• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řecké tzatziki - jak na to s českými ingrediencemi
Napište svůj komentář k receptu

Řecké tzatziki - jak na to s českými ingrediencemi

autor: ower
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řecké tzatziki - jak na to s českými ingrediencemi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • okurka Poměry: na jednu okurku dva stroužky česneku a jednu Ramu; ostatní dle chuti
    • rama cremefine (zakysaný krém - pozor! jsou dva, každý vypadá jinak - berte ten s tvrdším obalem a průhledným pevný
    • česnek
    • olivový olej (řecký panenský)
    • sůl
    • kopr

Postup přípravy receptu

1
Okurku nastrouháme, pořádně prosolíme a dáme na 10-20 minut odstát. Mezitím můžeme třeba utřít česnek. Potom je nutné odstátou okurku řádně vymačkat a zbavit veškeré vody (v Řecku nechávají okurku vyschnout zavěšenou v čisté utěrce - můžete udělat taky, nechte ale přes noc). Když máme okurku suchou, stačí všechno smíchat a dát na 2 hodinky do lednice, aby se chutě spojily (hlavně česnek "vyleze"). Před podáváním ještě zamíchejte. Podávejte vždy s kusem bílého pečiva na přikusování a pravými řeckými olivami s peckou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Bábovka jak od paňmámy

Bábovka jak od paňmámy

Bio lečo aneb jak zabít partnera :)

Bio lečo aneb jak zabít partnera :)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Angelos | 13. 7. 2012 20:46

    S plnotucnym tvarohem to chutna lepe a jsou hustejsi!

  • Hana | 11. 7. 2011 12:20

    V Brně je možné koupit klasický řecký jogurt na tzatziki,v Tescu, takže nejsou potřeba žádné náhražky...dobrou chuť!!

  • Tereza Jarčušková | 18. 1. 2007 07:03

    Díky za radu, pri najbližšej návšteve Prahy tam určite pôjdem.

  • Marie Horáková | 17. 1. 2007 16:17

    Těm, kteří jsou z Prahy nebo sem dojíždějí, doporučuji navštívit řecký obchůdek na Vinohradech v Radhošťské ulici. Včera jsem tam byla poprvé a jsem nadšená. Dostanete tam pravý řecký jogurt, na váhu i balený v kelímkách, tzaziky na váhu, spoutu řekých specialit,těsto fillo, velký výběr oliv, olivového oleje, vín, prostě super. Vřele doporučuji !

  • Magdalena | 17. 1. 2007 15:22

    Já používám na tzaziki také vykapaný smetanový jogurt. Sice chuť není řecká, ale alespoň je podobná hustota. A o zbytek se postará koření.

  • Andrea | 31. 8. 2006 22:15

    Myslím, ze recept nie je celkom "ukoncený". Uhorku treba postrúhat, az ked sa odstránia vsetky jadrá. (tie sú prícinou odporne nahorkastej chuti.) po nasolení dlhsia doba ako v recepte len chuti pomôze. Potom treba uhorky najprv dlho oplachovat vodou a az potom vyzmýkat.)V Grécku pouzívajú jogurt, ziadny krém! V západnej Európe sa predáva jogurt s názvom Grécky jogurt (napr. znacka Danone, ale aj mnozstvo iných). Ja, zial nepoznám jogurtové výrobky na ceskom trhu. Rozhodne tam nejde kôpor. (To je prísada casto pouzívana v Rumunsku.) Treba na jemno pokrájat lístky menty (aromatická bylina - mentolovej chuti) a trochu citrónovej stavy. Hoci je recept ceskou verziou Tzatziki, myslím, ze by nemal byt problém co najviac sa priblízit pôvodnému receptu. V Grécku je Tzatziky povazované za omácku, najcastejsie ku grilovanému mäsu.

  • Jana | 30. 8. 2006 10:31

    Ramu Cremefine nepoužívám,nedávno jsem ji po dlouhé době koupila,chtěla jsem vyzkoušet recept přesně podle těchto stránek, a má pořád stejnou olejovitou příchuť.Já bych použila jogurt Hollandia.Je výborný.

  • Di | 28. 8. 2006 18:20

    Aktivie rozhodně kyselá není.

  • Anonym | 28. 8. 2006 18:18

    nepodobal už jsem to zkoušela a nejvíc se mu podobá Rama Cremfine

  • Gábina Houšková | 28. 8. 2006 15:53

    opravdu jako nejlepší se mi osvědčila Hollandie. Minule jsem zkoušela udělat z Valašského jogurtu, ale nevykapalo z něj nic a tekutý byl pořád. Asi v něm bylo příliš škrobu či co

  • Marsí Mesochoridisová | 28. 8. 2006 14:08

    Gábina má pravdu...nejlepší je nechat jogurt vykapat, stačí jej dát do sítka nad misku.

  • Gábina Houšková | 28. 8. 2006 13:08

    nebo zkuste bílý Hollandia nechat vykapat v ubrousku přes noc. Uvidíte, co je v něm vody a zbyde krásný hustý jogurt

  • Jitka Bublová | 28. 8. 2006 12:18

    Nejblíže řeckému je asi choceňský bílý smetanový jogurt. Je ale fakt, že Rama Cremefine (opravdu pozor, brát tu vyšší s průhledným sundávacím víčkem, ta v klasickém kelímku nic moc) je jemnější a více se řeckému jogurtu podobá, ty naše jsou všecny kyselejší a ne tak smetanové. Myslím, že autor učinil opravdu tu nejlepší volbu.

  • Di | 28. 8. 2006 11:54

    Ale v Řecku určitě nepoužívají Rama Cremefine - proč tedy nepoužít "obyčejný" český jogurt, těch je u nás spousta druhů a některý by se určitě tomu řeckému podobal.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Svačina Večeře Pozdní večeře Syrové Levně Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kopr Okurka Olivový olej Rama Cremefine Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Biftek z mletého masa

Biftek z mletého masa

Sojčí těstovinový salát

Sojčí těstovinový salát

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Polévka s červenou řepou

Polévka s červenou řepou

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Dršťková polévka podle mojí babičky

Dršťková polévka podle mojí babičky

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy (dort)

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy…

Hovězí líčka na houbách

Hovězí líčka na houbách

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

95
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
78
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
41
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
37
Kapustové měšce na zelenině
Kapustové měšce na…
37
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Blesk.cz Rozjařená premiéra Kouzlo derby: Krásná Vignerová i hvězdní pánové Dlouhý či Sokol

Rozjařená premiéra Kouzlo derby: Krásná Vignerová i hvězdní pánové Dlouhý či Sokol

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

  • Recepty.cz
  • Řecké tzatziki - jak na to s českými ingrediencemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact