• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rakytníkový sirup za studena
Napište svůj komentář k receptu

Rakytníkový sirup za studena

autor: Bobik57
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 162
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rakytníkový sirup za studena
Rakytníkový sirup za studena
Rakytníkový sirup za studena
Rakytníkový sirup za studena
Rakytníkový sirup za studena
Rakytníkový sirup za studena
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • cukr
    • plody rakytníku

Postup přípravy receptu

1
Ve většině receptů na zpracování rakytníku se uvádí tepelné zpracování, které však zničí spoustu velmi cenných látek. Proto jsem vyzkoušel vlastní postup.
2
Bobule rakytníku propereme ve vodě, necháme okapat a pak propasírujeme. Jde to sice pomalu, ale výsledek stojí za to.
3
Do šťávy přidáme cukr v poměru 1 kg na 1 litr a mícháme až do rozpuštění. To je vše. Hotový sirup je třeba skladovat ve tmě a chladnu. Kdo má chladný tmavý sklípek, úplně postačí, mně v něm sirup vydržel dva roky a nezkazil se. Není-li sklípek, pak zbývá lednička.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Džem z rakytníku

Džem z rakytníku

Zimní rakytníková vzpruha

Zimní rakytníková vzpruha

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • 2Etna5 | 9. 10. 2020 12:17

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli sklenice se šťávou musím zavařit nebo je jen stačí dát do chladna? děkuji

  • Blanka13 | 17. 10. 2016 17:58

    Dnes jsem dostala rakytník od kamaradky,zpracovala jsem ho podle tohoto receptu a je to delikatesa :-) :-) :-) :-) a vitamíny zadarmo ;-) ;-) ;-)

  • Blanka | 17. 10. 2016 17:56

    Dnes jsem dostala od kamaradky rakytník,tak jsem ho zpracovala podle tohoto receptu a je to delikatesa :-) :-) :-) a vitaminy zadarmo ;-) ;-)

  • MartaZ. | 1. 10. 2015 07:55

    Já omyté bobule rozmichuju ve skleněném mixéru a pak nechám překapat přes napnuté řídké plátno. To řídké zespod naleju do sáčků na led, celou zimu a jaro dávám buď jen do vody, nebo do vlažného čaje. Nestojím moc o cukr, tak mi to vyhovuje. Z toho hustšího, mastného dělám džem.

  • Borek | 10. 8. 2015 11:24

    Toto je úplne najlepší recept. Mne to vydržalo až do minulého týždňa a zajtra už zasa idem oberať odrodu Sluníčko. Pasírovanie robím pomocou mlynku "Tuti-fruti" a vytlačenú sušinu dosušujem a používam na čaj.

  • Bajča | 8. 10. 2014 12:01

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jakým způsobem pasírujete omytý rakytník?

  • Hela | 17. 8. 2014 23:11

    Udělala jsem vše podle návodu. Sirup má vynikající chut´. Díky :-*

  • Hela | 17. 8. 2014 23:11

    Udělala jsem vše podle návodu. Sirup má vynikající chut´. Díky :-*

  • Marketa.A85 | 1. 7. 2014 21:43

    I když v rakytníku je samozřejmě daleko více vitaminů, než v jahodách :-[

  • Marketa.A85 | 1. 7. 2014 21:42

    Tento přístup, s cílem nezničit vařením to nejcennější (vitaminy aj.), je mi blízký a receptem jsem se inspirovala, udělala jsem podobně jahodový sirup (jahody + cukr + citronová šťáva) a po přidání sody a pár lístečků máty vznikne s tímto sirupem výborné osvěžující nealko pití. Na léto nemá chybu!! :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Zavařování & nakládání Sirupy a šťávy a likéry
Zdravě i chutně Ostatní Ovoce Dietní Zavařování a nakládání Září Říjen Dietní Děti Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Plody rakytníku
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinky s jablky

Palačinky s jablky

Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou

Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou

Selské sendviče

Selské sendviče

Vepřové s cibulí na černém pivu

Vepřové s cibulí na černém pivu

Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Losos s jogurtovou omáčkou a…

Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla

Jablečný závin s tvarohem z…

Kotlety na šlehačce

Kotlety na šlehačce

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Pochoutkový dip k zelenině

Pochoutkový dip k zelenině

Doporučujeme

30 minut
Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

41
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
35
Květáková polévka v chlebu
Květáková polévka v…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Švestková povidla
Švestková povidla
24
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo

Zajímavé články

Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná a zeleninová vlna léta!
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Zpěvák Richard Müller (63) přiznává: Ani třetí operace nepomohla! Ale střihl si duet s dcerou

Zpěvák Richard Müller (63) přiznává: Ani třetí operace nepomohla! Ale střihl si duet s dcerou

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Další doporučené recepty:

Rajský salát (nejen) s mozzarellou
Rajský salát (nejen) s mozzarellou
Rakouský bramborový salát
Rakouský bramborový salát
Rakvičky se šlehačkou
Rakvičky se šlehačkou
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Ramequin (místní verze)
Ramequin (místní verze)
  • Recepty.cz
  • Rakytníkový sirup za studena
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact