• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řecký medový dort s tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Řecký medový dort s tvarohem

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řecký medový dort s tvarohem
Řecký medový dort s tvarohem
Řecký medový dort s tvarohem
Řecký medový dort s tvarohem
Řecký medový dort s tvarohem
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g tvaroh
    • 2
      lžíce med
    • 45
      g cukr
    • 120
      g hladká mouka
    • 120
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

1
Z másla, prosáté mouky, cukru a lžíce studené vody zpracujeme těsto, které rozválíme a vložíme do koláčové formy. Tvaroh smícháme s medem, přidáme rozšlehaná celá vejce a polovinu skořice (tzn. 1/2 lžičky). Směs rozetřeme na těsto a posypeme zbytkem skořice. Pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 35 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medový banán na grilu

Medový banán na grilu

Medový listový závin

Medový listový závin

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 29. 5. 2013 21:09

    Tento recept měl u nás obrovský úspěch, musela jsem ještě ten týden péct znova!

  • Lelelka
    Lelelka | 23. 11. 2012 17:16

    Přidávám ještě kypřící prášek, jenom se po něm zaprášilo, dělám ho každou chvíli. Je jednoduchý, rychlý, nemůže se nepovést i nezkušenému :)

  • Esleranda
    Esleranda | 27. 7. 2012 20:52

    Je opravdu jednoduchý. Na poprvý se mi zdál takovej "rozblemclej" , tak sem tam podruhé do těsta přidala špetku kypřícího prášku a byl perfektní. Mě osobně moc nechutnal, ale jinak se po něm velmi rychle zaprašilo, rodině chutná takže budu zas někdy dělat. Je to spíš jen tak ke kávě, U nás vydržel po vychladnutí ani ne hodinu :-D. A když se mi těsto potlalo, tak ho dát ne nějakou dobu do lednice, máslo ztuhne a pak to jde krásně :)

  • hudapeta | 18. 1. 2012 18:06

    ahoj zkousel sem to píct ale nejak mi to nechutnalo ten med s tvarohem :-(

  • alfonik | 15. 1. 2012 13:48

    Zpočátku jsem se docela bál že koláč se neupeče, protože z toho byla patlanina a vyválet opravdu nešel :'( . Nakonec jsem do té patlaniny přidal mouku a pak jsem ji přendal na pečící papír na plech a prsaty jsem ji rozetřel. koláč sem nakonec měl tenký, ale výborný, jelikož dole byl křehký a nahoře sladký a vlhký. (pozn. Je opravdu jednoduchý) <:-)

  • Pava | 11. 10. 2011 16:43

    Koláč je dobrý, jen se mi moc nezdá poměr tuku a mouky v těstě. Měla jsem ho dost řídké, tak jsem ještě přidávala mouku, cca 40-50 g, zároveň jsem přidala i špetku prášku do pečiva. Dala jsem do kulaté formy o průměru 28 cm, vyválené těsto posypala plátky mandlí a pekla na 170°C cca 35 minut. Je dobrý a křehký. Doporučuji!

  • Janinka 07
    Janinka 07 | 20. 8. 2011 14:50

    Těsto se mi hodně lepilo,ale rozetřela jsem ho stěrkou do dortové formy na pečící papír.Měla jsem z toho strach,ale výsledek luxusní.... :-)

  • Janinka 07
    Janinka 07 | 20. 8. 2011 12:39

    Na jak tlustý plát se má vyválet těsto?Centimetr?Děkuji

  • Zuzana Vrzalová | 28. 6. 2009 10:19

    Ahoj.. Chuťově, je to naprostá bomba, ale místo dortu se mi z toho vyvedl tak 1cm tlustý koláč.. Tak to má být, nebo jsem něco zkazila?

  • Lady | 22. 1. 2008 18:25

    Tak nejen že je to jednoduché, ale navíc móóóóóc dobré. Určitě budu dělat znova.

  • iva nemcova | 8. 12. 2007 15:46

    manzel chtel "neco s medem" . nasla jsem tento recept... VYBORNE!!! davam za 1 a ukladam do oblibenych !

  • Jamat | 2. 5. 2007 16:55

    Výborný, cenově dostupný a rychlý koláček. Dostal 1, určitě zase upeču.

  • Marsí | 9. 3. 2007 09:28

    Opravdu Táňo netuším, kde jste udělala chybu...snad přidat na teplotě trouby....

  • Jaroslava Oumarová | 7. 3. 2007 19:42

    Středně vyhřátá trouba je asi 150-180°C.

  • Táňa | 7. 3. 2007 12:20

    Tak nevím kde jsem udělala chybu. Pekla jsem hodinu, protože to bylo stále neupečené. Jak vyhřátá je mírně vyhřátá trouba? Tvaroh je gumový a těsto mokré, takhle to asi vypadat nemá. O křehkosti se dá mluvit pouze na okrajích.

  • Léňa | 5. 6. 2006 20:00

    Moc děkuji za tento recept, o víkendu jsem vyzkoušela a dnes jsem musela upéct znovu. Je jednoduchý, rychlý a moc dobrý. Doporučuji všem milovníkům tvarohu.

  • Marsí | 26. 5. 2006 11:02

    Jitko je křehký...tak už to u řeckých moučníků většinou je..buď jsou hodně křehké nebo hodně sladké....:o)))

  • jitka | 26. 5. 2006 10:25

    Tvaroh jsem přisladila,skořicí posypala hustě,právě jsem ochutnala a je to výborné! Jen je hodně křehký,ale asi to tak má být.

  • Pavlína Svitáková | 25. 5. 2006 10:05

    Mňam.Už mám uloženo.Skořice.....tuto kůru můžu snad ve všem:-))

  • Jaroslava Oumarová | 25. 5. 2006 07:34

    Mhmm, to zní dobře. Kombinace tvaroh - med - skořice bude určitě výborná. Díky:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Med Skořice Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kachna na medu

Kachna na medu

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Treska na gril

Treska na gril

Hlávkový salát se smetanou

Hlávkový salát se smetanou

Caesar salát

Caesar salát

Zavařená červená paprika

Zavařená červená paprika

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a skořicí

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a…

Kvašený zeleninový salát Pickles

Kvašený zeleninový salát Pickles

Tiramisu

Tiramisu

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

114
Dýňová tortila
Dýňová tortila
101
Máslové řízky
Máslové řízky
73
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
44
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
29
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Řecké kuře v peřince
Řecké kuře v peřince
Řecké masové jednohubky
Řecké masové jednohubky
Řecký gyros
Řecký gyros
Řecký salát a la ENKI
Řecký salát a la ENKI
Řecký salát na toastu
Řecký salát na toastu
Řecký salát po řecku
Řecký salát po řecku
  • Recepty.cz
  • Řecký medový dort s tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact