• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řepánky z bramborového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Řepánky z bramborového těsta

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 24
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řepánky z bramborového těsta
Řepánky z bramborového těsta
Řepánky z bramborového těsta
Řepánky z bramborového těsta
Řepánky z bramborového těsta
Řepánky z bramborového těsta
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
  • bramborové těsto:
    • 500
      g hladká mouka
    • 200
      g vařené brambory oloupané
    • citronová kůra dle chuti
    • sůl - špetka
    • 80
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 1
      ks vejce
    • 180
      ml mléko vlažné, cca
    • 100
      g máslo rozpuštěné
    • 30
      g droždí
  • náplň:
    • 1
      ks cukrová řepa středně velká až větší
    • 250
      ml mléko cca
    • 250
      g mák mletý
    • citronová kůra a šťáva dle chuti
    • hnědý rum
    • rozinky větší hrst
    • cukr krupice dle požadované sladkosti náplně
  • dohotovení:
    • máslo s rumem na potření
    • moučkový cukr na posypání, není nutný

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypeme mouku s citronovou kůrou, cukry a solí, promícháme, uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme polovinou mléka a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme ostatní ingredience (vychladlé brambory nastrouháme najemno) a vymícháme hladké, nelepivé těsto, které necháme v teple pod utěrkou nakynout. Po nakynutí těsto opět propracujeme, rozdělíme na stejně velké dílky, které plníme zchladlou náplní, dobře uzavřeme, spojem pokládáme buchtičky - řepánky, na olejem dobře vymazaný pekáček, těsně vedle sebe. Necháme ještě krátce kynout, pak pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů do zlatova a ještě teplé potřeme máslovo-rumovým potěrem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Náplň: řepu oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle do kastrolu, přilijeme mléko a povaříme téměř doměkka s cca třemi lžícemi cukru, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Přisypeme mák, přidáme citronovou šťávu, která dodá řepánkům svěžest a vše společně krátce podusíme. Rozinky předem namočené v rumu, pokud jsou velké, překrájíme na menší kusy a vmícháme do směsi.
3
Pečené řepánky potřeme rozpuštěným máslem (postačí lžíce másla v pevném stavu) smíchaným s troškou rumu z namočených rozinek. Kdo rád sladké, před podáváním může řepánky pocukrovat moučkovým cukrem.
4
Kdo chce, může řepánky skládat na plech, vyloženým pečícím papírem kus od sebe a tím místo řepánkových buchtiček, vytvořit malé bochánky.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynuté makové buchty

Kynuté makové buchty

Řepánky

Řepánky

Jidáše

Jidáše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sedlackova | 19. 10. 2023 16:41

    výborný, jen jsem dala soli špetky dvě

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Cukrová řepa Droždí Hladká mouka Hnědý rum Mák Máslo Mléko Moučkový cukr Rozinky Sůl Vanilkový cukr Vařené brambory Vejce

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Carpaccio z lososa

Carpaccio z lososa

Škvarková pomazánka podle řezníka Pospíšila

Škvarková pomazánka podle řezníka…

Pomazánka s tuňákem pro děti i dospělé 123

Pomazánka s tuňákem pro děti i…

Vegetariánská Quesadilla

Vegetariánská Quesadilla

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a koprem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi…

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská kulajda od maminky

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
15
Kulajda
Kulajda
15
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
15
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Ředkvičkový salát se šunkou a sýrem
Ředkvičkový salát se šunkou a sýrem
Ředkvičky na smetaně
Ředkvičky na smetaně
Řepánky
Řepánky
Řepná polévka s křenem
Řepná polévka s křenem
Řepný kečup
Řepný kečup
Řepová omáčka
Řepová omáčka
  • Recepty.cz
  • Řepánky z bramborového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact