• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rebarborová tvarohová buchta pro sportovce a kulturisty
Napište svůj komentář k receptu

Rebarborová tvarohová buchta pro sportovce a kulturisty

0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rebarborová tvarohová buchta pro sportovce a kulturisty
Rebarborová tvarohová buchta pro sportovce a kulturisty
Rebarborová tvarohová buchta pro sportovce a kulturisty
Rebarborová tvarohová buchta pro sportovce a kulturisty
Rebarborová tvarohová buchta pro sportovce a kulturisty
Rebarborová tvarohová buchta pro sportovce a kulturisty
Rebarborová tvarohová buchta pro sportovce a kulturisty
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
  • Šlehaná směs do těsta
    • 6
      vejce Domácí vejce jsou nejlepší
    • 3
      balení netučný tvaroh Tavrohy vybrat dle co největšího obsahu bílkovin
    • 125
      g hera Lze nahradit přiměřeným množstvým např. olivového oleje, pokud by to mělo výt ještě zdravější a nemá
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • mléko Přidat tak, aby šlehac s metlama směs umíchal a byla mírně tekutá, takže jen mírně cvrkat a vyzkouše
  • Suchá směs na těsto
    • 300
      g polohrubá mouka Lze nahradit i nějakou tmavou moukou, pokud by to mělo být zdravejší
    • 2
      ks prášek do pečiva
    • 200
      g cukr krystal Lze nahradit třtinovým cukrem, pokud byt mělo být zdravější
    • 1
      ks citronová kůra Nastrouhat kůru z jednoho voňavého velkého a dobře omytého citronu
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      ml mléko Mléko přidat dle výsledné konzistence, až po smíchání s tekoutou směsí na těsto tak, aby těsto bylo
  • Nakrájená rebarbora na posypán
    • 1
      svazek rebarbora Rebarbory poměrně dost, co zahrada dá... Klidně svazek klacků celkovém průměru 15-20cm, po nakájení
    • cukr krystal Na posypání
    • skořice Na posypání

Postup přípravy receptu

1
Rebarbora na posypání: Nakrájet rebarboru na plátky asi 3mm silné, na buchtě by měla být vrstva rebarbory tak 1-2cm vysoká za studena, takže ji padne na jeden plech jedna vrchovatá střední miska, což je třeba svazek rebarborových klacků o průměru 15-20cm. Rebarboru před krájením jen omýt, případně sloupnout slupku tam, kde to jde. Rebarboru rozhodně nějak tepelně neupravovat na nakrájení, nevařit a podobné blbosti, jak někdo dělá... Tím se rebarbora zbytečně ničí a pak je z toho akorát kaše.
2
Do misky si připravit ingredience viz Suchá směs na těsto, po nastrouhaní kůry z dobře omytého citronu vše nasucho rovnoměrně rozmíchat. Pak přidat našlehanou směs do těsta viz Šlehaná směs do těsta. Vařečkou vše rozmíchat a přidat pak mléko tak, aby těsto bylo mírně tekuté, aby se dalo pak rovnoměrně umístit na plech, obvykle na to víc jak jeden hrneček mléka nepadne. Jakmile je těsto rovnoměrně umíchané, vylít ho na vymazaný a moukou nebo krupicí vysypaný plech, rovnoměrně stěrkou nebo vařečkou rozprostřít. Plech musí byt vysoký, těsto v troubě nakyne, tak aby nepřeteklo přes okraje.

RADA: VIDEO, jak si připravit zdravé jídlo do krabičky

3
Na závěr na těsto vysypat nakrájenou rebarboru, vrstva 1-2 cm. Pak lžící velmi mírně po celé ploše posypat cukrem a poprášit skořicí. Cukru skutečně málo, přeslazené buchty jsou hnus, navíc tvarohové těsto je už slazeno.
4
Hodit to celé do trouby péct na 40-50min s teplotou asi 180st. C, vytáhnout zavčas, aby nebyly spálené okraje těsta.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový cheesecake

Rebarborový cheesecake

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krystal Hera Mléko Netučný tvaroh Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rebarbora Skořice Sůl Vanilkový cukr Vejce

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Mexická polévka z naší hospody

Mexická polévka z naší hospody

Zdravé sušenky

Zdravé sušenky

Utopenci podle mě

Utopenci podle mě

Holandské řízky s nivou

Holandské řízky s nivou

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Bageta se sýry - zapečená

Bageta se sýry - zapečená

Hovězí karabáček na světlém pivu

Hovězí karabáček na světlém pivu

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Poslední sledované recepty

34
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Vepřová krkovice s…
22
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
21
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
20
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Štěpánka Fingerhutová se vdala! Je z ní paní Ligas

Štěpánka Fingerhutová se vdala! Je z ní paní Ligas

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Rebarbora a jahody s mascarpone
Rebarbora a jahody s mascarpone
Rebarborová buchta
Rebarborová buchta
Rebarborová polévka se zakysanou smetanou
Rebarborová polévka se zakysanou…
Rebarborová zavařenina
Rebarborová zavařenina
Rebarborové čatní
Rebarborové čatní
Rebarborové muffiny
Rebarborové muffiny
  • Recepty.cz
  • Rebarborová tvarohová buchta pro sportovce a kulturisty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact