• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řepánky
Napište svůj komentář k receptu

Řepánky

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 109
doba přípravy: 105 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řepánky
Řepánky
Řepánky
Řepánky
Řepánky
Řepánky
Řepánky
Řepánky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Sladké bochánky z kynutého těsta naplněné řepou, jsou staročeská pochoutka původem z Podkrkonoší. Jsou příjemně nasládlé, ale ne přeslazené. Můžete je servírovat pocukrované i se sladkým sirupem, ve kterém se dají namáčet.

Suroviny

12 porce
    • 0,50
      kostka droždí
    • 75
      g cukr krupice
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 300
      g hladká mouka
    • 150
      ml mléko - 200 ml
    • 75
      g máslo změklé
    • 2
      ks žloutky + 1 vejce na potření
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
  • na náplň:
    • 1
      ks cukrová řepa - 2
    • 300
      ml mléko
    • 250
      g mák mletý
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžička citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravte těsto. Droždí promíchejte s trochou vlažného mléka, přidejte lžičku cukru a 2 lžičky mouky. Nechte vzejít kvásek. Potom k němu přidejte zbylé suroviny a postupně přilévejte zbylé mléko. Rukama vypracujte měkké těsto, přikryjte utěrkou a dejte asi tak na 30-45 minut kynout. Těsto by nemělo být příliš tuhé, mělo by se malinko lepit na prst.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Náplň je možné připravit si den předem nebo po dobu kynutí těsta. Řepu si okrájejte a nakrájejte na kousky. Dejte ji vařit doměkka cca 20-30 min. Vařenou řepu nakrouhejte do mísy, posypejte mákem, cukrem, vanilkovým cukrem, pokapejte citrónovou šťávou, zalijte mlékem a vše slabě povařte. Množství mléka určete tak, aby nebyla náplň příliš řídká. Při vaření stále míchejte.
3
Z těsta si udělejte kuličky, rukou je roztáhněte na placku. Doprostřed dejte lžíci chladné náplně a zabalte. Řepánky klaďte na plech vyložený pečícím papírem tak, aby se navzájem nedotýkaly. Potřete je vajíčkem a pečte dozlatova ve vyhřáté troubě na 150 – 170 °C zhruba 30 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout a podávejte.

RADA: Podívejte se na VIDEO recept na velikonoční jidáše

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Kynutý beránek

Kynutý beránek

Kynuté makové buchty

Kynuté makové buchty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Těsta Kynuté
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Cukrová řepa Droždí Hladká mouka Mák mletý Máslo Mléko Polohrubá mouka Sůl Vanilkový cukr žloutky

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí závitky s nivou

Kuřecí závitky s nivou

Zamilovaná očka

Zamilovaná očka

Papriková pomazánka II.

Papriková pomazánka II.

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Letní linecký koláč

Letní linecký koláč

Kuře po sečuánsku

Kuře po sečuánsku

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Hovězí šuej ču

Hovězí šuej ču

Lososové sashimi

Lososové sashimi

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

59
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
22
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
20
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
20
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
17
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Ředkvičkový salát se šunkou
Ředkvičkový salát se šunkou
Ředkvičkový salát se šunkou a sýrem
Ředkvičkový salát se šunkou a sýrem
Ředkvičky na smetaně
Ředkvičky na smetaně
Řepánky z bramborového těsta
Řepánky z bramborového těsta
Řepná polévka s křenem
Řepná polévka s křenem
Řepný kečup
Řepný kečup
  • Recepty.cz
  • Řepánky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact