• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Red velvet dort
Napište svůj komentář k receptu

Red velvet dort

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 46
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
4fotografie
Nahrát fotku
 

Red Velvet Cake neboli dort “červený samet” je nejoblíbenějším americkým dortem už od dvacátých let minulého století, kdy byl podáván poprvé v newyorském hotelu Waldorf Astoria. Pro tento dort je typický tmavě červený korpus a krémem ze smetanového sýru.

Suroviny

16 porce
  • korpus:
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 3
      hrnek cukr krupice
    • 0,50
      hrnek kukuřičný škrob
    • 0,50
      hrnek kakao
    • 1
      lžíce jedlá soda
    • 1,50
      lžička prášek do pečiva
    • 1,50
      lžička sůl
    • 4
      ks vejce velká
    • 1,50
      hrnek podmáslí
    • 1,25
      hrnek horká voda
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      lžíce vanilkový extrakt
    • 1
      lžíce bílý vinný ocet
    • 2
      lžíce potravinářské barvivo červené
  • poleva
    • 400
      g smetanový sýr
    • 0,50
      hrnek máslo pokojové teploty
    • 2
      lžička vanilkový extrakt
    • 4
      hrnek moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte tři kulaté dortové formy máslem a vysypte moukou. V míse míchejte mouku, cukr, kukuřičný škrob, kakao, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl a dobře promíchejte, dokud se všechny suché ingredience hezky nespojí.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
K suché směsi přidejte vejce, podmáslí, horkou vodu, olej, vanilkový extrakt, ocet a potravinářské barvivo. Šlehejte ručním mixérem, dokud těsto nebude krásně hladké. Připravené těsto rozdělte rovnoměrně do forem a pečte 30-35 minut, vyzkoušejte zda je dort hotový špejlí, pokud se těsto nelepí, tak troubu vypněte. Nechte vychladnout ještě 15 minut v troubě, poté vyndejte a nechejte vystydnout na mřížce.
3
Na krém si vyšlehejte máslo se smetanovým sýrem, přidejte vanilkový extrakt a postupně přidávejte moučkový cukr. Šlehejte, dokud nebude krém nadýchaný a hladký.

RADA: VIDEO, jak na domácí vanilkový extrakt

4
Krém nanášejte až na vychladlý dort, vždy dejte vrstvu dortu a naneste na ni polevu, pak přiklopte další vrstvou a zase naneste polevu. Až bude dort poskládaný, můžete polevu ještě uhladit špachtlí a nechat vychladit v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrníčkový šlehačkový dort

Hrníčkový šlehačkový dort

Red velvet brownies

Red velvet brownies

Bílý dort s překvapením

Bílý dort s překvapením

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Valentýn
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý vinný ocet Cukr krupice Hladká mouka Horká voda Jedlá soda Kakao Kukuřičný škrob Máslo Moučkový cukr Podmáslí Potravinářské barvivo Prášek do pečiva Rostlinný olej Smetanový sýr Sůl Vanilkový extrakt Vejce

Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené kuře

Smažené kuře

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Pomazánka z cizrny

Pomazánka z cizrny

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Houby na kyselo bez zavařování

Houby na kyselo bez zavařování

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Kuřecí směs se zeleninou

Kuřecí směs se zeleninou

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Domácí vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

43
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
39
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
30
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
30
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
30
Fazolová směs s mletým masem
Fazolová směs s mletým…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Red velvet brownies
Red velvet brownies
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet dort
Red velvet dort
Relaxační čaj
Relaxační čaj
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
  • Recepty.cz
  • Red velvet dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact