• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Remoskový ovocný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Remoskový ovocný koláč

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Remoskový ovocný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g švestky vypeckované (mohou být i mražené, kompotované) nebo jiné ovoce
    • 75
      g tuk máslo nebo margarín
    • 120
      g cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • citronová kůra strouhaná - trocha
    • 1
      špetka sůl
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • mléko dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Máslo vyšleháme s cukrem, vejcem, vanilkovým cukrem, přidáme kůru, špetku soli, mouku s práškem a tolik mléka, abychom dostali těsto ne husté, ale takové, které je třeba rozetřít.
2
Vylejeme ho do vymazané remosky (nebo dortové formy), uhladíme a poklademe půlkami švestek. První švestky trochu prstem zatlačíme do těsta hlouběji, potom skládáme po povrchu.
3
Upečeme, upečené vyklopíme a pocukrujeme. Krájíme jako dort. V dvojnásobné dávce se tento recept dá použít i na plech.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocný koláč se želatinou II.

Ovocný koláč se želatinou II.

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Hrníčkový ovocný koláč

Hrníčkový ovocný koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka Křížová | 11. 7. 2008 12:24

    pardon,jsou

  • Radka Křížová | 11. 7. 2008 12:23

    tak buchta vypadala krásně,ale když jsem ji chtěla vyklopit,úplně se rozpadla a vevnitř byla mazlavá..ale ty potrhaný kousíčky sou moc dobrý:-) takže brzo zkusím repete,ale při dopíkání ji pokryju alobalem aby nebyla moc černá a dopekla se vevnitř.

  • Pavlína Svitáková | 25. 1. 2006 07:26

    Toto musím vyzkoušet.Nemám remosku,ale zkusím na plech.Švestky můžu.Dělám hodně švestkové koláče.Náš tradiční je kynuté těsto,na to půlky švestek vnitřkem navrch a posypat umletým mákem smíchaným s cukrem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hladká mouka Mléko Prášek do pečiva Sůl Švestky Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Buchta celulitida

Buchta celulitida

Nakládaný hermelín VI.

Nakládaný hermelín VI.

Lasagne á la kamarádka Terka

Lasagne á la kamarádka Terka

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Pudinková bábovka mix

Pudinková bábovka mix

Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s…

Gratinované brambory (nejen) s brokolicí

Gratinované brambory (nejen) s…

Slané lívance

Slané lívance

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

76
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki
68
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
64
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
59
Houbová omáčka s bramborovými buchtami
Houbová omáčka s…
59
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz První slova dcery Freddieho Mercuryho (†45): Třicet let tajností a lží!

První slova dcery Freddieho Mercuryho (†45): Třicet let tajností a lží!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

  • Recepty.cz
  • Remoskový ovocný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact