• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ranečky z listového těsta (nejen) s taveňákem
Napište svůj komentář k receptu

Ranečky z listového těsta (nejen) s taveňákem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ranečky z listového těsta (nejen) s taveňákem
Ranečky z listového těsta (nejen) s taveňákem
Ranečky z listového těsta (nejen) s taveňákem
Ranečky z listového těsta (nejen) s taveňákem
Ranečky z listového těsta (nejen) s taveňákem
Ranečky z listového těsta (nejen) s taveňákem
Ranečky z listového těsta (nejen) s taveňákem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g listové těsto - rozmrazené
    • hladká mouka na podsypání
    • 100
      g tavený sýr smetanový, se šunkou, se žampiony... 2 X 50 gramů =
    • 120
      g debrecinka nebo šunka... na slabé plátky pokrájená
    • čerstvá zelenina nebo nakládaná dle chuti (rajče, paprika, česnek, cibule, žampion...)
    • rozšlehané vejce na potření
    • koření dle chuti (nebo jen sůl) na posypání
    • 2
      ks párátka

Postup přípravy receptu

1
Těsto si rozdělíme na dva díly, které na pomoučněném stole vyválíme do čtverců, které poklademe debrecínkou (šunkou...) pokrájenou zeleninou dle chuti, přidáme obdélníčky sýru, pak klidně ještě zeleninu a vše přiklopíme ještě jedním nebo dvěma plátky uzeniny. Konce listového těsta překládáme přes náplň, až se nám naplněné ranečky uzavřou. Do středu zapíchneme párátko, které nám ranečky "podrží" a zabrání tak otevření při pečení. Ranečky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kořením dle chuti (česnekové, grilovací... nebo solí a paprikou) a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.
2
Ranečky podáváme jako rychlou večeři či oběd se zeleninovým salátem, nebo jako větší teplou svačinu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Honzíkovy ranečky

Honzíkovy ranečky

Houbové ranečky

Houbové ranečky

Hermelínové ranečky se zeleninou

Hermelínové ranečky se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Chléb & placky Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Chuťovky Ostatní Z mléka / sýra Ze zeleniny Slané Uzeniny Pečiva Oběd Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvá zelenina Debrecinka Hladká mouka Koření Listové těsto Párátka Rozšlehané vejce Tavený sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety se sojovým masem

Špagety se sojovým masem

Skvělá italská pizza

Skvělá italská pizza

Mramorová bábovka II.

Mramorová bábovka II.

Avokádový krém

Avokádový krém

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

Rýže s vejci

Rýže s vejci

Švestkový crumble

Švestkový crumble

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

34
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Švestková povidla
Švestková povidla
20
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Ilona Csáková (54) radikálně zhubla a šla do plavek: Tělo jako dělo!

Ilona Csáková (54) radikálně zhubla a šla do plavek: Tělo jako dělo!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Další doporučené recepty:

Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Ramequin (místní verze)
Ramequin (místní verze)
Rarášci (placičky) z lesních hub
Rarášci (placičky) z lesních hub
Rarášci z tarhoni
Rarášci z tarhoni
Ratatouille
Ratatouille
  • Recepty.cz
  • Ranečky z listového těsta (nejen) s taveňákem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact