• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ramen
Napište svůj komentář k receptu

Ramen

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 173
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tato exotická polévka má původ v Japonsku. Základ tvoří krůtí maso, vývar, asijské nudle, houby shitake, kukuřice či vejce. Vyzkoušejte tento vydatný, originální pokrm a věřte, že si určitě pochutnáte.

Suroviny

4 porce
    • 2,50
      l drůbeží vývar nejlépe krůtí
    • 2
      svazek jarní cibulka
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks zázvor čerstvý - asi 10 cm
    • 12
      stroužek česnek
    • 1
      ks mořské řasy Kombu
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 4
      ks vejce
    • 4
      ks kukuřice klasy mladé kukuřice
    • 12
      ks japonské houby shitake
    • slunečnicový olej podle potřeby
    • 1
      balení asijské vaječné nudle tenké - 4 porce
    • 200
      g krůtí maso vařené
    • 1
      svazek pažitka
    • 2
      plátek mořské řasy Nori

Postup přípravy receptu

1
Vývar s přepůlenými jarními cibulkami, oloupanou a na kusy pokrájenou mrkví, nakrájeným zázvorem, příčně přepůleným česnekem a řasou kombu přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte bez pokličky asi 1 hodinu. Vývar zredukujte asi na 2 litry. Přeceďte ho do čistého hrnce a vmíchejte sójovou omáčku.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Vejce vložte do vroucí vody a vařte 7 minut, poté je ihned zchlaďte a oloupejte. Kukuřice podélně rozkrojte a s houbami šitake krátce orestujte na oleji.
3
Nudle uvařte podle návodu na obalu a rozdělte do čtyř misek. Navrch vždy přidejte maso nakrájené na tenké plátky a přelijte horkým vývarem. Do každé misky vložte na půlky překrojená vejce, nasekanou pažitku, houby a kukuřici.

RADA: 3 recepty na chutné polévky plné zeleniny

4
TIP: Ramen snadno připravíte i ve vegetariánské verzi, stačí použít zeleninový vývar a místo masa marinované tofu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Thajská kuřecí polévka

Thajská kuřecí polévka

Thajská kuřecí polévka s houbami

Thajská kuřecí polévka s houbami

Thajská polévka

Thajská polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Kuřecí vývar FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Asijské vaječné nudle Česnek Drůbeží vývar Japonské houby Shitake Jarní cibulka Krůtí maso Kukuřice Mořské řasy Mrkev Pažitka Slunečnicový olej Sojová omáčka Vejce Zázvor

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

Kokosové řezy IV.

Kokosové řezy IV.

Tvarožník II.

Tvarožník II.

Bábovka s jablky a skořicí

Bábovka s jablky a skořicí

Masíčko v hermelínu-minutka

Masíčko v hermelínu-minutka

Smetanovo-křenová nebo česneková pochoutka - pomazánka

Smetanovo-křenová nebo česneková…

Třešňové lívanečky II.

Třešňové lívanečky II.

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Šťouchané brambory s uzeným sýrem

Šťouchané brambory s uzeným sýrem

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

24
Grilovaný losos ve slanině
Grilovaný losos ve…
24
Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné mletým…
23
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
22
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
22
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Rakvičky se šlehačkou
Rakvičky se šlehačkou
Rakytníkový sirup za studena
Rakytníkový sirup za studena
Ramen
Ramen
Ramequin (místní verze)
Ramequin (místní verze)
Ranečky z listového těsta (nejen) s taveňákem
Ranečky z listového těsta (nejen) s…
Rarášci (placičky) z lesních hub
Rarášci (placičky) z lesních hub
  • Recepty.cz
  • Ramen
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact