• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Redukovaný zvěřinový vývar
Napište svůj komentář k receptu

Redukovaný zvěřinový vývar

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Redukovaný zvěřinový vývar
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks cibule velké
    • 2
      ks mrkev středně velké
    • 1
      ks řapíkatý celer stonek
    • 5
      ks česnek stroužky
    • 60
      g rajský protlak
    • 5,50
      l voda
    • 4
      ks bobkový list
    • 1
      lžička tymián
    • 1
      lžička pepř celý celý
    • 1
      lžíce mořská sůl hrubá
    • 0,50
      l červené víno suché

Postup přípravy receptu

1
Cibuli, mrkev a řapíkatý celer nasekáme nahrubo, stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Troubu předehřejeme na 190°C.
2
Na vhodný pekáč dáme kosti a přelijeme olivovým olejem, dáme do předehřáté trouby a takto pečeme za občasného obracení asi jednu hodinu. Poté vyndáme z trouby a posypeme cibulí, mrkví, řapíkatým celerem a česnekem. Přes to rozmažeme rajský protlak a vrátíme do trouby na dalších 45 minut. Poté vytáhneme a vylijeme přebytečný tuk.
3
Kosti a zeleninu přemístíme do vhodného velkého hrnce. Neočištěný pekáč si dáme stranou, ještě ji v tomto stavu použijeme. Do velkého hrnce s kostmi přidáme vodu, bobkové listy, tymián, sůl a pepř, přivedeme k varu.
4
Mezitím postavíme použitý pekáč přes dva hořáky, které nastavíme na střední plamen a přidáme víno. Za pravidelného míchání velkou vařečkou uvolníme všechny připečené kousky na dně pekáče a obsah pekáče přelijeme k ostatním ingrediencím ve velkém hrnci. Až vše začne znova vřít, stáhneme teplotu pod hrncem na malý plamen a necháme bez pokličky vařit zhruba osm hodin. Občas odstraníme pěnu.
5
Vývar pak naběračkou přeléváme přes jemné síto do jiného čistého hrnce a přivedeme k varu, teplotu stáhneme tak, aby vývar vřel mírněji, vaříme i nadále bez pokličky odhadem jednu hodinu až se tekutina zredukuje na 1,5 litru. Necháme zchladnout a dáme přes noc do ledničky. Přebytečný ztuhlý tuk odstraníme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vývar se slaninou a fazolemi

Vývar se slaninou a fazolemi

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

Husí vývar s těstovinami

Husí vývar s těstovinami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Polévky Ostatní Zvěřina Zálivky a omáčky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Mořská sůl Mrkev Olivový olej Pepř celý Rajský protlak Řapíkatý celer Tymián Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvová pomazánka na chlebíčky

Mrkvová pomazánka na chlebíčky

Jablečná buchta SUPER

Jablečná buchta SUPER

Výborný chléb s pohankovou moukou

Výborný chléb s pohankovou moukou

Vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky od babičky

Vynikající kvasnicové knedlíčky do…

Zelňačka s maďarskou klobásou

Zelňačka s maďarskou klobásou

Zdravý ovesný dortík

Zdravý ovesný dortík

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

Dip z tvarohu a máty

Dip z tvarohu a máty

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Hlíva s květákem na mozeček nebo…

Doporučujeme

15 minut
Omeleta s cibulí a pórkem

Omeleta s cibulí a pórkem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

30
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
25
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
14
Svařák
Svařák
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Smetanová omáčka s mletým masem a Hermelínem
Smetanová omáčka s…

Zajímavé články

Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
AHA.cz Pohřeb Hezuckého (†55): Co prozradilo parte a vrátí se Mareš?

Pohřeb Hezuckého (†55): Co prozradilo parte a vrátí se Mareš?

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Blesk pro ženy Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Kvůli čínské medicíně šlo Mesarošové o život: Při akupunktuře jí propíchli plíci!

Kvůli čínské medicíně šlo Mesarošové o život: Při akupunktuře jí propíchli plíci!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

  • Recepty.cz
  • Redukovaný zvěřinový vývar
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact