• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ratatouille speciál
Napište svůj komentář k receptu

Ratatouille speciál

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ratatouille speciál
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek
    • 1
      ks cuketa
    • 1
      ks paprika
    • 3
      ks rajčata 2-3
    • 1
      ks cibule
    • pepř mletý
    • sůl
    • oregáno
    • bazalka
    • tymián
    • saturejka
    • majoránka
    • olivový olej
    • 1
      lžíce vegeta Event.

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu omyjeme a nakrájíme na kousky. Ve wok pánvi rozpálíme olej a necháme zpěnit cibulku. Přidáváme postupně zeleninu (rajčata naposledy), osolíme či ochutíme vegetou a opékáme. Před dokončením okořeníme (majoránku lze vynechat či přidat jen maličko).
2
Podáváme s francouzskou bagetou či celozrnným pečivem a dobrým suchým bílým vínem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille III.

Ratatouille III.

Zapečené ratatouille se sázeným vejcem

Zapečené ratatouille se sázeným vejcem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nnln | 29. 3. 2011 12:15

    výborné!

  • nnln | 29. 3. 2011 11:50

    Trochu jsem si usnadnila práci, na troše oleje osmahla cibulku, dala zeleninu, podlila a přidala jen bazalku a provensálské koření. Místo čerstvých rajčat jsem dala plechovku sekaných a bylo to i tak výborné! myslela jsem, že bude i na večeři, ale kdeže:)

  • Evina | 28. 3. 2011 15:22

    Poprvé jsem dělala přesně podle receptu, ale zdálo se mi příliš tučné, plné oleje. Dnes cibuli a všechnu zeleninu nakrájím na větší kousky, promíchám s troškou oleje, vysypu na plech, osolím, hodně posypu pouze Provensálským kořením (jiné nedávám) a peču při 200°C asi 30 - 40 minut.

  • Simča Sládková | 1. 11. 2008 18:11

    Tak tento předpis je asi nejbližší tomu, který mne učila sesřenice ze Švýcarska se svým manželem Francouzem. Jen bych tam dala tak 3 stroužky najemno nakrájeného česneku a tu vegetu vynechala.

  • Anonym | 10. 7. 2007 19:45

    v JIZNI EVROPE SE RATATOUILLE PODAVA HLAVNE S MASEM A TO PREVAZNE JEHNECIM. JE TO OPRAVDU DELIKATESA, ALE NEKAZILA BYCH HO TOU VEGETOU.dULEZITE JE DUSENI A MICHANI. tO JE PAK SKUTECNE FRANCOUZSKE RATATOUILLE. sATUREJKU A MAJORANKU VYNECHEJTE A NEHRADTE BOBKOVYM LISTEM A NOVYM KORENIM.

  • Petra | 15. 2. 2007 23:12

    P. Rezácová, vidím, ze v kazdom recepte (dokonca aj v Paelli) pouzívate, alebo doporucujete pit biele víno. Ako zrejme asi neviete, v Juznej Európe sa biele pije výlucne k rybám, inác vzdy len cervené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Cibule Cuketa Lilek Majoránka Olivový olej Oregáno Paprika Pepř mletý Rajčata Saturejka Sůl Tymián Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na čtvrtek

Kuře na čtvrtek

Nepečené trubičky II.

Nepečené trubičky II.

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Dýně z pánve

Dýně z pánve

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

Ostružinový řez

Ostružinový řez

Krémová houbová polévka

Krémová houbová polévka

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

184
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
131
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
32
Tvarohová bábovka II.
Tvarohová bábovka II.
31
Čína z kapra
Čína z kapra
25
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
AHA.cz Velká proměna Brzobohaté: Překvapila šik účesem

Velká proměna Brzobohaté: Překvapila šik účesem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Melania vs. Kate: Kdo ovládl podzimní megahit lépe?

Melania vs. Kate: Kdo ovládl podzimní megahit lépe?

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Rihanna potřetí mámou! Porod tajila skoro dva týdny

Rihanna potřetí mámou! Porod tajila skoro dva týdny

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Do jaké historické doby patříte podle znamení zvěrokruhu? Berani do pravěku, Lvi na královský dvůr

Do jaké historické doby patříte podle znamení zvěrokruhu? Berani do pravěku, Lvi na královský dvůr

  • Recepty.cz
  • Ratatouille speciál
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact