• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ratatouille IV.
Napište svůj komentář k receptu

Ratatouille IV.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
8fotografií
Nahrát fotku
 

Zeleninový pokrm původem z Francie se tak trochu podobá našemu leču. Nenajdete v něm ale ani žádnou uzeninu, ani vajíčka. Co nechybí, to je cuketa a lilek. Ratatouille je skvělé k masu, rybám, těstovinám, rýži i bramborám. Nejlepší je ale jen tak s kusem čerstvé křupavé bagety na vytření skvělé omáčky.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks lilek střední
    • 5
      ks rajčata střední, zralé
    • 2
      ks cuketa střední, může být zelená i žlutá
    • 2
      ks paprika červená a žlutá
    • 1
      ks červená cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      snítka rozmarýn
    • 6
      snítka tymián
    • 6
      snítka oregáno
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Lilek pokrájejte na kolečka a ty pak na kousky velikosti sousta. Dejte do většího cedníku, důkladně osolte a nechte alespoň 20 minut vypotit. Rajčata dejte do mísy, zalijte vroucí vodou, do každého píchněte nožem a nechte asi 5 minut stát. Poté je vylovte, oloupejte, rozkrojte, zbavte semínek a pokrájejte na kousky. Cuketu pokrájejte na kolečka a ty pak na čtvrtiny. Papriky očistěte a nakrájejte na menší kousky, cibuli na klínky a česnek na plátky. Bylinky svažte provázkem.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Kousky lilku vysajte papírovou utěrkou, nebojte se přitlačit. Ve větší pánvi rozpalte asi 2 lžíce oleje, přidejte tak polovinu lilků a na středním plameni je opečte. V pánvi by nikdy nemělo být mnoho zeleniny, aby se nezačala dusit, ale opékala se. Jakmile lilky chytí výraznější barvu a lehce změknou, přendejte je děrovanou naběračkou do mísy a pokračujte v opékání s další várkou. Podle potřeby doplňujte do pánve olej, vždy ale jen tolik, kolik dané množství zeleniny nutně potřebuje. Stejným způsobem, tedy postupně a po částech, opečte cuketu i papriky a přidejte je do mísy k lilkům.
3
Ve větším (nejlépe litinovém) hrnci rozehřejte asi 2 lžíce oleje a orestujte cibuli i s bylinkami. Jakmile chytí barvu, přidejte česnek a restujte ještě chvíli. Česnek by neměl začít hnědnout, takže po chvíli přidejte připravenou zeleninu a rajčata. Vše dobře promíchejte, ochuťte solí, pepřem a už jen pár minut provařte, aby se tekutina z rajčat zredukovala. Ratatouille podávejte ještě teplé.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červenec/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené ratatouille se sázeným vejcem

Zapečené ratatouille se sázeným vejcem

Ratatouille s bramborami

Ratatouille s bramborami

Ratatouille

Ratatouille

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Omáčky & guláše FOOD Vegetariánské a zdravé
Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Česnek Cuketa Lilek Olivový olej Oregáno Paprika Pepř mletý Rajčata Rozmarýn Sůl Tymián

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza - základní těsto

Pizza - základní těsto

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

Domací houstičky

Domací houstičky

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

Houbovo-smetanové špecle

Houbovo-smetanové špecle

Pikantní jogurtové filé

Pikantní jogurtové filé

Pistáciové sušenky

Pistáciové sušenky

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

91
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
45
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
33
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille III.
Ratatouille III.
Ratatouille s bramborami
Ratatouille s bramborami
Raubířovy zapečené těstoviny
Raubířovy zapečené těstoviny
Ravioli
Ravioli
  • Recepty.cz
  • Ratatouille IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact