• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Rajská polévka s krupicovými haluškami
Napište svůj komentář k receptu

Rajská polévka s krupicovými haluškami

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 13
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská polévka s krupicovými haluškami
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Polévka
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • cukr
    • 3
      ks hřebíček
  • Halušky
    • 100
      g krupice
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 1
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Na oleji do světla opražíme mouku, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme hřebíčky a přivedeme k varu. Do vroucí polévky vmícháme rajčatový protlak a necháme vařit 10 min. Přidáme cukr tak, aby polévka nebyla přeslazená, ale sladká. Potom lžící do polévky vhazujeme halušky, ne velké, asi 1,5-2 cm. Povaříme asi 8-10 minut.
2
Halušky: krupici smícháme s olejem, vejcem, solí a takovým množstvím vody, aby jsme dostali těstíčko, které se dobře lžící odděluje. Necháme odstát asi 15 minut, počítejte s tím, že krupice nabobtná a těsto bude hustější. Pokud chceme halušky jemnější, přidáme jen žloutěk a z bílku vyšleháme sníh.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninová polévka s krupicovými haluškami

Zeleninová polévka s krupicovými…

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Jarní polévka s krupicovými nočky

Jarní polévka s krupicovými nočky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nela | 29. 1. 2016 13:51

    Neurazí-nenadchne, opakovat nebudu.

  • Dagmar Bartolotti | 11. 4. 2014 11:48

    Velmi dobrá polévka.

  • J.Tereza | 29. 1. 2012 20:48

    U nás paradajková polievka robí na sladko a bez tebou uvedených korenín ;-) A halušky sa nehovorí len zemiakovým haluškám , ale aj nokerliam a týmto krupicovým haluškám, aj tvarohovým haluškám... :-D

  • recepty73
    recepty73 | 26. 1. 2012 17:49

    ...do rajské polévky používám nové koření, bobkový list a celý pepř, haluškám se u nás říká noky a chutná nám obojí ;-) ...

  • mishanecka | 26. 1. 2012 12:21

    Těstíčko musím udělat příště míň husté, po odstátí ztuhlo hodně a halušky jsem musela vařit delší čas. Jinak je polévka výborná. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hřebíček Krupice Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Listové taštičky plněné mletým masem

Listové taštičky plněné mletým masem

Guláš bez masa

Guláš bez masa

Rychlé perníčky

Rychlé perníčky

Dětský dvoupatrový dort

Dětský dvoupatrový dort

Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

Jablečný piškot (korpus)

Jablečný piškot (korpus)

Tymiánové hovězí se zeleninou

Tymiánové hovězí se zeleninou

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Mřížkové koláčky

Mřížkové koláčky

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

22
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se…
16
Pestré šťouchané brambory
Pestré šťouchané brambory
11
Šťouchané brambory II.
Šťouchané brambory II.
10
Křupavé vafle s avokádem, lososem a vejcem
Křupavé vafle s avokádem…
8
Rizoto z pánve-po našem
Rizoto z pánve-po našem

Zajímavé články

Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
AHA.cz Brzobohatá už pravdu neskrývá: Choulostivé tajemství Ondry je venku!

Brzobohatá už pravdu neskrývá: Choulostivé tajemství Ondry je venku!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Blesk pro ženy Jediné boty, které letos v zimě potřebujete: Válenky milují celebrity i influencerky

Jediné boty, které letos v zimě potřebujete: Válenky milují celebrity i influencerky

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Moderátor Evropy 2 Hezucký (†55): Záhada Patrikova parte!

Moderátor Evropy 2 Hezucký (†55): Záhada Patrikova parte!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Další doporučené recepty:

Rajská polévka pro děti i dospělé
Rajská polévka pro děti i dospělé
Rajská polévka s čekankovým sirupem
Rajská polévka s čekankovým sirupem
Rajská polévka s fazolovými lusky
Rajská polévka s fazolovými lusky
Rajská polévka s masem
Rajská polévka s masem
Rajská polévka s rýží
Rajská polévka s rýží
Rajská polévka s řapíkatým celerem
Rajská polévka s řapíkatým celerem
  • Recepty.cz
  • Rajská polévka s krupicovými haluškami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact