• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Redukovaný zvěřinový vývar
Napište svůj komentář k receptu

Redukovaný zvěřinový vývar

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Redukovaný zvěřinový vývar
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks cibule velké
    • 2
      ks mrkev středně velké
    • 1
      ks řapíkatý celer stonek
    • 5
      ks česnek stroužky
    • 60
      g rajský protlak
    • 5,50
      l voda
    • 4
      ks bobkový list
    • 1
      lžička tymián
    • 1
      lžička pepř celý celý
    • 1
      lžíce mořská sůl hrubá
    • 0,50
      l červené víno suché

Postup přípravy receptu

1
Cibuli, mrkev a řapíkatý celer nasekáme nahrubo, stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Troubu předehřejeme na 190°C.
2
Na vhodný pekáč dáme kosti a přelijeme olivovým olejem, dáme do předehřáté trouby a takto pečeme za občasného obracení asi jednu hodinu. Poté vyndáme z trouby a posypeme cibulí, mrkví, řapíkatým celerem a česnekem. Přes to rozmažeme rajský protlak a vrátíme do trouby na dalších 45 minut. Poté vytáhneme a vylijeme přebytečný tuk.
3
Kosti a zeleninu přemístíme do vhodného velkého hrnce. Neočištěný pekáč si dáme stranou, ještě ji v tomto stavu použijeme. Do velkého hrnce s kostmi přidáme vodu, bobkové listy, tymián, sůl a pepř, přivedeme k varu.
4
Mezitím postavíme použitý pekáč přes dva hořáky, které nastavíme na střední plamen a přidáme víno. Za pravidelného míchání velkou vařečkou uvolníme všechny připečené kousky na dně pekáče a obsah pekáče přelijeme k ostatním ingrediencím ve velkém hrnci. Až vše začne znova vřít, stáhneme teplotu pod hrncem na malý plamen a necháme bez pokličky vařit zhruba osm hodin. Občas odstraníme pěnu.
5
Vývar pak naběračkou přeléváme přes jemné síto do jiného čistého hrnce a přivedeme k varu, teplotu stáhneme tak, aby vývar vřel mírněji, vaříme i nadále bez pokličky odhadem jednu hodinu až se tekutina zredukuje na 1,5 litru. Necháme zchladnout a dáme přes noc do ledničky. Přebytečný ztuhlý tuk odstraníme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vývar se slaninou a fazolemi

Vývar se slaninou a fazolemi

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

Husí vývar s těstovinami

Husí vývar s těstovinami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Polévky Ostatní Zvěřina Zálivky a omáčky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Mořská sůl Mrkev Olivový olej Pepř celý Rajský protlak Řapíkatý celer Tymián Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Medové řezy ze 4 placek

Medové řezy ze 4 placek

Plněný bramborák II.

Plněný bramborák II.

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

Jahodovo-tvarohová roláda

Jahodovo-tvarohová roláda

Kokosový dort - výborný a snadný

Kokosový dort - výborný a snadný

Tvarohový cheesecake s borůvkami

Tvarohový cheesecake s borůvkami

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

450
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
91
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
75
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
30
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
28
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Redukovaný zvěřinový vývar
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact