• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rajská polévka s bylinkovými nočky
Napište svůj komentář k receptu

Rajská polévka s bylinkovými nočky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská polévka s bylinkovými nočky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks rajčata velká
    • 2
      ks vejce
    • 5
      dl voda
    • 2
      dl smetana
    • 6
      lžíce polohrubá mouka 4-6
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce petrželka
    • 1
      lžíce bazalka
    • 2
      lžička škrob
    • 1
      lžička cukr
    • bobkový list
    • nové koření
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na másle. Přidáme hrubě nastrouhanou mrkev. Po lehkém opečení přidáme nakrájená rajčata, bobkový list, nové koření a promícháme. Po chvilce podlejeme zeleninu vodou, přiklopíme a dusíme doměkka. Pak koření vyjmeme a polévku rozmixujeme. Přidáme smetanu rozmíchanou se škrobem, podle chuti osladíme a osolíme a vaříme asi 5 minut. Každé vejce zvlášť rozšleháme se 2-3 lžícemi mouky, nakrájenou bazalkou a petrželkou a solí. Lžičkou tvoříme malé nočky, které zavaříme do vroucí polévky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pórková polévka s bylinkovými knedlíčky

Pórková polévka s bylinkovými…

Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jolunia | 1. 10. 2012 19:43

    Tak poprve v zivote dostala jsem do mych deti (9 a 12 let) rajcata, a ani o tom nevedely : ). Omacku na spagety z knyervy nepocitam. Takze super. Diky!

  • Pavla Kramářová | 6. 1. 2010 12:45

    Mooc dobrá!! Dnes jsem uvařila na obídek a pochutnala jsem si!

  • Alexandra Daňková | 11. 12. 2007 17:30

    Polívka je fakt super!!!! Zrovna si na ní pochutnávám. Je úplně jiná než ostatní rajské polívky

  • Hanka Jandová | 5. 12. 2006 23:15

    moje maminka, které jsem řekla, že jí dám rajskou, řekla, že jí nemá ráda už z dob, kdy pracovla v nemocnici... Přemluvila jsem ji a ještě si přidala! Fakt super. zase brzy uvařím!!

  • Petra M. | 15. 10. 2006 10:53

    Dělala jsem ji včera a nezbyla ani kapka:o)

  • Veronika | 12. 9. 2006 12:10

    Jsem zvyklá dělat rajskou z konzervy, ale letos se nám tak urodilo, že děláme z rajčat málem i čaj. Dnes jsem se dostala k tomuto receptu - takhle vynikající rajskou jsem ještě nejedla :o) Samozřejmě, jak je u mě zvykem, neměla jsem všechny uvedené ingredience, ale s majoránkovými nočky a zjemněné mlékem namísto smetany je to také výborné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bobkový list Cibule Cukr Máslo Mrkev Nové koření Petrželka Polohrubá mouka Rajčata Škrob Smetana Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Řezy z mikrovlnky

Řezy z mikrovlnky

Gratinovaný lilek a cuketa

Gratinovaný lilek a cuketa

Žampiony na grilu

Žampiony na grilu

Dunajské vlny s třešněmi

Dunajské vlny s třešněmi

Chia dezert s mangem

Chia dezert s mangem

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Meruňkové bonbony

Meruňkové bonbony

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

542
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
131
Brokolice / květák v těstíčku s Nivou
Brokolice / květák v…
40
Náplň do tortill 2
Náplň do tortill 2
29
Mandlový koláč s hruškami
Mandlový koláč s hruškami
21
Jemné pudinkové řezy s ovocem
Jemné pudinkové řezy s…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Smutek hvězd po smrti Redforda (†89):  Pocta legendě i zlomené srdce

Smutek hvězd po smrti Redforda (†89): Pocta legendě i zlomené srdce

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

  • Recepty.cz
  • Rajská polévka s bylinkovými nočky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact