• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řecké brambory s kuřecími stehýnky
Napište svůj komentář k receptu

Řecké brambory s kuřecími stehýnky

autor: Annie
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řecké brambory s kuřecími stehýnky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g kuřecí maso stehna (spodní)
    • 1
      kg brambory
    • 3
      stroužek česnek
    • koření (Nejlepší je směs na americké brambory nebo na gyros)
    • olivový olej
    • studená voda Trochu
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Syrové brambory oloupeme a rozkrojíme podélně na čtvrtky, stroužky česneku také oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Veškeré ingredience vložíme do pekáče nebo větší zapékací mísy a pořádně promícháme s kořením a cca 3 lžícemi olivového oleje a poté porovnáme v pekáči tak, aby brambory byly na dně a stehýnka na vrchu.
2
Podlijeme vodou do cca 3/4 výšky brambor a pečeme zakryté asi hodinu a půl na 250 °C, až je maso zlaté a voda vypečená na výborný hustý sosík.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené smetanové brambory s kuřecími stehýnky

Pečené smetanové brambory s kuřecími…

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Kuřecí prsíčka plněná kuřecími játry

Kuřecí prsíčka plněná kuřecími játry

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 | 31. 8. 2012 15:26

    no můžu říct,že jsem si pochutnala 8-) a nejen já,ale i dítka...moc děkujem ;-) za jednoduchý a zase jiný způsob přípravy kuř.masa...mé poznatky: příště dám míň vody,řekla bych tak půl výšky brambor...a cibuli jsem taky přidala...

  • Jana Vencková | 11. 1. 2009 16:52

    Bezva jídlo, právě jsme dojedli. Také jsem přidala i cibuli a šťávu z citronu a bylo to opravdu velmi dobré. Kromě toho strašně ráda dělám jídla z jednoho hrnce nebo pekáče. Určitě nedělám naposled, jen příště ještě víc okořením, aby to bylo výraznější. Děkuju za recept, dávám jedna!

  • Patrick Schmitt | 8. 3. 2008 23:29

    Citrón, oregano a olivový olej patří k řecké kuchyni, jak k té naší vepřo-knedlo-zelo. Takže to dělávám jak tchýně paní Lenky Kristové. Směs koření si raději míchávám sám, koření na americké brambory se mi k řeckému jídlu moc nehodi. Nicméně s nesouhlasím do jisté míry s panem Tomem. Toto jídlo je sice dobré, ale taky nevidím důvod, proč by chlapi měli mít rádi jen nebo především jednoduché recepty. Čím komplikovanější recept, tím víc se do něj chci pustit a tím více mě zajímá a baví jeho příprava. Vaření určitě není ženská práce. Prostě někoho baví a druhého ne, nezávisle na pohlaví. Takže nepotvrzujme předsudky, které některé ženy možná již stejně mají. ;-)

  • Tom | 6. 11. 2007 14:18

    Jako chlap hodnotím mimo chuti i jednoduchou přípravu s minimálním množstvím použitého nádobí ! Bezva recept, díky. Tomáš

  • Daniella O. | 21. 8. 2007 21:58

    Tak tohle byla takova dobrota, ze temer nenachazim slov a skoro bez prace. Trochu jsem se zalekla mnozstvi pouzite vody, ale vazne se vsechna odparila a vytvoril se vynikajici husty sosik. Tento recept si ziskal v nasem domacim zebricku absolutne prvni misto. Anicko DEKUJI!!!

  • Lenka Kristová | 9. 8. 2007 14:47

    Výborné jídlo, přidáváme i cibuli krájenou na proužky a oregano. Má řecká tchýně těsně před dopečením do pekáče vleje šťávu ze 2 citronů, ta chuť se mi nejdřív zdála zvláštní, ale v těch jižních vedrech je to osvěžující, citron prý ochlazuje.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Koření Kuřecí maso Olivový olej Studená voda Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pavlišovský řízek

Pavlišovský řízek

Minipizzy - šnečci

Minipizzy - šnečci

Gulášová polévka II.

Gulášová polévka II.

Rybí pomazánka od Moni

Rybí pomazánka od Moni

Klobásová pomazánka

Klobásová pomazánka

Houbové ragú

Houbové ragú

Papriková pasta

Papriková pasta

Jogurtová buchta s ovocem II.

Jogurtová buchta s ovocem II.

Jednoduchá avokádová pomazánka

Jednoduchá avokádová pomazánka

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

50
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
33
Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně
Hlíva (bedly, václavky)…
23
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Jednoduché lečo z trouby
Jednoduché lečo z trouby
15
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Ženy.cz Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Blesk.cz Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

  • Recepty.cz
  • Řecké brambory s kuřecími stehýnky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact