• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rajská sváteční polévka
Napište svůj komentář k receptu

Rajská sváteční polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská sváteční polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • máslo
    • mouka
    • 4
      nové koření
    • 2
      bobkový list
    • 0,50
      kostka hovězí vývar
    • cukr
    • 1
      smetana
    • sůl
    • 1
      ks rajský protlak
    • petržel
    • klobása

Postup přípravy receptu

1
Připravíme si máslovou jíšku, do které přidáme rajský protlak, krátce osmahneme, zředíme vodou a rozšleháme. Pak dáme koření, cukr, bujón, provaříme a vmícháme smetanu. Nakonec vmícháme opečená kolečka klobásy i s tukem - toho moc není, a polévku pěkně ovoní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sváteční řezy

Sváteční řezy

Macho sváteční salát

Macho sváteční salát

Bramboráky sváteční

Bramboráky sváteční

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bajanaba | 21. 6. 2013 09:09

    vynikající, budu vařit i nadále :-)

  • kLOBASA | 3. 5. 2013 09:56

    Máš tam chybu vole, co si učitel Jč? :-D

  • V piči | 30. 5. 2012 20:15

    :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • V piči | 30. 5. 2012 20:15

    :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • katka | 15. 4. 2012 13:45

    věcný komentář k receptu :-$

  • Vladka①③⑤ | 15. 4. 2012 09:43

    Katko máte tam chybu!!!! ¤ Výborný se píše s tvrdým ,, ý ,, Jurda

  • AzereT | 29. 1. 2011 11:35

    Jíšku jsem vylepšila na drobnou nasekanou a osmaženou cibulkou, která se dle receptu rozmixuje, bujón jsem použila celý a místo smetany jsem použila 1dcl mléka. Polévka je moc dobrá.

  • Jitka Macháčková | 16. 3. 2009 16:24

    To mi připomíná jeden starý recept, který vařil můj strejda a říkal tomu kyselé brambory. Příprava byla stejná jako u tohoto receptu, jen se v polévce povařily na kostky nakrájené brambory, pak teprve se dala smetana a klobáska. Strýc ji ještě dochutil na sladkokyselo trochou cukru a octa. Byla to mňamka, hlavně když se to rozleželo, ale většinou jsme to snědli velice rychle.

  • katka makovska | 30. 4. 2007 20:15

    mnam je to viborny

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cukr Hovězí vývar Klobása Máslo Mouka Nové koření Petržel Rajský protlak Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný hermelín

Plněný hermelín

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Hovězí na houbách II.

Hovězí na houbách II.

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Avokádový dezert

Avokádový dezert

Sádlová pomazánka

Sádlová pomazánka

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

56
Měsíční krajina (nejen) z remosky - dort / řezy
Měsíční krajina (nejen)…
48
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
41
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
36
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
21
Těstoviny s hráškovo-mátovým pestem a chřestem
Těstoviny s hráškovo…

Zajímavé články

Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
AHA.cz Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Další doporučené recepty:

Rajská polévka se špeclemi
Rajská polévka se špeclemi
Rajská polévka se špeclemi
Rajská polévka se špeclemi
Rajská polévka se zakysanou smetanou
Rajská polévka se zakysanou smetanou
Rajské fazole s uzeninou
Rajské fazole s uzeninou
Rajské kapustové závitky
Rajské kapustové závitky
Rajské kuře na rozmarýnu
Rajské kuře na rozmarýnu
  • Recepty.cz
  • Rajská sváteční polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact