• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rebarborovo-tvarohové pité
Napište svůj komentář k receptu

Rebarborovo-tvarohové pité

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rebarborovo-tvarohové pité
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 220
      g máslo
    • 300
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
  • Náplň
    • 2
      ks vejce
    • 500
      g tvaroh
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 500
      g rebarbora
    • 3
      lžička skořice mletá

Postup přípravy receptu

1
Z másla, mouky a cukru vypracujeme hladké těsto.
2
Náplň: tvaroh, žloutky a cukr vymícháme do pěny. Z bílků vyšleháme sníh a zlehka přimícháme do tvarohové směsi.
3
Rebarboru nakrájíme na silnější kousky (asi 0,5 cm).
4
Těsto si rozdělíme na dvě části. První část vyválíme na vymazaný a moukou vysypaný plech (pozor, může se mírně lepit). Tvarohovou náplň jemně rozetřeme na celou plochu a na vrch klademe rebarboru.
5
Posypeme jemně mletou skořicí a vanilkovým cukrem - zakryjeme druhou polovinou těsta vyváleného na plochu plechu.
6
Vrch potřeme vyšlehaným žloutkem.
7
Pečeme při střední teplotě cca 30-45 minut. Vychladlý koláč zlehka posypeme práškovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečné pité

Jablečné pité

Tvarohové krokety

Tvarohové krokety

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ZdenkaDv | 19. 9. 2012 12:36

    Tak pro velký úspěch jsem pekla znovu a jak na potvoru (čekali jsme návštěvu) se těsto nespojilo a na plech jsem musela strouhat. V mým případě jsem poprvé použila Heru, kterou jsem rozpustila a podruhé obyčejné máslo. Takže příště už jen s Herou... :-)

  • ZdenkaDv | 25. 8. 2012 13:11

    Vynikající, těsto bylo lepivé, hladké a vypadalo že se bude trhat, ale rozválela jsem ho na silikonovým válu a úplně v pohodě jsem ho sundala a přenesla na plech.

  • uni.cat | 25. 5. 2011 22:05

    Pité výborné chuťově, dávám za 1 :-) Těsto se dost lepilo, nevím, jestli jsem někde neudělala chybu, ale horní těsto jsem musela nastrouhat...ale chuť - boží! Díky za recept

  • Marsí | 9. 6. 2008 16:37

    Irenko, já to peču v dortové formě..:-))

  • Irena Klasová | 9. 6. 2008 10:20

    O víkendu jsem vyzkoušela a během chvilky zmizel, akorát mi poraďte na jaký plech se to dává, já použila plech menších rozměrů (asi 30x25cm). Též se musím připojit k paní Marsí, zapoměla jsem řezy potřít žloutkem, a to jsem zjistila dodatečně až když byly řezy studené, ale na chutí to nic nezměnilo. Dávám též za 1.

  • Jaroslava Oumarová | 15. 1. 2007 13:36

    Vidíte, Jitko, to jsem ráda, že jste mi recept připomněla...pekla jsem v létě a zapomněla napsat hodnocení. Taktéž nám chutnal, těsto bylo křehoučké:-)) Opožděně dávám 1.

  • Jitka Bublová | 15. 1. 2007 12:16

    Tak jsem se po půl roce vrátila k tomuto receptu, abych zpracovala rebarboru z mrazáku. Sice jsem si pamatovala, že byl dobrý a měl úspěch, ale že byl tak dobrý... Už velmi brzy se ozývaly dotazy: "A to už pité zbylo jenom tolik??" Takže ještě jednou díky za recept, je fakt skvělý. Příště použiju i s jiným ovocem.

  • Jitka Bublová | 5. 6. 2006 13:06

    Zase jiný typ koláče s rebarborou, vyzkoušela jsem a opravdu výborný, mohu jen doporučit!

  • Marsí | 29. 5. 2006 13:20

    p.Terko...moc dobréééé....:o))Bylo to výborné a křehoučké, přsto, že jsem z vlastní blbosti udělala hned dvě chyby ( furt mi někdo bzučel za zadkem)...bílek jsem zapomněla ušlehat a picla ho tam jen tak a rebarboru jsem zapomněla pocukrovat a posypat skořicí, tak jsem to napravila až bylo těsto v troubě ( dala jsem to na těsto). Ale přesto...vynikající. Dávám za 1!

  • Věra | 22. 5. 2006 09:43

    Tak jsem vytvořila, už není..všem chutnalo. Vynikající náplň z tvarohu s bílkem nádherně nadýchaná. Těsto je dobré vyválet přes igelit. folii na pečícím papíře, pak se nelepí a může dle libosti tvarovat. "pité je vláčné sice se po upečení trochu slehne. Chuťově vynikající ani není moc sladký, díky za recept, hned jsem šla na zahradu obrýt rebarboru, aby bylo na další koláče :-))

  • Věra | 19. 5. 2006 15:18

    To jsem zvědavá co vytvořím... rebarbora už se těší v lednici, tak v pondělí se pochlubím... :)) Terezko jste nezmar, ale díky za super recepty.

  • Airan | 19. 5. 2006 15:04

    Terezko, recept jako na zavolanou:-)) Dekuji moc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Rebarbora Skořice Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Poleva z "ledových kaštanů"

Poleva z "ledových kaštanů"

Židovské řízky

Židovské řízky

Maso v jogurtu

Maso v jogurtu

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový…

Cuketovo-čokoládový koláč

Cuketovo-čokoládový koláč

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

Kuře pečené na bramboráku

Kuře pečené na bramboráku

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

35
Mrkvový hummus s pestem
Mrkvový hummus s pestem
31
Klasické lečo
Klasické lečo
27
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
26
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Známý český hudebník Dr. Kary: Detaily o rakovině a děsivá prognóza

Známý český hudebník Dr. Kary: Detaily o rakovině a děsivá prognóza

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

  • Recepty.cz
  • Rebarborovo-tvarohové pité
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact