• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rajská polévka jednoduše, chutně
Napište svůj komentář k receptu

Rajská polévka jednoduše, chutně

autor: hanazealand
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská polévka jednoduše, chutně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      plechovka sekaná rajčata
    • 2
      ks cibule větší
    • 6
      stroužek česnek větší
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      dl balzamikový ocet
    • 2
      dl bílé víno
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      špetka oregáno
    • 1
      kostka masox nemusí být
    • 1
      lžíce hnědý cukr
  • Na dozdobení
    • bazalka čerstvý
    • strouhaný parmazán

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce nalejeme olivový olej, vložíme najemno nakrájené cibule a česnek, osmažíme jenom krátce do zesklovatění cibule. Přidáme rajčata z plechovky (asi 1 litr nebo víc), bílé víno, balsamikový ocet, masox, hrst hnědého cukru, sůl, pepř, bobkové listy, trochu sušeného oregána nebo tymiánu, kdo co má rád. Krátce povaříme a je to.
2
Servírujeme posypané parmezánem a s čerstvými lístky bazalky. Jinak můžeme také použít jako omáčku při pečení lasagní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený králík- jednoduše a chutně

Pečený králík- jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a zdravě

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • gejitkaM | 20. 1. 2011 09:46

    Výborný recept a když jsem si od každého kdo psal komentář vzala něco,tak jsem udělala skvělou polévku...Brr kečup do polévky, no proč rovnou neudělat polívku ze sáčku :-)

  • Simča Sládková | 6. 7. 2007 22:36

    Dělám rajskou podobně, na ochucení ale dávám ještš 3 kuličky nového koření a 3 hřebíčky a 2 cm kousek celé (nebo větší špetku mleté) skořice. To koření tam dávám hned na počátek do toho oleje a po uvaření rajské ho vyndám.

  • Anonym | 6. 7. 2007 17:22

    Díky za radu, ale já nevařím proto, abych jídlo vyhazovala O:))

  • Daniella O. | 2. 7. 2007 18:53

    Rajskou polevku delam velmi podobne. Davam jenom vice cesneku a na zaver mixuji. Je opravdu moc dobra a s ohratym kecupem nastesti nema nic spolecneho. Balsamic vinegar mam moc rada i jako zalivku do salatu. A pro Anonyma: pred tim ,nez zacnete kritizovat, zkuste si nejdrive uvarit a ochutnat. Z vaseho prispevku je zrejme, ze vubec nevite, o cem je rec. Balsamic vinegar je sladkokysely a ne moc ostry, tudiz i mnozstvi uvedene v receptu odpovida.

  • Hana vac. | 1. 7. 2007 01:47

    vubec se toho octu nebojte,neni tam vubec citit,ja davam i vic

  • Hospodyňka | 29. 6. 2007 13:44

    Hlásím se jako ne-anonym, ale toho 1dcl byť balsamikového octa bych se taky trochu bála. Asi bude lepší dát trochu míň a pak event. dochucovat, ale jinak polévka vypadá slušně "italsky"... Čili moc dobře...

  • Věra z DC | 29. 6. 2007 12:01

    Anonyme, balzamikový ocet není tak ostrý a je chuťově moc dobrý, tak ozkoušej a pak diskutuj a drž se sám ...

  • Anonym | 29. 6. 2007 11:28

    O "ohřátém" kečuppu nebyla řeč. 1 dl octa - to musí být utrejch, i když tam nasypete ten cukr.

  • Anonym | 29. 6. 2007 08:29

    Rajská z kečupu? No to mě podrž :))))))

  • Hana vac. | 28. 6. 2007 21:45

    rajska polevka se neji jenom v Cechach,vsechno je vsude trosku jinak a o tom to je anonyme, nebo musis jist jen porat to same?protoze babicka to delala.........no nevim

  • Di | 28. 6. 2007 18:45

    K ochucení, Anonyme. Toje něco jiného než ohřátý kečup!

  • Anonym | 28. 6. 2007 16:56

    K čemu ta hrst cukru, víno, ocet? Jinak, když chci udělat rajskou opravdu rychle, použiju kečup.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bazalka Bílé víno Bobkový list Česnek Cibule Hnědý cukr Masox Oregáno Pepř mletý Sekaná rajčata Strouhaný parmazán Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hruškový džem se zázvorem

Hruškový džem se zázvorem

Babiččin sádlový koláč

Babiččin sádlový koláč

Vajíčková pomazánka IV.

Vajíčková pomazánka IV.

Buchty jako od babičky

Buchty jako od babičky

Snadný štrůdl

Snadný štrůdl

Makrelová pomazánka

Makrelová pomazánka

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Květákový salát (nejen) s vejci

Květákový salát (nejen) s vejci

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

174
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
140
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé
94
Rybí karbanátky se salátem
Rybí karbanátky se…
87
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
72
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Rajská polévka jednoduše, chutně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact