• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rebarborový dort II.
Napište svůj komentář k receptu

Rebarborový dort II.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rebarborový dort II.
Rebarborový dort II.
Rebarborový dort II.
Rebarborový dort II.
Rebarborový dort II.
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 125
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 125
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • sůl
  • Náplň
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g cukr krystal
    • 400
      g tvaroh 350-400
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 3
      dl mléko
    • 1
      dl olej
    • 2
      ks dortové oplatky kulaté
    • 500
      g rebarbora
    • 80
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce strouhané ořechy

Postup přípravy receptu

1
Z přísad vypracujeme těsto. Vyválíme ho a vložíme do dortové formy, přičemž vyložíme dno a boky do výšky 4 cm. Na dno položíme obě oplatky, posypeme ořechy, vsypeme na malé kousky nakrájenou rebarboru. Žloutky vyšleháme s cukrem, vmícháme tvaroh, pudinkový prášek rozmíchaný v mléce, olej. Opatrně nalejeme na rebarboru. Pečeme při 150 °C asi 50 minut. Potom natřeme bílky vyšlehanými s 80 g práškového cukru, a dopékáme ještě 10 minut. Krájíme po úplném vychladnutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Rebarborový džem s ananasem

Rebarborový džem s ananasem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 19. 5. 2008 17:36

    Ivanka ďakujem:))) Som rada, že chutí:)))

  • Ivana Samcová | 19. 5. 2008 14:26

    Jak začne růst rebarbora, musím udělat tento dort. Peču ho nejčastěji na plechu jako řezy, dávám jednu vrstvu oplatek a posypu ještě trochu drcenými piškoty (moc nám v tom chutnají). Je to vynikající koláč. Sice trochu pracnější, ale chuť to určitě vynahradí. Škoda, že ho chválím jenom já. Určitě si tento recept nezaslouží zapadnout. Paní Terezko, kdybych mohla, posílám 1 po každém uupečení. Ivana

  • Ivana Samcová | 28. 7. 2007 18:59

    Vyzkoušela jsem tento dort upéct na plechu jako řezy, jsou rovněž výborné a samozřejmě rychleji upečené. Dala jsem více tvarohu - 2 balíčky - 500g. Použila jsem oplatky a musím říci, že všechno bylo naprosto v pohodě, vůbec se nic nerozmáčelo. Možná by při pečení na plechu stačila jen jedna vrstva oplatek. Paní Terezko, ještě jednou díky za skvělý recept. Už teď patří mezi naše nejoblíbenější. Zdravím, Ivana.

  • Ivana Samcová | 15. 7. 2007 20:49

    Paní Terezko, zkusím to s těmi oplatkami. Tento váš dort je tak výborný, že polykám sliny, jen na něj pomyslím. Díky za radu. Ivana

  • Tereza J. | 13. 7. 2007 20:38

    Pani Ivanka, tie oplátky sú tam práve na to, aby vsiakli šťavu . Ak nemáte oplátky, tak by som trocha tú rebarboru podusila a zbavila nadmernej tekutiny, prípadne by možno pomohlo zvýšiť vrstvu orechov. Ale skúste nabudúce tie oplátky, ono rebarbora má ozaj dosť vody.

  • Ivana Samcová | 11. 6. 2007 16:44

    Paní Terezo, dort je opravdu skvělý. Moc nám chutnal, krásně vypadal. Měla jsem ale jeden velký problém. Spodek dortu mi tak zvlhnul, že z toho byla skoro kaše. Oplatky jsem nedávala, myslela jsem si, že větší vrstva rozdrobených piškotů bude stačit /chuťově to bylo mňam, mňam/. Ale rebarbora pustila tolik vody, že to dopadlo, tak jak to dopadlo. Myslíte, že bych tu rebarboru mohla nejdřív trochu podusit a přebytečnou vodu scedit? Nebo by stačilo, kbybych pokrájenou rebarboru smíchala s pudinkovým práškem? Tento dort mne tak nadchnul, že bych ho chtěla hned zas udělat. Moc děkuji za radu. Jen, abych nezapomněla, trošku víc jsem ho osladila, s rebarborou máme radši sladší sladkosti, ale to každý podle své chuti. Zdravím a ještě jednou díky. Ivana

  • Tereza - | 4. 6. 2007 13:38

    Airan, nemusíš mať oplátky, nasyp naspodok mleté orechy, ak máš. To je viacmenej proti navlhnutiu.

  • Jitka Bublová | 4. 6. 2007 12:48

    Tak se chystám zase udělat to Vaše výborné rebarborovo-tvarohové pité, protože rebarbora na zahradě už začíná dosahovat gigantických rozměrů, a teď jste mne teda nahlodala s rebarborovým dortem...Máte mě na svědomí, paní Terezko, takhle těch 5 kilo nezhubnu... Ale recept vypadá naprosto famózně, takže o víkendu upeču.

  • Airan | 4. 6. 2007 12:08

    A ja bych si ho udelala hned, jen mi chybi ty dortove oplatky:-)) Vypada uzasne!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Zdravě i chutně Moučníky Dorty Svačina Pečení Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Dortové oplatky Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Rebarbora Rostlinný olej Strouhané ořechy Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený kapr

Smažený kapr

Frankfurtská polévka II.

Frankfurtská polévka II.

Jednoduchá ovocná bublanina

Jednoduchá ovocná bublanina

Výborná kefírovka

Výborná kefírovka

Klasické palačinky

Klasické palačinky

Penne quattro formaggi

Penne quattro formaggi

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Pečené brambory s kuřecím plátkem

"Kouřové" marinované vepřové

"Kouřové" marinované vepřové

Jednoduchá avokádová pomazánka

Jednoduchá avokádová pomazánka

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

157
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
149
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
136
Klasické lečo
Klasické lečo
80
Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)
Tříbarevná buchta z…
74
Campari Orange Passion
Campari Orange Passion

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Rebarborové řezy
Rebarborové řezy
Rebarborový crumble se zakysanou smetanou
Rebarborový crumble se zakysanou…
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový džem s ananasem
Rebarborový džem s ananasem
Rebarborový džem s vanilkou
Rebarborový džem s vanilkou
Rebarborový cheesecake
Rebarborový cheesecake
  • Recepty.cz
  • Rebarborový dort II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact