• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Rajská polévka se špeclemi
Napište svůj komentář k receptu

Rajská polévka se špeclemi

autor: farah.farah
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská polévka se špeclemi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks cibule menší
    • 1
      ks mrkev
    • 100
      g celer cca
    • olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 10
      ks rajčata
    • 1
      ks rajský protlak
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      ks skořice celá
    • 5
      ks hřebíček
    • kardamom
    • bazalka
    • sůl
    • cukr
    • 400
      g špecle hotové kupované

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev a celer nastrouháme a spolu s cibulí orestujeme na olivovém oleji ve větším hrnci.
2
Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky poté, přidáme k orestované zelenině. Přidáme 2 stroužky česneku (protlačené přes drtič nebo utřené).
3
Zalijeme vodou (min. 0,5 l) a přidáme protlak a koření - jednu celou skořici, bobkový list 2 ks, hřebíček 5 ks, sušenou bazalku (cca 2 lžíce) a špetku mletého kardamomu.
4
Jelikož bobkový list, skořici a hřebíček budeme později vyndavat, doporučuji dát ho do čistého kousku řídké bavlny, svázat do uzlíku provázkem a ten pak přivázat k uchu hrnce - nebudete ho pak muset lovit po jednotlivých kouscích, i když to je taky možné. :)
5
Osolíme a vaříme cca 20-30 minut.
6
Vyndáme koření a rozmixujeme vše ponorným mixérem. Je-li polévka příliš hustá, přidáme horkou vodu, dle chuti ještě dosolíme a dosladíme.
7
Do polévky vhodíme špecle a vaříme dalších několik minut a můžeme podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Hovězí ministeaky s restovanými špeclemi a fazolkami

Hovězí ministeaky s restovanými…

Rajská polévka s řapíkatým celerem

Rajská polévka s řapíkatým celerem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milan K. | 17. 2. 2014 13:09

    Polévka moc dobrá, chutnala všem, hlavně dětem:)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bobkový list Celer Česnek Cibule Cukr Hřebíček Kardamom Mrkev Olivový olej Rajčata Rajský protlak Skořice Špecle Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

Staročeská svíčková bez masa

Staročeská svíčková bez masa

Hnětynky

Hnětynky

Kokosovo-tvarohová roláda

Kokosovo-tvarohová roláda

Mayská horká čokoláda s chilli

Mayská horká čokoláda s chilli

Bramborové šišky se zelím a kuřetem - "Sedlácké kuře"

Bramborové šišky se zelím a kuřetem -…

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Doporučujeme

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Poslední sledované recepty

18
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
12
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
11
Štědrovečerní hrachová polévka
Štědrovečerní hrachová…

Zajímavé články

Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně změknou
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně…
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s čokoládou, ořechy i netradiční s mákem
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s…
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
AHA.cz Dejdar se chvěje hrůzou: Je to přehlídka zloby a nenávisti

Dejdar se chvěje hrůzou: Je to přehlídka zloby a nenávisti

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Ženy.cz Pouze 33 % Čechů má naspořeno na důchod. Jak se na stáří připravit, aby vás nezaskočilo?

Pouze 33 % Čechů má naspořeno na důchod. Jak se na stáří připravit, aby vás nezaskočilo?

Blesk.cz Operní pěvkyně Eva Urbanová a herec Miroslav Donutil: Chystají společné Vánoce!

Operní pěvkyně Eva Urbanová a herec Miroslav Donutil: Chystají společné Vánoce!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Další doporučené recepty:

Rajská polévka s řapíkatým celerem
Rajská polévka s řapíkatým celerem
Rajská polévka s řapíkatým celerem
Rajská polévka s řapíkatým celerem
Rajská polévka se špeclemi
Rajská polévka se špeclemi
Rajská polévka se zakysanou smetanou
Rajská polévka se zakysanou smetanou
Rajská sváteční polévka
Rajská sváteční polévka
Rajské fazole s uzeninou
Rajské fazole s uzeninou
  • Recepty.cz
  • Rajská polévka se špeclemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact