• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rajská sváteční polévka
Napište svůj komentář k receptu

Rajská sváteční polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská sváteční polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • máslo
    • mouka
    • 4
      nové koření
    • 2
      bobkový list
    • 0,50
      kostka hovězí vývar
    • cukr
    • 1
      smetana
    • sůl
    • 1
      ks rajský protlak
    • petržel
    • klobása

Postup přípravy receptu

1
Připravíme si máslovou jíšku, do které přidáme rajský protlak, krátce osmahneme, zředíme vodou a rozšleháme. Pak dáme koření, cukr, bujón, provaříme a vmícháme smetanu. Nakonec vmícháme opečená kolečka klobásy i s tukem - toho moc není, a polévku pěkně ovoní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sváteční řezy

Sváteční řezy

Macho sváteční salát

Macho sváteční salát

Bramboráky sváteční

Bramboráky sváteční

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bajanaba | 21. 6. 2013 09:09

    vynikající, budu vařit i nadále :-)

  • kLOBASA | 3. 5. 2013 09:56

    Máš tam chybu vole, co si učitel Jč? :-D

  • V piči | 30. 5. 2012 20:15

    :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • V piči | 30. 5. 2012 20:15

    :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • katka | 15. 4. 2012 13:45

    věcný komentář k receptu :-$

  • Vladka①③⑤ | 15. 4. 2012 09:43

    Katko máte tam chybu!!!! ¤ Výborný se píše s tvrdým ,, ý ,, Jurda

  • AzereT | 29. 1. 2011 11:35

    Jíšku jsem vylepšila na drobnou nasekanou a osmaženou cibulkou, která se dle receptu rozmixuje, bujón jsem použila celý a místo smetany jsem použila 1dcl mléka. Polévka je moc dobrá.

  • Jitka Macháčková | 16. 3. 2009 16:24

    To mi připomíná jeden starý recept, který vařil můj strejda a říkal tomu kyselé brambory. Příprava byla stejná jako u tohoto receptu, jen se v polévce povařily na kostky nakrájené brambory, pak teprve se dala smetana a klobáska. Strýc ji ještě dochutil na sladkokyselo trochou cukru a octa. Byla to mňamka, hlavně když se to rozleželo, ale většinou jsme to snědli velice rychle.

  • katka makovska | 30. 4. 2007 20:15

    mnam je to viborny

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cukr Hovězí vývar Klobása Máslo Mouka Nové koření Petržel Rajský protlak Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Václavovy těstoviny

Václavovy těstoviny

Meruňkové kefírové řezy

Meruňkové kefírové řezy

Mufínky

Mufínky

Nivové placičky

Nivové placičky

Domácí kandovaný zázvor

Domácí kandovaný zázvor

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Rychlá vajíčková pomazánka s pomazánkovým máslem

Rychlá vajíčková pomazánka s…

Dip z červené řepy

Dip z červené řepy

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

43
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
36
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
26
Celerová polévka s jablky
Celerová polévka s jablky
23
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
22
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 23.–24. 8. 2025: Koho čeká restart vztahu a kdo najde nový životní směr?

Horoskop na víkend 23.–24. 8. 2025: Koho čeká restart vztahu a kdo najde nový životní směr?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Fotograf Robert Vano (77) po operaci krkavice: Oslepl na jedno oko!

Fotograf Robert Vano (77) po operaci krkavice: Oslepl na jedno oko!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Rajská polévka se špeclemi
Rajská polévka se špeclemi
Rajská polévka se špeclemi
Rajská polévka se špeclemi
Rajská polévka se zakysanou smetanou
Rajská polévka se zakysanou smetanou
Rajské fazole s uzeninou
Rajské fazole s uzeninou
Rajské kapustové závitky
Rajské kapustové závitky
Rajské kuře na rozmarýnu
Rajské kuře na rozmarýnu
  • Recepty.cz
  • Rajská sváteční polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact