• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Red velvet dort
Napište svůj komentář k receptu

Red velvet dort

0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 888
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
Red velvet dort
8fotografií
Nahrát fotku
 

Red Velvet Cake neboli dort “červený samet” je nejoblíbenějším americkým dortem už od dvacátých let minulého století, kdy byl podáván poprvé v newyorském hotelu Waldorf Astoria. Pro tento dort je typický tmavě červený korpus a krémem ze smetanového sýru.

Suroviny

12 porce
  • Korpus - Suché ingredience
    • 400
      g hladká mouka na dorty!
    • 10
      g kakao neslazené
    • 5
      g prášek do pečiva
  • Korpus - Mokré ingredience
    • 115
      g máslo změklé
    • 330
      g cukr krupice
    • 2
      ks vejce pokojové teploty
    • 250
      ml podmáslí
    • 250
      ml rostlinný olej
    • 1
      lžička bílý vinný ocet
    • 2
      lžička vanilkový extrakt
    • 1
      lžíce potravinářské barvivo červené
  • Krém
    • 400
      g smetanový sýr Nejlepší je Phiadelphia Cream
    • 115
      g máslo změklé
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 450
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Předehřejeme troubu na 180°. Vymažeme máslem kulaté formy na dorty (2 x 21 cm/ 8”) a vyprášíme s kakaovým práškem (POZOR! Ne kakaem připraveným na korpus).

RADA: Tip, jak upéct dort, kterým všem vyrazíte dech!

2
Smícháme všechny suché ingredience v misce.
3
V další misce stlučeme máslo a cukr do hladka. Přidáme vejce, mícháme do hladka. K tekuté směsi přidáme olej, ocet, vanilkový extrakt, podmáslí a červené barvivo. Promícháme do hladka.
4
Přidáme suchou směs a mícháme dokud se ingredience nepropojí.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

5
Těsto nalijeme do připravených, máslem vymazaných forem a pečeme 25-30 minut na stejné úrovni. (dokud se těsto nepřestane lepit)
6
Upečený korpus necháme minimálně 10 minut vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Red velvet brownies

Red velvet brownies

Red velvet dort

Red velvet dort

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý vinný ocet Cukr krupice Hladká mouka Kakao Máslo Moučkový cukr Podmáslí Potravinářské barvivo Prášek do pečiva Rostlinný olej Smetanový sýr Vanilkový extrakt Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Kokosová bábovka III.

Kokosová bábovka III.

Rychlovka z těstovin

Rychlovka z těstovin

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Kořeněná panenka - grilovaná

Kořeněná panenka - grilovaná

Červená čočka se zeleninou (salát)

Červená čočka se zeleninou (salát)

Pekanový koláč

Pekanový koláč

Minestrone

Minestrone

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

84
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
39
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
32
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
28
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
24
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet dort
Red velvet dort
Relaxační čaj
Relaxační čaj
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Restovaná zelenina s kuřecím masem
Restovaná zelenina s kuřecím masem
  • Recepty.cz
  • Red velvet dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact