• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rebarborový dort - tarte
Napište svůj komentář k receptu

Rebarborový dort - tarte

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.4
hodnotilo: 12
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
8fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající a originální koláč s chutí rebarbory a vůní skořice vám vykouzlí úsměv na tváři a potěší váš mlsný jazýček. Dopřejte si jej ke kávě či čaji, s přáteli, rodinou nebo jen tak sami při nedělním lenošení.

Suroviny

12 porce
    • 100
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 500
      g rebarbora
    • 1
      lžíce hnědý cukr
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 200
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Nejprve připravíme těsto (Pâte brisée).
2
V míse smícháme mouku, máslo, hnědý cukr a špetku soli. Přidáváme postupně asi půl sklenice studené vody, dokud se těsto nespojí. Těsto prohněteme a dáme do lednice odpočinout.

RADA: Jak poznát kvalitní máslo

3
Očistíme rebarboru, odkrojíme konce a umyjeme. Nakrájíme rebarboru na malé kousky.
4
V misce smícháme dvě vajíčka, zakysanou smetanu, cukr a skořici.
5
Rozválíme odpočinuté těsto na vále posypaném moukou a položíme ho do předem vymazané formy na koláč (26 cm). Na těsto rozprostřeme nakrájenou rebarboru a zalijeme směsí vajíček, smetany, cukru a skořice.

RADA: Jak upéct dokonalý dort

6
Navrch ještě posypeme vanilkovým cukrem. Pečeme na 200°C asi 30 minut.

RADA: Zkuste další francouzské dezerty

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty FOOD
Zdravě i chutně Moučníky Zelenina Dorty Dezerty Květen Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý cukr Máslo Rebarbora Skořice - mletá Sůl Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Medailonky s brokolicí a nivou

Medailonky s brokolicí a nivou

Jogurtová jahodová zmrzlina

Jogurtová jahodová zmrzlina

Cuketový krém (polévka)

Cuketový krém (polévka)

Cibulačka se sýrem II.

Cibulačka se sýrem II.

Pečená zelenina na lžíci oleje

Pečená zelenina na lžíci oleje

Ajťácké Chilli con carne

Ajťácké Chilli con carne

Whiskey Sour - koktejl

Whiskey Sour - koktejl

Dýňová polévka III.

Dýňová polévka III.

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

122
Dýňová tortila
Dýňová tortila
100
Máslové řízky
Máslové řízky
77
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem
Kelímkový jogurtový…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Rebarborové nanuky
Rebarborové nanuky
Rebarborové řezy
Rebarborové řezy
Rebarborový crumble se zakysanou smetanou
Rebarborový crumble se zakysanou…
Rebarborový dort II.
Rebarborový dort II.
Rebarborový džem s ananasem
Rebarborový džem s ananasem
Rebarborový džem s vanilkou
Rebarborový džem s vanilkou
  • Recepty.cz
  • Rebarborový dort - tarte
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact