• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rajská polévka jednoduše, chutně
Napište svůj komentář k receptu

Rajská polévka jednoduše, chutně

autor: hanazealand
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská polévka jednoduše, chutně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      plechovka sekaná rajčata
    • 2
      ks cibule větší
    • 6
      stroužek česnek větší
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      dl balzamikový ocet
    • 2
      dl bílé víno
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      špetka oregáno
    • 1
      kostka masox nemusí být
    • 1
      lžíce hnědý cukr
  • Na dozdobení
    • bazalka čerstvý
    • strouhaný parmazán

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce nalejeme olivový olej, vložíme najemno nakrájené cibule a česnek, osmažíme jenom krátce do zesklovatění cibule. Přidáme rajčata z plechovky (asi 1 litr nebo víc), bílé víno, balsamikový ocet, masox, hrst hnědého cukru, sůl, pepř, bobkové listy, trochu sušeného oregána nebo tymiánu, kdo co má rád. Krátce povaříme a je to.
2
Servírujeme posypané parmezánem a s čerstvými lístky bazalky. Jinak můžeme také použít jako omáčku při pečení lasagní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený králík- jednoduše a chutně

Pečený králík- jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a zdravě

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • gejitkaM | 20. 1. 2011 09:46

    Výborný recept a když jsem si od každého kdo psal komentář vzala něco,tak jsem udělala skvělou polévku...Brr kečup do polévky, no proč rovnou neudělat polívku ze sáčku :-)

  • Simča Sládková | 6. 7. 2007 22:36

    Dělám rajskou podobně, na ochucení ale dávám ještš 3 kuličky nového koření a 3 hřebíčky a 2 cm kousek celé (nebo větší špetku mleté) skořice. To koření tam dávám hned na počátek do toho oleje a po uvaření rajské ho vyndám.

  • Anonym | 6. 7. 2007 17:22

    Díky za radu, ale já nevařím proto, abych jídlo vyhazovala O:))

  • Daniella O. | 2. 7. 2007 18:53

    Rajskou polevku delam velmi podobne. Davam jenom vice cesneku a na zaver mixuji. Je opravdu moc dobra a s ohratym kecupem nastesti nema nic spolecneho. Balsamic vinegar mam moc rada i jako zalivku do salatu. A pro Anonyma: pred tim ,nez zacnete kritizovat, zkuste si nejdrive uvarit a ochutnat. Z vaseho prispevku je zrejme, ze vubec nevite, o cem je rec. Balsamic vinegar je sladkokysely a ne moc ostry, tudiz i mnozstvi uvedene v receptu odpovida.

  • Hana vac. | 1. 7. 2007 01:47

    vubec se toho octu nebojte,neni tam vubec citit,ja davam i vic

  • Hospodyňka | 29. 6. 2007 13:44

    Hlásím se jako ne-anonym, ale toho 1dcl byť balsamikového octa bych se taky trochu bála. Asi bude lepší dát trochu míň a pak event. dochucovat, ale jinak polévka vypadá slušně "italsky"... Čili moc dobře...

  • Věra z DC | 29. 6. 2007 12:01

    Anonyme, balzamikový ocet není tak ostrý a je chuťově moc dobrý, tak ozkoušej a pak diskutuj a drž se sám ...

  • Anonym | 29. 6. 2007 11:28

    O "ohřátém" kečuppu nebyla řeč. 1 dl octa - to musí být utrejch, i když tam nasypete ten cukr.

  • Anonym | 29. 6. 2007 08:29

    Rajská z kečupu? No to mě podrž :))))))

  • Hana vac. | 28. 6. 2007 21:45

    rajska polevka se neji jenom v Cechach,vsechno je vsude trosku jinak a o tom to je anonyme, nebo musis jist jen porat to same?protoze babicka to delala.........no nevim

  • Di | 28. 6. 2007 18:45

    K ochucení, Anonyme. Toje něco jiného než ohřátý kečup!

  • Anonym | 28. 6. 2007 16:56

    K čemu ta hrst cukru, víno, ocet? Jinak, když chci udělat rajskou opravdu rychle, použiju kečup.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bazalka Bílé víno Bobkový list Česnek Cibule Hnědý cukr Masox Oregáno Pepř mletý Sekaná rajčata Strouhaný parmazán Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Langoše

Langoše

Honzovy buchty

Honzovy buchty

Dresing hami mňami

Dresing hami mňami

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Rychlý nepečený moučník z polenty

Rychlý nepečený moučník z polenty

Kuřecí směs se zeleninou

Kuřecí směs se zeleninou

Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa

Medovo-hořčičná marináda na kuře i…

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

46
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
36
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
32
Dýňové karí s cizrnou
Dýňové karí s cizrnou
32
Slaný koláč z listového těsta
Slaný koláč z listového…
31
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Rajská polévka jednoduše, chutně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact