychlý skládaný salát

Gnocchi s tuňákem

Gnocchi s tuňákem

Rychlá vajíčková pomazánka s pomazánkovým máslem

Rychlá vajíčková pomazánka s…

Ořechové řezy s vločkami

Ořechové řezy s vločkami

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka…

Tvarohový cheesecake s borůvkami

Tvarohový cheesecake s borůvkami

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

37
Snadná hermelínová pomazánka
Snadná hermelínová…
30
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
25
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
21
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Kynutý táč s ovocem a drobenkou
Kynutý táč s ovocem a…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Relaxační čaj
Relaxační čaj
Restovaná zelenina s kuřecím masem
Restovaná zelenina s kuřecím masem
Restovaná zelenina se sýrem halloumi
Restovaná zelenina se sýrem halloumi
Restované brambory - zázvorové
Restované brambory - zázvorové
  • Recepty.cz
  • Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact