• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Řecký špenát s rýží
Napište svůj komentář k receptu

Řecký špenát s rýží

autor: Kristalka
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řecký špenát s rýží
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • špenát
    • cibule
    • 1
      balíček rajčata
    • česnek
    • bazalka
    • pepř mletý
    • sůl
    • rýže
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Na oleji zpěníme cibulku a česnek, přidáme nakrájený špenát, rajčata a koření. Po chvilce vsypeme šálek syrové rýže a dusíme.
2
Jídlo by nemělo být příliš husté, rýže by měla v červené šťávě trochu plavat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecký selský salát

Řecký selský salát

Řecký gyros

Řecký gyros

Řecký salát po řecku

Řecký salát po řecku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • camperses | 31. 12. 2015 13:27

    Děkuji moc! Přijde mi, že chutných vegetariánských receptů s rýží je poskrovnu. Určitě ukládám, budu dělat pravidelně :)

  • Hana vac. | 2. 4. 2007 22:52

    moc dobre jedna

  • Lenka Kristová | 20. 2. 2007 15:03

    Paní Oumarová, děkujeme za recept na rajčata, nemáte náhodou i recept na dobrý kečup? Kdysi jsem ho dělala a nemůžu ho najít, kromě rajčat se tam dávalo ještě něco a byl výborný.

  • Anonym | 19. 2. 2007 16:18

    Moc dobré, i když jsem rýži měla uvařenou předem.

  • Jaroslava Li | 19. 2. 2007 10:41

    Děkuji, paní Jaroslavo, letos určitě zkusím!

  • Jaroslava Oumarová | 16. 2. 2007 16:49

    Zdeňko, zkuste, v zimě do různých omáček ( na pizzu nebo do špaget ) je to výborná náhrada čerstvých rajčat. Já jsem párkrát koupila ty z Valfruty ( na doporučení časopisu Apetit ) a napadlo mne zkusit to sama. Taky mívám přebytky a taky vařím protlaky atd. :-))

  • Zdeňka | 16. 2. 2007 14:44

    Paní Jaroslavo,protože pěstujeme velké množství rajčat,dělám kečupy,protlak a pomazánku na tousty,ale zavařovat rajčata jsem ještě nezkusila.Letos to určitě podle Vás vyzkouším.

  • Jaroslava Oumarová | 16. 2. 2007 13:46

    Milá jmenovkyně:-)), na tom nic není: oloupu zralá rajčata, větší trochu překrájím, aby se lépe srovnala do 300 ml sklenice, na jednu sklenici dám kávovou lžičku soli, uzavřu a steriluju asi 15-20 minut při 85°C. Rajčata si pustí dost tekutiny a sůl to pěkně zakonzervuje.

  • Jaroslava Li | 16. 2. 2007 12:08

    Paní Oumarová, píšete, že používáte vlastní sterilovaná rajčata. Mohla byste uveřejnit předpis, prosím?

  • Lenka Kristová | 1. 2. 2007 13:29

    Airan, to je recept mé tchýně z Řecka, když jsme tam žili, dělala to často a poprvé jsem byla překvapená kombinací špenátu a rýže.Rýže mi málokdy zbyde,a když ano, nemám zase listový špenát :)

  • Airan | 30. 1. 2007 10:00

    Rada si to obcas udelam a musim taky uznat, ze pouzivam jiz varenou ryzi (hlavne kdyz mi zbyde:-) navic zahustuji tu smazenou cibulku jeste lzicku mouky. Ale pani autorka ma pravdu, mela by se davat nevarena a v tom pripade se musi pridat voda. Lenko, je bezva, ze jste si na ten recept vzpomnela.

  • Lenka Kristová | 29. 1. 2007 22:04

    Samozřejmě můžete tu rýži udělat zvlášť, ale pokud se dusí přímo v té směsi, získá chuť všech obsažených surovin.

  • Anonym | 29. 1. 2007 18:39

    Tak tohle mě zaujalo, lehká bašta podle mého gusta. Ale protože listový špenát je hotový hned, rajčata (i kdyby byla čerstvá) taky, zatímco rýže se dělá 15-20 minut, tu rýži udělám každopádně napřed.

  • Jaroslava Oumarová | 29. 1. 2007 14:35

    Zdeno, Valfruta vyrábí sterilované výrobky z rajčat ( protlak, krájená,...) a balí je do Tetrapack krabiček. Ty výrobky jsou docela kvalitní, když mi dojdou moje sterilovaná rajčata, taky je používám:-)

  • Zdena z JM | 29. 1. 2007 13:29

    Co si máme představit pod pojmem krabička rajčat?

  • Lenka Kristová | 29. 1. 2007 13:19

    Věro, v té krabičce s rajčaty je šťáva z rajčat, ale podle potřeby je možno trochu vody dolít. V létě to dělám z celých rajčat, rozdělím je na čtvrtky a nastrouhám na struhadle na okurky až v ruce zbude jen slupka a vody je z toho dost.

  • Věra | 29. 1. 2007 09:06

    Není uvedené zda se zalévá vodou.... myslím, že rýže potřebuje ředit vodou aspoň 1:2 aby se nepřipálila ??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Olivový olej Pepř mletý Rajčata Rýže Špenát Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Sněhové rohlíčky s krémem

Sněhové rohlíčky s krémem

Bramboráky z kyselého zelí

Bramboráky z kyselého zelí

Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

Ovocný salátek

Ovocný salátek

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

Červená čočka a grilovaný lilek s…

Gratinované brambory (nejen) se špenátem

Gratinované brambory (nejen) se…

Doporučujeme

35 minut
Pórkový krém s gorgonzolou

Pórkový krém s gorgonzolou

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Poslední sledované recepty

56
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
27
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
24
Štědrovečerní hrachová polévka
Štědrovečerní hrachová…
23
Marokánky ze smetany
Marokánky ze smetany
17
Vosí hnízda
Vosí hnízda

Zajímavé články

Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně změknou
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně…
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s čokoládou, ořechy i netradiční s mákem
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s…
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
AHA.cz Mirka van Gils (64) po operaci: Je to náročné...

Mirka van Gils (64) po operaci: Je to náročné...

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Ženy.cz Pouze 33 % Čechů má naspořeno na důchod. Jak se na stáří připravit, aby vás nezaskočilo?

Pouze 33 % Čechů má naspořeno na důchod. Jak se na stáří připravit, aby vás nezaskočilo?

Blesk.cz Operní pěvkyně Eva Urbanová a herec Miroslav Donutil: Chystají společné Vánoce!

Operní pěvkyně Eva Urbanová a herec Miroslav Donutil: Chystají společné Vánoce!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

  • Recepty.cz
  • Řecký špenát s rýží
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact