• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rebarborovo-tvarohové pité
Napište svůj komentář k receptu

Rebarborovo-tvarohové pité

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rebarborovo-tvarohové pité
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 220
      g máslo
    • 300
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
  • Náplň
    • 2
      ks vejce
    • 500
      g tvaroh
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 500
      g rebarbora
    • 3
      lžička skořice mletá

Postup přípravy receptu

1
Z másla, mouky a cukru vypracujeme hladké těsto.
2
Náplň: tvaroh, žloutky a cukr vymícháme do pěny. Z bílků vyšleháme sníh a zlehka přimícháme do tvarohové směsi.
3
Rebarboru nakrájíme na silnější kousky (asi 0,5 cm).
4
Těsto si rozdělíme na dvě části. První část vyválíme na vymazaný a moukou vysypaný plech (pozor, může se mírně lepit). Tvarohovou náplň jemně rozetřeme na celou plochu a na vrch klademe rebarboru.
5
Posypeme jemně mletou skořicí a vanilkovým cukrem - zakryjeme druhou polovinou těsta vyváleného na plochu plechu.
6
Vrch potřeme vyšlehaným žloutkem.
7
Pečeme při střední teplotě cca 30-45 minut. Vychladlý koláč zlehka posypeme práškovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečné pité

Jablečné pité

Tvarohové brambory - zapečené

Tvarohové brambory - zapečené

Tvarohové řezy s mákem

Tvarohové řezy s mákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ZdenkaDv | 19. 9. 2012 12:36

    Tak pro velký úspěch jsem pekla znovu a jak na potvoru (čekali jsme návštěvu) se těsto nespojilo a na plech jsem musela strouhat. V mým případě jsem poprvé použila Heru, kterou jsem rozpustila a podruhé obyčejné máslo. Takže příště už jen s Herou... :-)

  • ZdenkaDv | 25. 8. 2012 13:11

    Vynikající, těsto bylo lepivé, hladké a vypadalo že se bude trhat, ale rozválela jsem ho na silikonovým válu a úplně v pohodě jsem ho sundala a přenesla na plech.

  • uni.cat | 25. 5. 2011 22:05

    Pité výborné chuťově, dávám za 1 :-) Těsto se dost lepilo, nevím, jestli jsem někde neudělala chybu, ale horní těsto jsem musela nastrouhat...ale chuť - boží! Díky za recept

  • Marsí | 9. 6. 2008 16:37

    Irenko, já to peču v dortové formě..:-))

  • Irena Klasová | 9. 6. 2008 10:20

    O víkendu jsem vyzkoušela a během chvilky zmizel, akorát mi poraďte na jaký plech se to dává, já použila plech menších rozměrů (asi 30x25cm). Též se musím připojit k paní Marsí, zapoměla jsem řezy potřít žloutkem, a to jsem zjistila dodatečně až když byly řezy studené, ale na chutí to nic nezměnilo. Dávám též za 1.

  • Jaroslava Oumarová | 15. 1. 2007 13:36

    Vidíte, Jitko, to jsem ráda, že jste mi recept připomněla...pekla jsem v létě a zapomněla napsat hodnocení. Taktéž nám chutnal, těsto bylo křehoučké:-)) Opožděně dávám 1.

  • Jitka Bublová | 15. 1. 2007 12:16

    Tak jsem se po půl roce vrátila k tomuto receptu, abych zpracovala rebarboru z mrazáku. Sice jsem si pamatovala, že byl dobrý a měl úspěch, ale že byl tak dobrý... Už velmi brzy se ozývaly dotazy: "A to už pité zbylo jenom tolik??" Takže ještě jednou díky za recept, je fakt skvělý. Příště použiju i s jiným ovocem.

  • Jitka Bublová | 5. 6. 2006 13:06

    Zase jiný typ koláče s rebarborou, vyzkoušela jsem a opravdu výborný, mohu jen doporučit!

  • Marsí | 29. 5. 2006 13:20

    p.Terko...moc dobréééé....:o))Bylo to výborné a křehoučké, přsto, že jsem z vlastní blbosti udělala hned dvě chyby ( furt mi někdo bzučel za zadkem)...bílek jsem zapomněla ušlehat a picla ho tam jen tak a rebarboru jsem zapomněla pocukrovat a posypat skořicí, tak jsem to napravila až bylo těsto v troubě ( dala jsem to na těsto). Ale přesto...vynikající. Dávám za 1!

  • Věra | 22. 5. 2006 09:43

    Tak jsem vytvořila, už není..všem chutnalo. Vynikající náplň z tvarohu s bílkem nádherně nadýchaná. Těsto je dobré vyválet přes igelit. folii na pečícím papíře, pak se nelepí a může dle libosti tvarovat. "pité je vláčné sice se po upečení trochu slehne. Chuťově vynikající ani není moc sladký, díky za recept, hned jsem šla na zahradu obrýt rebarboru, aby bylo na další koláče :-))

  • Věra | 19. 5. 2006 15:18

    To jsem zvědavá co vytvořím... rebarbora už se těší v lednici, tak v pondělí se pochlubím... :)) Terezko jste nezmar, ale díky za super recepty.

  • Airan | 19. 5. 2006 15:04

    Terezko, recept jako na zavolanou:-)) Dekuji moc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Rebarbora Skořice Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Krkonošská pohádka

Krkonošská pohádka

Sýrové rohlíčky s česnekem

Sýrové rohlíčky s česnekem

Divoká sekaná

Divoká sekaná

Pomazánka na jednohubky

Pomazánka na jednohubky

Závitky s lehkou křenovou náplní

Závitky s lehkou křenovou náplní

Hovězí zázvorový guláš

Hovězí zázvorový guláš

Jerky - sušené maso

Jerky - sušené maso

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

256
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“…
247
Nealkoholický punč
Nealkoholický punč
167
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
110
Šťouchané brambory nejen s kapustou
Šťouchané brambory nejen…
92
Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)
Tříbarevná buchta z…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

  • Recepty.cz
  • Rebarborovo-tvarohové pité
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact