• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rebarborová buchta
Napište svůj komentář k receptu

Rebarborová buchta

autor: Drahuše
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rebarborová buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rebarbora očištěná
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 300
      g hladká mouka
    • 420
      g cukr
    • 125
      g hera
    • 160
      g strouhanka (2 hrsti)
    • 1
      ks vejce
    • 2
      balení vanilkový cukr
    • 200
      ml mléko
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • rozinky
    • skořice

Postup přípravy receptu

1
Z rebarbory sloupneme vrchní slupku, pak rebarboru pokrájíme asi na 3-5 milimetrové plátky, které namočíme asi do 70 °C teplé vody.
2
Mezitím připravíme vláčné těsto, které se nesmí lepit na vál, z hladké a polohrubé mouky, 200 g cukru, hery, vajíčka, kypřicího prášku, mléka a 1 vanilkového cukru. Těsto rozdělíme na 1/3, 2/3 a necháme odležet.
3
Rebarboru vyndáme z vody, necháme okapat, pak přidáme strouhanku a společně promícháme.
4
2/3 těsta rozválíme na vále a dáme na vymazaný plech tak, že musí být těsto i na stranách (na celý plech by se to špatně rozvalovalo, proto se vyvalují dva pláty, které se uprostřed spojí).
5
Na těsto rozprostřeme rebarboru ze strouhankou a zasypeme 220 g cukru, vanilkovým cukrem, rozinkami, skořicí. Na vrch rozválíme 1/3 těsta a kraje spodního a vrchního těsta společně uzavřeme.
6
Pečeme asi 30-40 minut.
7
Můžeme také plnit jablky, tvarohem, makovou a oříškovou náplní. (Tuto buchtu pekla už moje prababička a říkala jí - americky koláč).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborová tvarohová buchta pro sportovce a kulturisty

Rebarborová tvarohová buchta pro…

Rebarborová polévka se zakysanou smetanou

Rebarborová polévka se zakysanou…

Rebarborová zavařenina

Rebarborová zavařenina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dada | 1. 7. 2015 23:09

    Hodně nepovedený recept,těsto se lepí a patlá,je tam tuna cukru....škoda mluvit :-( :-( :-X

  • tereza | 25. 5. 2014 17:27

    dobry den nasla jsem tam jednu chybu na kolik stupnu se to dává peci?? :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ ;-) ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 9. 6. 2011 22:51

    ...těsto bude na velký plech stačit...- pozdě, ale přece ;-)

  • Hana Chytrá | 12. 6. 2009 16:57

    je těsta dost na velký plech? díky moc

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rebarbora Rozinky Skořice Strouhanka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lístkoví šneci se sýrem

Lístkoví šneci se sýrem

Zapečené kuře na žampionech

Zapečené kuře na žampionech

Šumajstr

Šumajstr

Čevabčiči na chorvatský způsob

Čevabčiči na chorvatský způsob

Cuketa na orientální způsob

Cuketa na orientální způsob

Smažená kapusta

Smažená kapusta

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Zavařená červená paprika

Zavařená červená paprika

Omáčka z vepřových jater

Omáčka z vepřových jater

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Kulajda
Kulajda
14
Pravé tiramisu bez vajec
Pravé tiramisu bez vajec
14
Houbová omáčka II.
Houbová omáčka II.
13
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Další doporučené recepty:

Ravioli se šunkou, olivami a sýrem
Ravioli se šunkou, olivami a sýrem
Ravioly s ricottou
Ravioly s ricottou
Rebarbora a jahody s mascarpone
Rebarbora a jahody s mascarpone
Rebarborová polévka se zakysanou smetanou
Rebarborová polévka se zakysanou…
Rebarborová tvarohová buchta pro sportovce a kulturisty
Rebarborová tvarohová buchta pro…
Rebarborová zavařenina
Rebarborová zavařenina
  • Recepty.cz
  • Rebarborová buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact