• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řecké tzatziki - jak na to s českými ingrediencemi
Napište svůj komentář k receptu

Řecké tzatziki - jak na to s českými ingrediencemi

autor: ower
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řecké tzatziki - jak na to s českými ingrediencemi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • okurka Poměry: na jednu okurku dva stroužky česneku a jednu Ramu; ostatní dle chuti
    • rama cremefine (zakysaný krém - pozor! jsou dva, každý vypadá jinak - berte ten s tvrdším obalem a průhledným pevný
    • česnek
    • olivový olej (řecký panenský)
    • sůl
    • kopr

Postup přípravy receptu

1
Okurku nastrouháme, pořádně prosolíme a dáme na 10-20 minut odstát. Mezitím můžeme třeba utřít česnek. Potom je nutné odstátou okurku řádně vymačkat a zbavit veškeré vody (v Řecku nechávají okurku vyschnout zavěšenou v čisté utěrce - můžete udělat taky, nechte ale přes noc). Když máme okurku suchou, stačí všechno smíchat a dát na 2 hodinky do lednice, aby se chutě spojily (hlavně česnek "vyleze"). Před podáváním ještě zamíchejte. Podávejte vždy s kusem bílého pečiva na přikusování a pravými řeckými olivami s peckou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Bábovka jak od paňmámy

Bábovka jak od paňmámy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Angelos | 13. 7. 2012 20:46

    S plnotucnym tvarohem to chutna lepe a jsou hustejsi!

  • Hana | 11. 7. 2011 12:20

    V Brně je možné koupit klasický řecký jogurt na tzatziki,v Tescu, takže nejsou potřeba žádné náhražky...dobrou chuť!!

  • Tereza Jarčušková | 18. 1. 2007 07:03

    Díky za radu, pri najbližšej návšteve Prahy tam určite pôjdem.

  • Marie Horáková | 17. 1. 2007 16:17

    Těm, kteří jsou z Prahy nebo sem dojíždějí, doporučuji navštívit řecký obchůdek na Vinohradech v Radhošťské ulici. Včera jsem tam byla poprvé a jsem nadšená. Dostanete tam pravý řecký jogurt, na váhu i balený v kelímkách, tzaziky na váhu, spoutu řekých specialit,těsto fillo, velký výběr oliv, olivového oleje, vín, prostě super. Vřele doporučuji !

  • Magdalena | 17. 1. 2007 15:22

    Já používám na tzaziki také vykapaný smetanový jogurt. Sice chuť není řecká, ale alespoň je podobná hustota. A o zbytek se postará koření.

  • Andrea | 31. 8. 2006 22:15

    Myslím, ze recept nie je celkom "ukoncený". Uhorku treba postrúhat, az ked sa odstránia vsetky jadrá. (tie sú prícinou odporne nahorkastej chuti.) po nasolení dlhsia doba ako v recepte len chuti pomôze. Potom treba uhorky najprv dlho oplachovat vodou a az potom vyzmýkat.)V Grécku pouzívajú jogurt, ziadny krém! V západnej Európe sa predáva jogurt s názvom Grécky jogurt (napr. znacka Danone, ale aj mnozstvo iných). Ja, zial nepoznám jogurtové výrobky na ceskom trhu. Rozhodne tam nejde kôpor. (To je prísada casto pouzívana v Rumunsku.) Treba na jemno pokrájat lístky menty (aromatická bylina - mentolovej chuti) a trochu citrónovej stavy. Hoci je recept ceskou verziou Tzatziki, myslím, ze by nemal byt problém co najviac sa priblízit pôvodnému receptu. V Grécku je Tzatziky povazované za omácku, najcastejsie ku grilovanému mäsu.

  • Jana | 30. 8. 2006 10:31

    Ramu Cremefine nepoužívám,nedávno jsem ji po dlouhé době koupila,chtěla jsem vyzkoušet recept přesně podle těchto stránek, a má pořád stejnou olejovitou příchuť.Já bych použila jogurt Hollandia.Je výborný.

  • Di | 28. 8. 2006 18:20

    Aktivie rozhodně kyselá není.

  • Anonym | 28. 8. 2006 18:18

    nepodobal už jsem to zkoušela a nejvíc se mu podobá Rama Cremfine

  • Gábina Houšková | 28. 8. 2006 15:53

    opravdu jako nejlepší se mi osvědčila Hollandie. Minule jsem zkoušela udělat z Valašského jogurtu, ale nevykapalo z něj nic a tekutý byl pořád. Asi v něm bylo příliš škrobu či co

  • Marsí Mesochoridisová | 28. 8. 2006 14:08

    Gábina má pravdu...nejlepší je nechat jogurt vykapat, stačí jej dát do sítka nad misku.

  • Gábina Houšková | 28. 8. 2006 13:08

    nebo zkuste bílý Hollandia nechat vykapat v ubrousku přes noc. Uvidíte, co je v něm vody a zbyde krásný hustý jogurt

  • Jitka Bublová | 28. 8. 2006 12:18

    Nejblíže řeckému je asi choceňský bílý smetanový jogurt. Je ale fakt, že Rama Cremefine (opravdu pozor, brát tu vyšší s průhledným sundávacím víčkem, ta v klasickém kelímku nic moc) je jemnější a více se řeckému jogurtu podobá, ty naše jsou všecny kyselejší a ne tak smetanové. Myslím, že autor učinil opravdu tu nejlepší volbu.

  • Di | 28. 8. 2006 11:54

    Ale v Řecku určitě nepoužívají Rama Cremefine - proč tedy nepoužít "obyčejný" český jogurt, těch je u nás spousta druhů a některý by se určitě tomu řeckému podobal.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Svačina Večeře Pozdní večeře Syrové Levně Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kopr Okurka Olivový olej Rama Cremefine Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborné buchty

Výborné buchty

Tvarohový želatinový dort

Tvarohový želatinový dort

Rychlé punčové řezy

Rychlé punčové řezy

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Sýrová polévka s vejci

Sýrová polévka s vejci

Mrkvový salát III

Mrkvový salát III

Citronovo-makové muffiny

Citronovo-makové muffiny

Česneková pomazánka z červené řepy a nivy

Česneková pomazánka z červené řepy a…

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

61
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
60
Dýňová tortila
Dýňová tortila
36
Máslové řízky
Máslové řízky
34
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
31
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Proměna účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměna účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Četařka Babinčáková z Tankového praporu Martina Adamcová (59) v slzách. Krutá smrt manžela!

Četařka Babinčáková z Tankového praporu Martina Adamcová (59) v slzách. Krutá smrt manžela!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Řecké tzatziki - jak na to s českými ingrediencemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact