• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Řecké tzatziki - jak na to s českými ingrediencemi
Napište svůj komentář k receptu

Řecké tzatziki - jak na to s českými ingrediencemi

autor: ower
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řecké tzatziki - jak na to s českými ingrediencemi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • okurka Poměry: na jednu okurku dva stroužky česneku a jednu Ramu; ostatní dle chuti
    • rama cremefine (zakysaný krém - pozor! jsou dva, každý vypadá jinak - berte ten s tvrdším obalem a průhledným pevný
    • česnek
    • olivový olej (řecký panenský)
    • sůl
    • kopr

Postup přípravy receptu

1
Okurku nastrouháme, pořádně prosolíme a dáme na 10-20 minut odstát. Mezitím můžeme třeba utřít česnek. Potom je nutné odstátou okurku řádně vymačkat a zbavit veškeré vody (v Řecku nechávají okurku vyschnout zavěšenou v čisté utěrce - můžete udělat taky, nechte ale přes noc). Když máme okurku suchou, stačí všechno smíchat a dát na 2 hodinky do lednice, aby se chutě spojily (hlavně česnek "vyleze"). Před podáváním ještě zamíchejte. Podávejte vždy s kusem bílého pečiva na přikusování a pravými řeckými olivami s peckou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Bábovka jak od paňmámy

Bábovka jak od paňmámy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Angelos | 13. 7. 2012 20:46

    S plnotucnym tvarohem to chutna lepe a jsou hustejsi!

  • Hana | 11. 7. 2011 12:20

    V Brně je možné koupit klasický řecký jogurt na tzatziki,v Tescu, takže nejsou potřeba žádné náhražky...dobrou chuť!!

  • Tereza Jarčušková | 18. 1. 2007 07:03

    Díky za radu, pri najbližšej návšteve Prahy tam určite pôjdem.

  • Marie Horáková | 17. 1. 2007 16:17

    Těm, kteří jsou z Prahy nebo sem dojíždějí, doporučuji navštívit řecký obchůdek na Vinohradech v Radhošťské ulici. Včera jsem tam byla poprvé a jsem nadšená. Dostanete tam pravý řecký jogurt, na váhu i balený v kelímkách, tzaziky na váhu, spoutu řekých specialit,těsto fillo, velký výběr oliv, olivového oleje, vín, prostě super. Vřele doporučuji !

  • Magdalena | 17. 1. 2007 15:22

    Já používám na tzaziki také vykapaný smetanový jogurt. Sice chuť není řecká, ale alespoň je podobná hustota. A o zbytek se postará koření.

  • Andrea | 31. 8. 2006 22:15

    Myslím, ze recept nie je celkom "ukoncený". Uhorku treba postrúhat, az ked sa odstránia vsetky jadrá. (tie sú prícinou odporne nahorkastej chuti.) po nasolení dlhsia doba ako v recepte len chuti pomôze. Potom treba uhorky najprv dlho oplachovat vodou a az potom vyzmýkat.)V Grécku pouzívajú jogurt, ziadny krém! V západnej Európe sa predáva jogurt s názvom Grécky jogurt (napr. znacka Danone, ale aj mnozstvo iných). Ja, zial nepoznám jogurtové výrobky na ceskom trhu. Rozhodne tam nejde kôpor. (To je prísada casto pouzívana v Rumunsku.) Treba na jemno pokrájat lístky menty (aromatická bylina - mentolovej chuti) a trochu citrónovej stavy. Hoci je recept ceskou verziou Tzatziki, myslím, ze by nemal byt problém co najviac sa priblízit pôvodnému receptu. V Grécku je Tzatziky povazované za omácku, najcastejsie ku grilovanému mäsu.

  • Jana | 30. 8. 2006 10:31

    Ramu Cremefine nepoužívám,nedávno jsem ji po dlouhé době koupila,chtěla jsem vyzkoušet recept přesně podle těchto stránek, a má pořád stejnou olejovitou příchuť.Já bych použila jogurt Hollandia.Je výborný.

  • Di | 28. 8. 2006 18:20

    Aktivie rozhodně kyselá není.

  • Anonym | 28. 8. 2006 18:18

    nepodobal už jsem to zkoušela a nejvíc se mu podobá Rama Cremfine

  • Gábina Houšková | 28. 8. 2006 15:53

    opravdu jako nejlepší se mi osvědčila Hollandie. Minule jsem zkoušela udělat z Valašského jogurtu, ale nevykapalo z něj nic a tekutý byl pořád. Asi v něm bylo příliš škrobu či co

  • Marsí Mesochoridisová | 28. 8. 2006 14:08

    Gábina má pravdu...nejlepší je nechat jogurt vykapat, stačí jej dát do sítka nad misku.

  • Gábina Houšková | 28. 8. 2006 13:08

    nebo zkuste bílý Hollandia nechat vykapat v ubrousku přes noc. Uvidíte, co je v něm vody a zbyde krásný hustý jogurt

  • Jitka Bublová | 28. 8. 2006 12:18

    Nejblíže řeckému je asi choceňský bílý smetanový jogurt. Je ale fakt, že Rama Cremefine (opravdu pozor, brát tu vyšší s průhledným sundávacím víčkem, ta v klasickém kelímku nic moc) je jemnější a více se řeckému jogurtu podobá, ty naše jsou všecny kyselejší a ne tak smetanové. Myslím, že autor učinil opravdu tu nejlepší volbu.

  • Di | 28. 8. 2006 11:54

    Ale v Řecku určitě nepoužívají Rama Cremefine - proč tedy nepoužít "obyčejný" český jogurt, těch je u nás spousta druhů a některý by se určitě tomu řeckému podobal.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Svačina Večeře Pozdní večeře Syrové Levně Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kopr Okurka Olivový olej Rama Cremefine Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka s vejcem

Celerová pomazánka s vejcem

Řecký salát a la ENKI

Řecký salát a la ENKI

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí čína s ananasem

Mrkvové řezy s ananasem

Mrkvové řezy s ananasem

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Hrníčkový mazanec

Hrníčkový mazanec

Campari Orange Passion

Campari Orange Passion

Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)

Jablečňáky s perníkem podle Ládi…

Penne se špenátem

Penne se špenátem

Doporučujeme

20 minut
Vinná klobása s vejmrdou

Vinná klobása s vejmrdou

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

53
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
29
Česneková pomazánka se sýrem
Česneková pomazánka se…
28
Domácí veka
Domácí veka
23
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
22
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát? Známe odpověď!
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát?…
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
AHA.cz Brzobohatý odhalil pravdu: Dohoda s Danielou nejspíš padne!

Brzobohatý odhalil pravdu: Dohoda s Danielou nejspíš padne!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Zápasíte s balením dárků? Návod, jak co nejlépe zabalit měkoně, tvrdoně i láhev!

Zápasíte s balením dárků? Návod, jak co nejlépe zabalit měkoně, tvrdoně i láhev!

Blesk pro ženy Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Záchranka u Bohdalové: Krvavé zranění od psa! Ale bylo to z lásky....

Záchranka u Bohdalové: Krvavé zranění od psa! Ale bylo to z lásky....

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

  • Recepty.cz
  • Řecké tzatziki - jak na to s českými ingrediencemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact