• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rakytníkový sirup za studena
Napište svůj komentář k receptu

Rakytníkový sirup za studena

autor: Bobik57
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 224
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rakytníkový sirup za studena
Rakytníkový sirup za studena
Rakytníkový sirup za studena
Rakytníkový sirup za studena
Rakytníkový sirup za studena
Rakytníkový sirup za studena
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • cukr
    • plody rakytníku

Postup přípravy receptu

1
Ve většině receptů na zpracování rakytníku se uvádí tepelné zpracování, které však zničí spoustu velmi cenných látek. Proto jsem vyzkoušel vlastní postup.
2
Bobule rakytníku propereme ve vodě, necháme okapat a pak propasírujeme. Jde to sice pomalu, ale výsledek stojí za to.
3
Do šťávy přidáme cukr v poměru 1 kg na 1 litr a mícháme až do rozpuštění. To je vše. Hotový sirup je třeba skladovat ve tmě a chladnu. Kdo má chladný tmavý sklípek, úplně postačí, mně v něm sirup vydržel dva roky a nezkazil se. Není-li sklípek, pak zbývá lednička.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Džem z rakytníku

Džem z rakytníku

Zimní rakytníková vzpruha

Zimní rakytníková vzpruha

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • 2Etna5 | 9. 10. 2020 12:17

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli sklenice se šťávou musím zavařit nebo je jen stačí dát do chladna? děkuji

  • Blanka13 | 17. 10. 2016 17:58

    Dnes jsem dostala rakytník od kamaradky,zpracovala jsem ho podle tohoto receptu a je to delikatesa :-) :-) :-) :-) a vitamíny zadarmo ;-) ;-) ;-)

  • Blanka | 17. 10. 2016 17:56

    Dnes jsem dostala od kamaradky rakytník,tak jsem ho zpracovala podle tohoto receptu a je to delikatesa :-) :-) :-) a vitaminy zadarmo ;-) ;-)

  • MartaZ. | 1. 10. 2015 07:55

    Já omyté bobule rozmichuju ve skleněném mixéru a pak nechám překapat přes napnuté řídké plátno. To řídké zespod naleju do sáčků na led, celou zimu a jaro dávám buď jen do vody, nebo do vlažného čaje. Nestojím moc o cukr, tak mi to vyhovuje. Z toho hustšího, mastného dělám džem.

  • Borek | 10. 8. 2015 11:24

    Toto je úplne najlepší recept. Mne to vydržalo až do minulého týždňa a zajtra už zasa idem oberať odrodu Sluníčko. Pasírovanie robím pomocou mlynku "Tuti-fruti" a vytlačenú sušinu dosušujem a používam na čaj.

  • Bajča | 8. 10. 2014 12:01

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jakým způsobem pasírujete omytý rakytník?

  • Hela | 17. 8. 2014 23:11

    Udělala jsem vše podle návodu. Sirup má vynikající chut´. Díky :-*

  • Hela | 17. 8. 2014 23:11

    Udělala jsem vše podle návodu. Sirup má vynikající chut´. Díky :-*

  • Marketa.A85 | 1. 7. 2014 21:43

    I když v rakytníku je samozřejmě daleko více vitaminů, než v jahodách :-[

  • Marketa.A85 | 1. 7. 2014 21:42

    Tento přístup, s cílem nezničit vařením to nejcennější (vitaminy aj.), je mi blízký a receptem jsem se inspirovala, udělala jsem podobně jahodový sirup (jahody + cukr + citronová šťáva) a po přidání sody a pár lístečků máty vznikne s tímto sirupem výborné osvěžující nealko pití. Na léto nemá chybu!! :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Zavařování & nakládání Sirupy a šťávy a likéry
Zdravě i chutně Ostatní Ovoce Dietní Zavařování a nakládání Září Říjen Dietní Děti Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Plody rakytníku
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Myslivecké knoflíky

Myslivecké knoflíky

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Bramborový oběd

Bramborový oběd

Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Cheesecake IV.

Cheesecake IV.

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Krůtí chilli con carne

Krůtí chilli con carne

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Plněné knedlíky uzeným masem

Plněné knedlíky uzeným masem

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

22
Krémová polévka z červené řepy
Krémová polévka z…
19
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na…
16
Bloody Mary II.
Bloody Mary II.
16
Falešné liptovské pirohy
Falešné liptovské pirohy
15
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…

Zajímavé články

Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
AHA.cz Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Blesk.cz Režisér Adamec pár dní před »únosem« z kavárny: Dal pokyn k odříznutí Jany od účtu!

Režisér Adamec pár dní před »únosem« z kavárny: Dal pokyn k odříznutí Jany od účtu!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Rajský salát (nejen) s mozzarellou
Rajský salát (nejen) s mozzarellou
Rakouský bramborový salát
Rakouský bramborový salát
Rakvičky se šlehačkou
Rakvičky se šlehačkou
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Ramequin (místní verze)
Ramequin (místní verze)
  • Recepty.cz
  • Rakytníkový sirup za studena
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact