• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Rakytníkový sirup za studena
Napište svůj komentář k receptu

Rakytníkový sirup za studena

autor: Bobik57
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 314
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rakytníkový sirup za studena
Rakytníkový sirup za studena
Rakytníkový sirup za studena
Rakytníkový sirup za studena
Rakytníkový sirup za studena
Rakytníkový sirup za studena
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • cukr
    • plody rakytníku

Postup přípravy receptu

1
Ve většině receptů na zpracování rakytníku se uvádí tepelné zpracování, které však zničí spoustu velmi cenných látek. Proto jsem vyzkoušel vlastní postup.
2
Bobule rakytníku propereme ve vodě, necháme okapat a pak propasírujeme. Jde to sice pomalu, ale výsledek stojí za to.
3
Do šťávy přidáme cukr v poměru 1 kg na 1 litr a mícháme až do rozpuštění. To je vše. Hotový sirup je třeba skladovat ve tmě a chladnu. Kdo má chladný tmavý sklípek, úplně postačí, mně v něm sirup vydržel dva roky a nezkazil se. Není-li sklípek, pak zbývá lednička.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Džem z rakytníku

Džem z rakytníku

Zimní rakytníková vzpruha

Zimní rakytníková vzpruha

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • 2Etna5 | 9. 10. 2020 12:17

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli sklenice se šťávou musím zavařit nebo je jen stačí dát do chladna? děkuji

  • Blanka13 | 17. 10. 2016 17:58

    Dnes jsem dostala rakytník od kamaradky,zpracovala jsem ho podle tohoto receptu a je to delikatesa :-) :-) :-) :-) a vitamíny zadarmo ;-) ;-) ;-)

  • Blanka | 17. 10. 2016 17:56

    Dnes jsem dostala od kamaradky rakytník,tak jsem ho zpracovala podle tohoto receptu a je to delikatesa :-) :-) :-) a vitaminy zadarmo ;-) ;-)

  • MartaZ. | 1. 10. 2015 07:55

    Já omyté bobule rozmichuju ve skleněném mixéru a pak nechám překapat přes napnuté řídké plátno. To řídké zespod naleju do sáčků na led, celou zimu a jaro dávám buď jen do vody, nebo do vlažného čaje. Nestojím moc o cukr, tak mi to vyhovuje. Z toho hustšího, mastného dělám džem.

  • Borek | 10. 8. 2015 11:24

    Toto je úplne najlepší recept. Mne to vydržalo až do minulého týždňa a zajtra už zasa idem oberať odrodu Sluníčko. Pasírovanie robím pomocou mlynku "Tuti-fruti" a vytlačenú sušinu dosušujem a používam na čaj.

  • Bajča | 8. 10. 2014 12:01

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jakým způsobem pasírujete omytý rakytník?

  • Hela | 17. 8. 2014 23:11

    Udělala jsem vše podle návodu. Sirup má vynikající chut´. Díky :-*

  • Hela | 17. 8. 2014 23:11

    Udělala jsem vše podle návodu. Sirup má vynikající chut´. Díky :-*

  • Marketa.A85 | 1. 7. 2014 21:43

    I když v rakytníku je samozřejmě daleko více vitaminů, než v jahodách :-[

  • Marketa.A85 | 1. 7. 2014 21:42

    Tento přístup, s cílem nezničit vařením to nejcennější (vitaminy aj.), je mi blízký a receptem jsem se inspirovala, udělala jsem podobně jahodový sirup (jahody + cukr + citronová šťáva) a po přidání sody a pár lístečků máty vznikne s tímto sirupem výborné osvěžující nealko pití. Na léto nemá chybu!! :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Zavařování & nakládání Sirupy a šťávy a likéry
Zdravě i chutně Ostatní Ovoce Dietní Zavařování a nakládání Září Říjen Dietní Děti Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Plody rakytníku
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem

Těstovinový salát se zeleninou, masem…

Brokolicová polévka s vločkami

Brokolicová polévka s vločkami

Turistická pomazánka

Turistická pomazánka

Dušené maso s dýní

Dušené maso s dýní

Bezlepkové Míša řezy

Bezlepkové Míša řezy

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Lotrinský quiche

Lotrinský quiche

Bůčková roláda s nádivkou

Bůčková roláda s nádivkou

Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

Palačinky nejrychllější nejchutnejší…

Doporučujeme

40 minut
Zelňačka s bramborovou kaší

Zelňačka s bramborovou kaší

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

108
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
53
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Pizza těsto z pizzerie
Pizza těsto z pizzerie
13
Vaječný koňak
Vaječný koňak

Zajímavé články

Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte se to podle video návodu
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte…
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli: Udělejte sladký salámek, roládu nebo kuličky
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli:…
Bramborový salát podle Pavla Berkyho: Rozbouchnuté brambory a domácí majonéza z něj dělají opravdový skvost
Bramborový salát podle Pavla Berkyho:…
AHA.cz Nečekané rozhodnutí Matušových: Bohuš balí kufry!

Nečekané rozhodnutí Matušových: Bohuš balí kufry!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Vánoční trable Boho a Langmajera: Potopa a p*ča při čištění odpadu!

Vánoční trable Boho a Langmajera: Potopa a p*ča při čištění odpadu!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Další doporučené recepty:

Rajský salát (nejen) s mozzarellou
Rajský salát (nejen) s mozzarellou
Rakouský bramborový salát
Rakouský bramborový salát
Rakvičky se šlehačkou
Rakvičky se šlehačkou
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Ramequin (místní verze)
Ramequin (místní verze)
  • Recepty.cz
  • Rakytníkový sirup za studena
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact