• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Rebarborový koláč s pudingem
Napište svůj komentář k receptu

Rebarborový koláč s pudingem

autor: Karla_B
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rebarborový koláč s pudingem
Rebarborový koláč s pudingem
Rebarborový koláč s pudingem
Rebarborový koláč s pudingem
Rebarborový koláč s pudingem
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
  • těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 160
      g rostlinný tuk
    • 120
      g cukr
    • sůl
    • 0,50
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce mléko
  • náplň
    • 1
      kg rebarbora
    • 250
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 3
      lžíce zakysaná smetana
    • 50
      g rostlinný tuk
    • 3
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Očištěnou rebarboru nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a necháme ji pustit šťávu.
2
Z uvedených přísad zpracujeme těsto, těsně před pečením ho vyválíme a vyložíme jím vymazaný plech. Okraje povytáhneme, aby přečnívaly přes okraj plechu.
3
Slijeme šťávu z reveně a doplníme ji vodou na 3/8 l.
4
V kysané smetaně rozmíchaný pudink nalijeme do této šťávy a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 2 minuty. Do ještě horkého pudingu vmícháme postupně, po kouscích, tuk a potom pomalu předem rozšlehaná vejce. Teplý puding rozprostřeme na těsto a posypeme rebarborou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
5
Upečený koláč pokapeme máslem a posypeme moučkovým cukrem.
6
Tento koláč lze připravit i z vyzrálého angreštu. Jen pro barvu jsem přidala pár kuliček domácích borůvek. Rychlý, lahodný a zdravý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Americký koláč s třešněmi a pudingem

Americký koláč s třešněmi a pudingem

Buchta s pudingem, zakysanou smetanou a skořicí

Buchta s pudingem, zakysanou smetanou…

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sarkisa | 23. 5. 2016 17:22

    Chce to větší plech, nebo třeba dvě koláčové formy, jinak je těsto moc vysoké a náplně taky moc :-).

  • sarkisa | 23. 5. 2016 17:22

    Chce to větší plech, nebo třeba dvě koláčové formy, jinak je těsto moc vysoké a náplně taky moc :-).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Červenec Svačina Pečení Návštěva Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Mléko Prášek do pečiva Rebarbora Rostlinný tuk Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šafránová omáčka

Šafránová omáčka

Výborné buchty

Výborné buchty

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Tvarohový lehký koláč II.

Tvarohový lehký koláč II.

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Plněná cuketa

Plněná cuketa

Jarní ředkvičková pochoutka

Jarní ředkvičková pochoutka

Barevný kuskusový salát

Barevný kuskusový salát

Dýňová polévka krémová

Dýňová polévka krémová

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

35
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
23
Čokoládové crinkles
Čokoládové crinkles
21
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
19
Mrkvovo-cuketové placičky
Mrkvovo-cuketové placičky
18
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Eliška Kaplický zrekonstruovala »Havlovu« vilu:  60 milionů a dva roky práce

Eliška Kaplický zrekonstruovala »Havlovu« vilu: 60 milionů a dva roky práce

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Rebarborový cheesecake
Rebarborový cheesecake
Rebarborový koláč
Rebarborový koláč
Rebarborový koláč s kakaovým tvarohem
Rebarborový koláč s kakaovým tvarohem
Rebarborový koláč s rumovým karamelem
Rebarborový koláč s rumovým karamelem
Rebarborový koláč se sněhem
Rebarborový koláč se sněhem
Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Rebarborový koláč s pudingem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact