• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Řecké tzatziki - jak na to s českými ingrediencemi
Napište svůj komentář k receptu

Řecké tzatziki - jak na to s českými ingrediencemi

autor: ower
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řecké tzatziki - jak na to s českými ingrediencemi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • okurka Poměry: na jednu okurku dva stroužky česneku a jednu Ramu; ostatní dle chuti
    • rama cremefine (zakysaný krém - pozor! jsou dva, každý vypadá jinak - berte ten s tvrdším obalem a průhledným pevný
    • česnek
    • olivový olej (řecký panenský)
    • sůl
    • kopr

Postup přípravy receptu

1
Okurku nastrouháme, pořádně prosolíme a dáme na 10-20 minut odstát. Mezitím můžeme třeba utřít česnek. Potom je nutné odstátou okurku řádně vymačkat a zbavit veškeré vody (v Řecku nechávají okurku vyschnout zavěšenou v čisté utěrce - můžete udělat taky, nechte ale přes noc). Když máme okurku suchou, stačí všechno smíchat a dát na 2 hodinky do lednice, aby se chutě spojily (hlavně česnek "vyleze"). Před podáváním ještě zamíchejte. Podávejte vždy s kusem bílého pečiva na přikusování a pravými řeckými olivami s peckou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Bábovka jak od paňmámy

Bábovka jak od paňmámy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Angelos | 13. 7. 2012 20:46

    S plnotucnym tvarohem to chutna lepe a jsou hustejsi!

  • Hana | 11. 7. 2011 12:20

    V Brně je možné koupit klasický řecký jogurt na tzatziki,v Tescu, takže nejsou potřeba žádné náhražky...dobrou chuť!!

  • Tereza Jarčušková | 18. 1. 2007 07:03

    Díky za radu, pri najbližšej návšteve Prahy tam určite pôjdem.

  • Marie Horáková | 17. 1. 2007 16:17

    Těm, kteří jsou z Prahy nebo sem dojíždějí, doporučuji navštívit řecký obchůdek na Vinohradech v Radhošťské ulici. Včera jsem tam byla poprvé a jsem nadšená. Dostanete tam pravý řecký jogurt, na váhu i balený v kelímkách, tzaziky na váhu, spoutu řekých specialit,těsto fillo, velký výběr oliv, olivového oleje, vín, prostě super. Vřele doporučuji !

  • Magdalena | 17. 1. 2007 15:22

    Já používám na tzaziki také vykapaný smetanový jogurt. Sice chuť není řecká, ale alespoň je podobná hustota. A o zbytek se postará koření.

  • Andrea | 31. 8. 2006 22:15

    Myslím, ze recept nie je celkom "ukoncený". Uhorku treba postrúhat, az ked sa odstránia vsetky jadrá. (tie sú prícinou odporne nahorkastej chuti.) po nasolení dlhsia doba ako v recepte len chuti pomôze. Potom treba uhorky najprv dlho oplachovat vodou a az potom vyzmýkat.)V Grécku pouzívajú jogurt, ziadny krém! V západnej Európe sa predáva jogurt s názvom Grécky jogurt (napr. znacka Danone, ale aj mnozstvo iných). Ja, zial nepoznám jogurtové výrobky na ceskom trhu. Rozhodne tam nejde kôpor. (To je prísada casto pouzívana v Rumunsku.) Treba na jemno pokrájat lístky menty (aromatická bylina - mentolovej chuti) a trochu citrónovej stavy. Hoci je recept ceskou verziou Tzatziki, myslím, ze by nemal byt problém co najviac sa priblízit pôvodnému receptu. V Grécku je Tzatziky povazované za omácku, najcastejsie ku grilovanému mäsu.

  • Jana | 30. 8. 2006 10:31

    Ramu Cremefine nepoužívám,nedávno jsem ji po dlouhé době koupila,chtěla jsem vyzkoušet recept přesně podle těchto stránek, a má pořád stejnou olejovitou příchuť.Já bych použila jogurt Hollandia.Je výborný.

  • Di | 28. 8. 2006 18:20

    Aktivie rozhodně kyselá není.

  • Anonym | 28. 8. 2006 18:18

    nepodobal už jsem to zkoušela a nejvíc se mu podobá Rama Cremfine

  • Gábina Houšková | 28. 8. 2006 15:53

    opravdu jako nejlepší se mi osvědčila Hollandie. Minule jsem zkoušela udělat z Valašského jogurtu, ale nevykapalo z něj nic a tekutý byl pořád. Asi v něm bylo příliš škrobu či co

  • Marsí Mesochoridisová | 28. 8. 2006 14:08

    Gábina má pravdu...nejlepší je nechat jogurt vykapat, stačí jej dát do sítka nad misku.

  • Gábina Houšková | 28. 8. 2006 13:08

    nebo zkuste bílý Hollandia nechat vykapat v ubrousku přes noc. Uvidíte, co je v něm vody a zbyde krásný hustý jogurt

  • Jitka Bublová | 28. 8. 2006 12:18

    Nejblíže řeckému je asi choceňský bílý smetanový jogurt. Je ale fakt, že Rama Cremefine (opravdu pozor, brát tu vyšší s průhledným sundávacím víčkem, ta v klasickém kelímku nic moc) je jemnější a více se řeckému jogurtu podobá, ty naše jsou všecny kyselejší a ne tak smetanové. Myslím, že autor učinil opravdu tu nejlepší volbu.

  • Di | 28. 8. 2006 11:54

    Ale v Řecku určitě nepoužívají Rama Cremefine - proč tedy nepoužít "obyčejný" český jogurt, těch je u nás spousta druhů a některý by se určitě tomu řeckému podobal.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Svačina Večeře Pozdní večeře Syrové Levně Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kopr Okurka Olivový olej Rama Cremefine Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Boloňské brambory

Boloňské brambory

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Základní těsto na pizzu

Základní těsto na pizzu

Malinová lahůdka

Malinová lahůdka

Muffiny po belgicku

Muffiny po belgicku

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Zeleninové smoothie s jablkem

Zeleninové smoothie s jablkem

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

24
Moravský vrabec
Moravský vrabec
20
Květákovo-pórková polévka
Květákovo-pórková polévka
19
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
17
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku  zničila vojna!

Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku zničila vojna!

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Havlová (72) vypadá fantasticky: Zázračně omládla! Co za tím stojí?

Havlová (72) vypadá fantasticky: Zázračně omládla! Co za tím stojí?

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

  • Recepty.cz
  • Řecké tzatziki - jak na to s českými ingrediencemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact